Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

«Να μην καταργηθεί η άδεια ΣΤ’ για τις νησιωτικές, παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές, αλλά αντιθέτως να κατοχυρωθεί νομοθετικά έτι  περαιτέρω».

Διαπιστώσαμε ότι πολλοί δεν έχουν πληροφορηθεί για τον εθνικό «άθλο» των 117 βουλευτών που απαιτούν αναδρομικά αμοιβές τους για την «προσφορά» τους στην Πατρίδα, ο καθένας περί τις 250.000 ευρώ (φωτο από τη συζήτηση του προϋπολογισμού 2012, άδεια η αίθουσα). 

Συνυπέγραψα την ερώτηση για «την ταχεία εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων και την είσπραξη των οφειλόμενων φόρων από μεγαλοοφειλέτες»,  γιατί:

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η παρέμβαση του υφυπουργού Τουρισμού και βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Γιώργου Νικητιάδη προς τον υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο για το πρόβλημα του νοσοκομείου Καλύμνου με τον καρδιολόγο.

 

Ο Καλύμνιος βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γ. Κασσάρας δήλωσε ότι θα κατέβει και πάλι ως υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές (19.2.2012).

Ο Βουλευτής κ. Γιώργος Κασσάρας μίλησε στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας στις 13.10.11, για την ανάγκη να διοριστούν γιατροί στα μικρά νησιά, για τη στελέχωση του ΟΚΑΝΑ στην Κάλυμνο κ.α.

Το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού ετοιμάζει τη σύνταξη νομοσχεδίου για τον αλιευτικό τουρισμό και στα πλαίσια της προετοιμασίας για την παρουσίαση στη Βουλή από τον υφυπουργό κ. Γ. Νικητιάδη ολοκληρωμένης πρότασης, είχαν συνάντηση εργασίας στην Κάλυμνο ο πρόεδρος των ψαράδων κ. Γ. Κατσοτούρχης και ο τ. δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος.

Η ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΗ

15/ΗΜΕΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Κάλυμνος 12/8/2011

 
Προς
Τους Βουλευτές του Νομού Δωδεκανήσου
1. Γεώργιο Νικητιάδη 2. Δημήτριο Κρεμαστινό 3. Νίκο Ζωΐδη 4. Γεώργιο Κασσάρα και 5. Μίκα Ιατρίδη.


Αγαπητοί Βουλευτές.
Εκδότης της Ι 5/ήμερης εφημερίδας «Η ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΗ», που από το 1995 κυκλοφορεί στους συμπατριώτες μας Και των 5 Ηπείρων μετά τη ψήφιση του Νόμου 3986/1-7-2Ο 1, άρθρο 48, νιώθω την ανάγκη να σας εκφράσω τη λύπη και την αγανάκτηση μου, γιατί με το παραπάνω άρθρο που προφανώς ψηφίσατε φιμώνεται ο Επαρχιακός τύπος και οδηγείται στο κλείσιμο των περισσότερων εφημερίδων, που εμπίπτουν στον παραπάνω Νόμο.
Αποφασίσαμε έτσι σε ένδειξη διαμαρτυρίας να σταματήσουμε να δημοσιεύουμε τα δελτία τύπου σχετικά με τις διάφορες δραστηριότητες και το κοινοβουλευτικό σας έργο.
Με την ψήφιση του παραπάνω άρθρου μπαίνει λουκέτο στην Καλυμνιακή, αφού το κόστος έκδοσης και κυκλοφορίας διπλασιάζεται. Είναι το ολιγότερο ανεύθυνος και ανέφικτος ο στόχος να βγούμε από την οικονομική ύφεση με την κατάργηση της ατέλειας στον ΟΤΕ και στα ΕΛΤΑ. Μόνο η αύξηση των ταχυδρομικών τελών, που ξεπερνά τα 1000% βάζει την ταφόπλακα σε εφημερίδες σαν τη δική μας, μια πρωτοβουλία μη κερδοσκοπική, που σαν μοναδικό στόχο είχε την ενημέρωση σε τοπικά και γενικά Θέματα, που απασχολούν τους συμπατριώτες μας απανταχού της γης.
Προσωπικά λυπάμαι γιατί στην παραπάνω απόφαση σας δεν λάβατε υπόψη τις δυσκολίες του Επαρχιακού τύπου, τις επιπτώσεις και την άδικη μεταχείριση του Νόμου μεταξύ του επαρχιακού τύπου και των μεγαλοεκδοτών.
Θα μας επιτρέψετε ένα απόσπασμα από τον χαρακτηρισμό του δημοσιογράφου, λογοτέχνη και Θεατρικού συγγραφέα, αείμνηστου Σπύρου Μελά, που θεωρούσε ταν Επαρχιακό τύπο τα Εμψυχα κωδωνοστάσια της Χώρας. «Κωδωνοστάσια με χιλιάδες καμπάνες μέσα στα τόξα τους. Μικρές, γλυκόφωνες, βαρύτονες, βουϊστές ή βραχνές. Καμπάνες για χαρές και πανηγύρια. Καμπάνες για τα πένθη και τους καημός μας. Καμπάνες συναγερμών και αναγκών, κινδύνων, παρακλήσεων, εκκλήσεων, κηρυγμάτων, διαγγελμάτων. Σήμαντρα πνευματικά όρθρων και πνευματικών εσπερινών. Καμπάνες για όλες τις αλήθειες, για όλες τις πλάνες, για όλους τους Θεούς και όλους τους ανθρώπους....» Αυτός είναι ο Επαρχιακός Τύπος, που μετά απο 190 χρόνια κινδυνεύει να εκλείψει και με τη δική σας ψήφο.

Με εκτίμηση

Μιχαήλ Ζαΐρης

Χειρουργός

Εκδότης

Πρώην Δήμαρχος

Επεισοδιακή εξελίχθηκε η συνέντευξη που έδωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Κασσάρας, το Σάββατο μεσημέρι, της 2/7/11. Τελικά, διαχειρίστηκε πολύ καλά την «κρίση».

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version