Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

«Έχουμε πλήρη εικόνα του τι βιώνουν οι πολίτες σήμερα, πόσο υποφέρουν, αναγνωρίσαμε τα λάθη μας, ζητήσαμε συγνώμη, αλλά το ΠαΣοΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας σαν συνεργείο επισκευών σε κατεδαφιζόμενη οικοδομή».

Η ως άνω δήλωση ήταν ο πολιτικός άξονας της ομιλίας του υποψήφιου βουλευτή του κ. Νικ. Ζωίδη, κατά την εισηγητική του τοποθέτηση στην προεκλογική συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι της 27ης Απριλίου, στην Κάλυμνο.

Τον υποψήφιο βουλευτή του ΠαΣοΚ παρουσίασε ο γραμματέας της Τ.Ο. του κόμματος κ. Θ. Σεργίου και τον προλόγισε ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης.

Ο κ. Ζωίδης στη σύντομη εισηγητική του ομιλία υπογράμμισε ότι η κρίση ξεκίνησε πριν δεκαετίες, αλλά τα προβλήματα οξύνθηκαν όταν το ΠαΣοΚ ανέλαβε τα ηνία μιας χώρας, μιας χώρας που κατέρρεε. Χρησιμοποιώντας παραστατικές εικόνες για την κυβέρνηση των δύο τελευταίων χρόνων του ΠαΣοΚ, μίλησε για κυβέρνηση-συνεργείο επισκευών και για κυβέρνηση-πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία μπορεί μεν να κριθεί αν χρησιμοποίησε τα κατάλληλα υλικά πυρόσβεσης, αλλά αυτή ήταν η τραγική κατάσταση της εθνικής μας οικονομίας, μετά από λάθη 30 ετών. 

Αναφερόμενος ο κ. Ζωίδης στα Μνημόνια, για τα οποία δέχεται κριτική το ΠαΣοΚ, έκανε τη διάκριση αιτίου-αποτελέσματος λέγοντας ότι «δεν έφερε την κρίση το Μνημόνιο, αλλά η βαθιά οικονομική κρίση επέβαλε το Μνημόνιο». Δεν υπήρχε άλλη λύση. Η κυβέρνηση δε θα είχε να δώσει μισθούς και συντάξεις.

Και σήμερα, σ’ αυτές τις εκλογές, τόνισε ότι το δίλημμα δεν είναι Μνημόνιο ή Αντιμνημόνιο, αλλά «Ευρώπη ή Αφρική». Γιατί μπορεί σήμερα η κατάσταση να είναι ανυπόφορη, αλλά αν φύγει η χώρα μας από την Ευρώπη, θα ζήσει συνθήκες και σκηνές κοινωνικής αθλιότητας.

Το μέλλον ο κ. Ζωίδης το βλέπει αισιόδοξα, γιατί, όπως παρατήρησε, στην Ευρώπη ήδη συντελούνται σοβαρές πολιτικές αλλαγές, που προμηνύουν μια νέα πορεία της Ευρώπης. 

Για τον εαυτό του είπε ότι έχει μια πορεία προσφοράς 20 ετών και ήταν πάντα συνεπής σε αρχές και αξίες δικαίου, ειλικρίνειας, ήθους και αξιοπρέπειας. Επίσης, ότι πάντα ήταν στο πλευρό του κάθε δημάρχου της Καλύμνου. Γι’ αυτή του τη πολιτική διαδρομή και στάση ζητάει την ψήφο του Καλυμνιακού και, γενικότερα, του Δωδεκανησιακού λαού.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠαΣοΚ. στα Δωδεκάνησα κ. Σάββας Διακοσταματίου, πρώην δήμαρχος Αφάντου και νυν αντιδ/ρχος Ρόδου, πραγματοποίησε προεκλογική συνέντευξη τύπου στην Κάλυμνο, στις 25.4.12.

Τετάρτη 25.4.2012, στις 11 το πρωί, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Δωδεκάνησο Δημ. Γάκης και Νεκτ. Σαντορινιός έδωσαν συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ Καλύμνου.

Η προεκλογική εκστρατεία στην Κάλυμνο ξεκίνησε με τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Δημ. Κρεμαστινός, στις 19.4.12.

Ρωτήσαμε στέλεχος του τοπικού ΠαΣοΚ για τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών και η πρώτη του φράση ήταν: «Πολλοί που φάγανε από το ταμείο του ΠαΣοΚ τώρα την κάνουν…».

 

Το νέο πολιτικό κόμμα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» των Καστανίδη-Κατσέλη, και στο εντάχθηκε ο Καλύμνιος βουλευτής κ. Γ. Κασσάρας, καταθέτει την πρότασή του για την αντιμετώπιση του φοβερού προβλήματος των στεγαστικών δανείων, που προέκυψε από την οικονομική κρίση-τυφώνα.

Από το γραφείο του υφυπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου (δ.τ.), το οποίο αναφέρεται στην παρέμβαση του κ. υφυπουργού για την άμεση ίδρυση Γραφείου ΟΑΕΔ στην Κάλυμνο με πολλές αρμοδιότητες:

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜ.ΑΡ.) κ. Φώτης Κουβέλης, στα πλαίσια της προεκλογικής του περιοδείας στα Δωδεκάνησα, επέλεξε ως πρώτο του σταθμό την Κάλυμνο.Στο νησί έφθασε σήμερα, 29.3.12, αεροπορικώς, το μεσημέρι. Κατά την περίπου 7ωρη παραμονή του είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τοπικούς φορείς, με τον κ. δήμαρχο και το δημ. σ/λιο.

Με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο συναντήθηκε, στις 23.3.12, σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης προκειμένου  να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σε σχέση με το νέο κτιριακό συγκρότημα του ΙΚΑ το οποίο πρόκειται να ανεγερθεί στη Ρόδο. 

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version