Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

 

Τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, Παρασκευή 15.6.12, πέρασαν από την Κάλυμνο για λίγες ώρες  οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Άννα Καραμανλή (Β΄ Αθήνας) και Μάνος Κόνσολας (Δωδ/νήσου). Είχαν πολύ καλή παρουσία.

Στην Κάλυμνο παραχώρησαν δημόσιες (εκτός από τις τηλεοπτικές) συνεντεύξεις την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών  το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Στη νέα του προεκλογική εξόρμηση το ΠΑΣΟΚ εξηγεί τις έξι θέσεις του και τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν σήμερα για την αντιμετώπιση του μνημονίου και τις δυνατότητες που παρέχονται σήμερα για διαπραγμάτευση των όρων του.

Κοινά σημεία διαπίστωσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη στη διάρκεια της συνάντησής τους. Στη συνάντηση που είχαν ο κ. Τσίπρας με την Λούκα Κατσέλη συμφώνησαν σε προεκλογική και μετεκλoγική συμφωνία «πάνω σε θέσεις και όχι και ανταλλάγματα». 

Στην Κάλυμνο ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κύριο Παύλο Κλαυδιανό, οικονομολόγο και δημοσιογράφο, έδωσε απαντήσεις για τις μετεκλογικές συνεργασίες του. 

Απορρίφθηκαν ως αβάσιμες οι καταγγελίες του εφοπλιστή Μανούση ότι ο κ. Ζαχαρίου (ως ιδιαίτερος του υπουργού Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδη) προωθούσε τα συμφέροντα του εφοπλιστή προσφέροντας προνομιακή μεταχείριση και ότι άσκησε εκβίαση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΖΑΧΑΡΙΟΥ

Προς ενημέρωση των αναγνωστών σας πληροφορώ ότι:

Οι εκλογές πλησιάζουν και η «Κοινωνική Συμφωνία» (ΚΟΙ.ΣΥ.), της οποίας συνιδρυτής υπήρξε ο Καλύμνιος βουλευτής κ. Γ. Κασσάρας μαζί με τους Κατσέλη-Καστανίδη, ακόμη δεν ανακοίνωσε με ποιο από τα αριστερά κόμματα θα συνεργαστεί

Ο Γιώργος Κασσάρας, τ. βουλευτής του ΠαΣοΚ και νυν υποψήφιος με το Κοι.Συ., απολογήθηκε για την καταψήφιση του Μνημονίου, αλλά και ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό του Δήμου.

«Έχουμε πλήρη εικόνα του τι βιώνουν οι πολίτες σήμερα, πόσο υποφέρουν, αναγνωρίσαμε τα λάθη μας, ζητήσαμε συγνώμη, αλλά το ΠαΣοΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας σαν συνεργείο επισκευών σε κατεδαφιζόμενη οικοδομή».

Η ως άνω δήλωση ήταν ο πολιτικός άξονας της ομιλίας του υποψήφιου βουλευτή του κ. Νικ. Ζωίδη, κατά την εισηγητική του τοποθέτηση στην προεκλογική συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι της 27ης Απριλίου, στην Κάλυμνο.

Τον υποψήφιο βουλευτή του ΠαΣοΚ παρουσίασε ο γραμματέας της Τ.Ο. του κόμματος κ. Θ. Σεργίου και τον προλόγισε ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης.

Ο κ. Ζωίδης στη σύντομη εισηγητική του ομιλία υπογράμμισε ότι η κρίση ξεκίνησε πριν δεκαετίες, αλλά τα προβλήματα οξύνθηκαν όταν το ΠαΣοΚ ανέλαβε τα ηνία μιας χώρας, μιας χώρας που κατέρρεε. Χρησιμοποιώντας παραστατικές εικόνες για την κυβέρνηση των δύο τελευταίων χρόνων του ΠαΣοΚ, μίλησε για κυβέρνηση-συνεργείο επισκευών και για κυβέρνηση-πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία μπορεί μεν να κριθεί αν χρησιμοποίησε τα κατάλληλα υλικά πυρόσβεσης, αλλά αυτή ήταν η τραγική κατάσταση της εθνικής μας οικονομίας, μετά από λάθη 30 ετών. 

Αναφερόμενος ο κ. Ζωίδης στα Μνημόνια, για τα οποία δέχεται κριτική το ΠαΣοΚ, έκανε τη διάκριση αιτίου-αποτελέσματος λέγοντας ότι «δεν έφερε την κρίση το Μνημόνιο, αλλά η βαθιά οικονομική κρίση επέβαλε το Μνημόνιο». Δεν υπήρχε άλλη λύση. Η κυβέρνηση δε θα είχε να δώσει μισθούς και συντάξεις.

Και σήμερα, σ’ αυτές τις εκλογές, τόνισε ότι το δίλημμα δεν είναι Μνημόνιο ή Αντιμνημόνιο, αλλά «Ευρώπη ή Αφρική». Γιατί μπορεί σήμερα η κατάσταση να είναι ανυπόφορη, αλλά αν φύγει η χώρα μας από την Ευρώπη, θα ζήσει συνθήκες και σκηνές κοινωνικής αθλιότητας.

Το μέλλον ο κ. Ζωίδης το βλέπει αισιόδοξα, γιατί, όπως παρατήρησε, στην Ευρώπη ήδη συντελούνται σοβαρές πολιτικές αλλαγές, που προμηνύουν μια νέα πορεία της Ευρώπης. 

Για τον εαυτό του είπε ότι έχει μια πορεία προσφοράς 20 ετών και ήταν πάντα συνεπής σε αρχές και αξίες δικαίου, ειλικρίνειας, ήθους και αξιοπρέπειας. Επίσης, ότι πάντα ήταν στο πλευρό του κάθε δημάρχου της Καλύμνου. Γι’ αυτή του τη πολιτική διαδρομή και στάση ζητάει την ψήφο του Καλυμνιακού και, γενικότερα, του Δωδεκανησιακού λαού.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version