Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση, που "δείχνει το δρόμο" στο πως πρέπει να πορεύονται οι πολιτικοί μας ταγοί, έγινε προχθές.

ή  Η αυτοκτονική διαδρομή μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Οι εκλογές της 17 Ιουλίου είναι ίσως οι κρισιμότερες της μετεμφυλιακής περιόδου της σύγχρονης ιστορίας μας καθώς απ’ αυτές θα κριθεί αν θα  συνεχίσει να υπάρχει ελπίδα διεξόδου από την κρίση και της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση ή αν η χώρα θα βρεθεί ενώπιον μίας καταστροφής μεγαλύτερης ίσως και αυτής του ’22 και  του ’74. Εν τέλει, το διακύβευμα σ’ αυτές τις εκλογές, είτε το θέλουμε, είτε όχι, είτε μας αρέσει, είτε όχι, είναι η απάντηση στα εξής διλήμματα:  ευρώ ή δραχμή, ευρωπαϊκή ή μοναχική πορεία, σύγχρονο ή πελατειακό κράτος; Μεταρρυθμίσεις σε κάθε επίπεδο και διαρθρωτικές αλλαγές ή αδράνεια, τέλμα και ελληνικό μπάχαλο;

Χιλιάδες σχόλια στο FB σε βάρος της. “Δεν τα λυπάμαι τα Ελληνόπουλα”

Ο Καλύμνιος βουλευτής κύριος Γιώργος Κασσάρας θεωρείται βέβαιο ότι στην αυριανή (14.3.12) πανηγυρική σύσκεψη των διαγραφέντων βουλευτών του ΠαΣοΚ, κατά την οποία οι Κατσέλη-Καστανίδης θα εξαγγείλουν την ίδρυση κόμματος, θα είναι εκεί και θα υπογράψει ως ιδρυτικό μέλος.

Από τη συντονιστική επιτροπή του τοπικού ΠαΣοΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για τις κομματικές εκλογές που θα αναδείξουν(!) τον αρχηγό του Κινήματος… Η ΑΡΓΩ έχει κάποιες απορίες…

Το Αρχοντικό Βουβάλη γνώριζαν οι Καλύμνιοι ότι έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αλλά σε συνέντευξη τύπου, στις 24.2.12,  ο εκπρόσωπος του δημάρχου άφησε ασάφειες για την τύχη του  έργου.

«Οι πλούσιοι έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και στην Ελλάδα πλήττονται οι απλοί πολίτες»

Όποιος αμφιβάλλει ότι σήμερα η χώρα μας ζει κάτω από μια νέα Γερμανική Κατοχή, πλανάται και εθελοτυφλεί. Είτε πολιτικός είναι είτε απλός πολίτης.

Παρακάτω παρουσιάζεται ένα από τα σατιρικά ποιήματα του Γεωργίου Σουρή το οποίο έγραψε κατά την χρεωκοπία το 1893, επί πρωθυπουργίας Χαριλάου Τρικούπη. Είναι τραγικά... επίκαιρο.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version