Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Το Αρχοντικό Βουβάλη γνώριζαν οι Καλύμνιοι ότι έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αλλά σε συνέντευξη τύπου, στις 24.2.12,  ο εκπρόσωπος του δημάρχου άφησε ασάφειες για την τύχη του  έργου.

«Οι πλούσιοι έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και στην Ελλάδα πλήττονται οι απλοί πολίτες»

Όποιος αμφιβάλλει ότι σήμερα η χώρα μας ζει κάτω από μια νέα Γερμανική Κατοχή, πλανάται και εθελοτυφλεί. Είτε πολιτικός είναι είτε απλός πολίτης.

Παρακάτω παρουσιάζεται ένα από τα σατιρικά ποιήματα του Γεωργίου Σουρή το οποίο έγραψε κατά την χρεωκοπία το 1893, επί πρωθυπουργίας Χαριλάου Τρικούπη. Είναι τραγικά... επίκαιρο.

Για το μεγάλο πρόβλημα της χωροταξίας των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, που τον σχεδιασμό της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, «πνίγουν» την Κάλυμνο, ο υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Γ. Νικητιάδης έστειλε στο δήμαρχο Καλύμνου την παρακάτω επιστολή (όπως και στους δημάρχους Λέρου, Πάτμου Λειψών, Αστυπαλιάς), ζητώντας συγκεκριμένες προτάσεις για αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδίου της ΚΥΑ.

Η Λερναία Ύδρα και το σχέδιο «Ιόλαος»

Στην πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ για την Δημόσια Διοίκηση στην Ελλάδα υπήρχαν άκρως αρνητικές διαπιστώσεις. Τα στελέχη ελληνικής καταγωγής της Ε.Ε. μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.   

Αίσθηση προκάλεσαν οι χαρακτηρισμοί για τους Αγανακτισμένους που χρησιμοποίησε ο Θ. Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό κανάλι Canal 5.
Μιλώντας στον Σκάι (1.12.11) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε για το θέμα ότι: «Η ερώτηση ήταν η εξής: μερικοί λένε ότι πρέπει να φύγετε από την Ευρώπη και να υιοθετήσετε τη δραχμή” και απάντησα ότι “αυτοί είναι οι φασίστες, οι οποίοι θέλουν να καταλυθεί η τάξη στην Ελλάδα και να διαλυθεί η ελληνική πολιτεία για να επιβάλουν το καθεστώς τους, οι κομμουνιστές που για αντίστοιχους λόγους θέλουν να πάψει να υπάρχει το ισχύον οικονομικό και κοινωνικό σύστημα και οι ηλίθιοι”. Χρησιμοποίησα τη γαλλική λέξη “con”, την οποία είχε χρησιμοποιήσει και ο Ντε Γκoλ κάποτε».
Συγκεκριμένα, ο Θ. Πάγκαλος απαντώντας σε ερώτηση του Γάλλου δημοσιογράφου για το πως σχολιάζει όλους εκείνους, οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσια είπε χαρακτηριστικά:
"Θα εκφραστώ ελεύθερα όσο ελεύθερα εκφραζόταν ο στρατηγός Ντε Γκoλ. Αυτοί είναι κομμουνιστές, φασίστες, είναι μα...ες. Πως δημιουργήθηκε αυτό το χρέος αφού μας δάνεισαν χρήματα; Μας δάνεισαν χρήματα επειδή είχαμε το χρέος".
«Οι πολιτικοί είναι έξυπνοι και έχουν ωφεληθεί από το σύστημα»
Ο Θόδωρος Πάγκαλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην αγαπημένη του φράση «μαζί τα φάγαμε», την οποία προσπαθεί να την εξηγήσει και στα γαλλικά.
«Είπα τέσσερις λέξεις με τις οποίες έγινα διάσημος στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Και αυτές τις τέσσερις λέξεις θα προσπαθήσω να σας τις εξηγήσω στα γαλλικά: "Μαζί τα σπαταλήσαμε". Είναι απαράδεκτο γιατί πολύ λίγες κοινωνικές ομάδες αναγνωρίζουν την συμμετοχή τους στο σημερινό μας πρόβλημα, δηλαδή την χρεοκοπία στα δημοσιονομικά. Το πρόβλημα της Ελλάδος περιορίζεται σε αυτό. Δεν είμαστε μια φτωχή χώρα, αλλά μια χώρα όπου το κράτος για πολλά χρόνια σπατάλησε το δημόσιο χρήμα, ξοδεύοντας περισσότερα από αυτά που εισέπραττε», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την επίμαχη φράση που χρησιμοποίησε και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.
Στην συνέχεια όμως έκανε μια δήλωση που και αυτή θα συζητηθεί. « Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Κατ’ αρχήν γιατί είναι πιο ψηλά αλλά και για γιατί είναι πιο έξυπνοι και έχουν ωφεληθεί από το σύστημα».
«Εγώ ποτέ δεν προανήγγειλα την υποψηφιότητά μου»
Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές διεξαχθούν.
«Εγώ ποτέ δεν προανήγγειλα την υποψηφιότητά μου. Δεν ξέρω αν το κόμμα θα πάει με το αυτονόητο αξίωμα ότι όλοι οι βουλευτές είναι υποψήφιοι». (Πηγή:
DOU, Real.gr 1.12.11)

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού καΙ Τουρισμού εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου για την 27η Εκθεση Τουρισμού Philoxenia.

Ο λαός όχι απλώς έχει γονατίσει από τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά έχει συντριβεί. Τα απανωτά χαράτσια τον έχουνε φέρει σε απόγνωση. Είναι αδύνατο να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο κάλεσμα «για τη σωτηρία της πατρίδας» με τη δική του εξόντωση.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version