Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Δριμύ κατηγορώ από Κωνσταντίνα!

«Εχω πληγεί κι εγώ, όπως όλοι οι συμπατριώτες μου, από αυτή τη... λεηλασία  που έγινε στην Κύπρο!» αποκαλύπτει στην «Espresso» η Κωνσταντίνα.

Καλή Χρονιά, με Υγεία το 2013 &

η Πίτα των Φόρων να μοιραστεί Φυσιολογικά
να πάρουν μέρος και οι «έχοντες»
στη Σωτηρία της Πατρίδας
να σωθεί και ο λαός, όχι μόνο η πατρίδα
των 300 της άβουλης Βουλής των λιστών

Από σοβαρός οικονομικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης, η Ελλάδα ελέω κρίσης έχει μετατραπεί σε Ελντοράντο των επιχειρηματιών της γείτονος χώρας.
Από σοβαρός οικονομικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης, η Ελλάδα ελέω κρίσης έχει μετατραπεί σε Ελντοράντο των επιχειρηματιών της γείτονος χώρας.
Τουρισμός, μαρίνες, μεταφορές και βιομηχανίες έχουν μπει στο επενδυτικό στόχαστρο των Τούρκων, με τη λίστα των επιχειρηματικών συμφωνιών επί ελληνικού εδάφους διαρκώς να μακραίνει. Εκτός από την είσοδο τουρκικών ακτοπλοϊκών εταιρειών στο Αιγαίο που ανέκαθεν αποτελούσε διακαή πόθο, τους τελευταίους μήνες καταγράφεται έντονη κινητικότητα στις ελληνικές μαρίνες.
Στη Μυτιλήνη: Την περασμένη άνοιξη έκανε «απόβαση» στη Μυτιλήνη μία από τις πλουσιότερες οικογένειες της Τουρκίας. Ο πολυεθνικός κολοσσός ονόματι Κοτς ανέλαβε για 40 χρόνια τη διαχείριση του λιμένα Λέσβου από κοινού με την εταιρεία Folli Follie Group.
Στο Φλοίσβο: Ενας άλλος τουρκικός όμιλος «ξαναχτύπησε» προ εβδομάδων αποκτώντας το 50% της μαρίνας Φλοίσβου που ανήκε στη Lamda Development, του ομίλου Λάτση. Την ίδια ώρα, η Turkish Airlines, μεθοδικά εδραιώνει την παρουσία της στη χώρα μας και ήδη αρχίζει να «κυριαρχεί» στη Β. Ελλάδα.
Βιομηχανία τσιγάρων: Το τελευταίο επιχειρηματικό «χτύπημα» προέρχεται από την Ξάνθη, όπου η βιομηχανία τσιγάρων ΣΕΚΑΠ οδεύει σε τουρκικά χέρια, έστω και αν εκφράζονται φόβοι για αντιδράσεις λόγω της έντονης παρουσίας της μουσουλμανικής μειονότητας στην ιδιαίτερα «ευαίσθητη» περιοχή της Θράκης. Και όπως όλα δείχνουν, έπεται και συνέχεια στην εξ ανατολάς επέλαση.
(Έθνος, 23.12.12, Κώστας Νάνος, )

Για δωρεάν διανομή φέτας  & το  Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τριτέκνων

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο μου «Νεότερη Ιστορία της Καλύμνου» (σελ. 38 – Ιπποτοκρατίας) και ακολούθως την είδηση που δημοσίευσαν δύο έγκριτες ηλεκτρονικές εφημερίδες, για να δούμε πώς είδαν και βλέπουν, διαχρονικά, οι κατακτητές τα νησιά μας. 

«Η ΟΡΓΗ» βιολογικός παράγοντας της πολιτικής ιδεολογίας, της πολιτικής επιβολής, της πολιτικής ποδηγέτησης, του ιμπεριαλιστικού λαϊκισμού.

Αν είχαμε λίγη ευαισθησία για τον πολιτισμό μας, στην πράξη και όχι στην φλύαρη κενολογία, θα οργανώναμε το ισοζύγιο στις εισαγωγές-εξαγωγές πολιτιστικών προϊόντων μας με τη γείτονα μας Τουρκία. 

 

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με πλήρη απαρτία με όλο το θίασο σε παράταξη, στο σανίδι της τοπικής πολιτικής σκηνής. Πρωταγωνιστές ηθοποιοί, της πολιτικής παραπλάνησης της τοπικής κοινωνίας είναι τα συνεταιράκια της συγκυβέρνησης των υποταγμένων, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ με τους εδώ εκπροσώπους της τοπικής οργάνωσης τους.

Βιβλίο του Παναγιώτη Ρουμελιώτη από τις εκδόσεις Λιβάνη

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version