Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Η περιφερειακή σύμβουλος της περιφέρειας Ν. Αιγαίου κα. Λίλα Καφαντάρη, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»,  επισκέφθηκε την Κάλυμνο, την Τρίτη 2.7.13, στα πλαίσια της πολιτικής της εξόρμησης στα Δωδεκάνησα, με πρώτο σταθμό την Κάλυμνο.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καλύμνου που κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις πήραν βαθμό πρόσβασης άνω του 10, είναι οι ακόλουθοι:

Δεν πήγανε κι άσχημα τα παιδιά της Καλύμνου στις πανελλαδικές εισιτήριες εξετάσεις για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας. Από τα δύο Γενικά Λύκεια 57 υποψήφιοι πήραν Βαθμό Πρόσβασης πάνω από το 10.

Με την παρουσία του μητροπολίτη, τριών ιερέων (φωτο) του δημάρχου, του προέδρου του δημ. σ/λίου και των επικεφαλής των αντ/τεύσεων, το εκκλ. σ/λιο της Παναγίας Κεχαριτωμένης, από κοινού με το Γυμνάσιο Χώρας, το απόγευμα της 26ης.6.13, βράβευσαν τους μαθητές που αρίστευσαν το σχολ. έτος 1012-13, στην αυλή της εκκλησίας - υπό την "ομιχλώδη σκιά" του Κάστρου των τελευταίων γεγονότων.

Φέτος, για πρώτη φορά από τότε που καθιέρωσε την ετήσια αυτή εκδήλωση ο αείμνηστος ιερέας Γ. Χαραμαντάς, το εκκλ. σ/λιο βράβευσε και τους μαθητές των δύο Δημοτικών Σχολείων της Χώρας. Όμως, παρά την επέκταση των βραβείων, η παρουσία του κόσμου ήταν πολύ μικρή. Δεν παρέστησαν ούτε οι γονείς και παππούδες-γιαγιάδες των παιδιών.

Η Επιτροπή της Παναγίας προσέφερε στα παιδιά ως αναμνηστικό και τιμητικό δώρο το βιβλίο του Καλύμνιου της ξενιτιάς Παντελή Καμπούρη, πατριώτη και αγωνιστή, που αναφέρεται στην Κάλυμνο της εποχής του, πριν μεταναστεύσει στα ξένα για μια ολόκληρη ζωή. Όταν  επέστρεψε στο νησί του, στο τέλος του βίου του, είχε δώσει τα χειρόγραφα του με τις αναμνήσεις και τα προσωπικά του βιώματα στο Αναγνωστήριο. Αντίτυπα αυτού του βιβλίου αγόρασε η Επιτροπή του Ι.Ν. Παναγίας από το Αναγνωστήριο «Αι Μούσαι».

Το Νυκτερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Καλύμνου, στις 20.6.13,  πραγματοποίησε μια εξαιρετική γιορτή για τη λήξη του διδακτικού έτους.

Ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Π.Σ.) Καλύμνου πραγματοποίησε τη γιορτή της λήξης των μαθημάτων, το απόγευμα της Τετάρτης, 19.6.13. Ήταν μια εξαιρετική γιορτή χαράς για τα παιδιά και τους γονείς.

Ο δήμαρχος της Κω ήταν γεμάτος χαρά και ικανοποίηση όταν όρκιζε  τους 47 νέους μόνιμους δημοτικούς υπαλλήλους (17.6.13), τους οποίους προσέλαβε με άψογες και διαφανείς διαδικασίες.  Επίσης, εξέδωσε δελτίο τύπου, σήμερα 18.6.13, με το οποίο γνωστοποιεί τη νέα του προκήρυξη για την πρόσληψη 58 εποχικών υπαλλήλων για εργασία 6 μηνών.

Ο Μικές Κατσοτούρχης υπήρξε ένας πραγματικός ήρωας της  ζωής στα αιγαιοπελαγίτικα ξερονήσια, ένας γνήσιος ακρίτας του εθνικού μας ζωτικού χώρου. "Εφυγε" πρόωρα και ένακε φτωχό το Κίνναρος αλλά και όλα τα νησιά της περιοχής μας. Μαζί με τη γυναίκα του Ειρήνη, υπήρξε σύμβολο αληθινού και έμπρακτου πατριωτισμού, σε μια εποχή της ξεπεσμένης Ελλάδας που την ξεπουλάνε καθημερινά...

Η ΑΡΓΩ εκφράζει  ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά της στους οικείους του εκλιπόντος.

***

Συλλυπητήριο Μήνυμα

εκ μέρους του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη

και των

Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου

για τον ακρίτη  Μικέ Κατσοτούρχη

Έφυγε από τη ζωή ο Μικές Κατσοτούρχης, ο Μπαρμπά Μικές όπως τον φώναζαν οι γνωστοί και οι φίλοι, για το μεγάλο και χωρίς γυρισμό ταξίδι. Ένας άνθρωπος ήρεμος, σεμνός, ολιγαρκής, ένας άνθρωπος που επέλεξε με τη σύζυγο του Ειρήνη να δώσει ζωή στη βραχονησίδα  Κίνναρος

«Από τώρα θα μένω εγώ εδώ, αυτή είναι η πατρίδα μου και αυτός ο τόπος μου, έχω χρέος να τον προστατέψω»

Έτσι είπε και έκανε.

Ένας αυθεντικός ακρίτης, από τους ελάχιστους που έχουν απομείνει στην Ελλάδα να φυλούν τις Θερμοπύλες του Αιγαίου.  Σήμερα αυτός ο γενναίος και γεμάτος ψυχή νησιώτης έφυγε αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο, δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια του, στο νησί του αλλά και σε όλους εμάς τους φίλους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Καλό ταξίδι και αιώνια ανάπαυση.

Μπαρμπά Μικέ θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Η Κάλυμνος είχε τη μεγάλη τιμή να την επισκεφθούν τέσσερις διαπρεπείς άνθρωποι των Γραμμάτων, οι ποιητές Τίτος Πατρίκιος, Γ. Μαρκόπουλος, Αντ. Φωστιέρης, και ο θεατρικός συγγραφέας Κώστας Μουρσελάς.

Argo Kalymnos

Top Desktop version