Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Ανέλαβε, παράλληλα, μέλος της ολιγομελούς ομάδας, που συντάσσει το ‘’Νέο Πρόγραμμα του ΕΛΚ’’

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ  ΒΑΛΗΝΑΚΗ

τ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ& ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

www.valinakis.gr

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΡΟΔΟΥ: τηλ. 2241024820, fax  2241024819        

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ: τηλ. 2107212775 

Αθήνα, Δευτέρα 2 Μαίου 2011

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο επιτελείο του Β. Μάρτενς ο Γιάννης Βαληνάκης

Ο τ. Υφυπουργός Εξωτερικών & Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Βαληνάκης εξελέγη σήμερα στις Βρυξέλλες, μετά από πρόταση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Β. Μάρτενς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών που ίδρυσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και στο οποίο προεδρεύει ο Β. Μάρτενς. Το Κέντρο είναι το επίσημο think tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ετοιμάζει προτάσεις και επεξεργάζεται νέες ιδέες σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Ο κ. Βαληνάκης ανέλαβε, παράλληλα, μέλος της ολιγομελούς ομάδας, που συντάσσει το ‘’Νέο Πρόγραμμα του ΕΛΚ’’, και το οποίο τα 48 κόμματα – μέλη του θα κληθούν να ψηφίσουν στο συνέδριο του 2012. Ο τ. Υφυπουργός Εξωτερικών έχει συντάξει τα τμήματα του προγράμματος για τις Ευρωπαϊκές Πολιτικές και το Μέλλον της Ε.Ε.

Η Καλυμνιά Μαρία Κοσσαρή αφηγείται στην ΑΡΓΩ την περιπέτεια που βίωσε με σοβαρό πρόβλημα στην υγεία της και το θαύμα του Οσίου Σάββα.
(ρεπορτάζ-καμερα: Πόπη Σ. Τρικοίλη)

Οι πρόσκοποι της Καλύμνου, με επικεφαλής τους κ. Γ. Καραΐσκο και Αντ. Σακέλλη, διοργάνωσαν εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων για άπορες οικογένειες.

Τη μνήμη του μεγαλομάρτυρα και τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, προστάτη του στρατού, τίμησε η μονάδα του Συντάγματος Ευζώνων, στο χώρο της φερώνυμης εκκλησίας του στρατοπέδου, στις 29.4.11.

 

Και στο φετινό Πάσχα απαντήθηκε και πάλι με τον ίδιο τρόπο το ερώτημα: αν έλειπαν οι χοροί του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου στην πλατεία και οι δυναμίτες στο βουνό, τι Πάσχα θα είχαμε; Η απάντηση είναι κατηγορηματική: νεκρό Πάσχα!

Διαδικασία υψηλής… τεχνικής το καλύμνικο «μουούρι» (αρνί σε πήλινο και ψήσιμο στο φούρνο). Πανάρχαιο έθιμο με φανατικούς πιστούς τους Καλύμνιους όπου γης.

 

 

Στις φετινές ιδιαιτερότητες της Μεγ. Παρασκευής, στην Κάλυμνο, ήταν και η… μαζική παρουσία των πολιτικών: υπουργών (νυν και πρώην), βουλευτών, περιφερειάρχη και τοπικών αρχόντων.

Φέτος η περιφορά των επιταφίων στην κεντρική πλατεία της Καλύμνου, εκτός από την παρουσία πολλών πολιτικών, είχε αξιοσημείωτες και ιδιαιτερότητες.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version