Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Η συνέντευξη του βουλευτή κ. Γ. Κασσάρα, στις 2/7/11, στο Αναγνωστήριο, είχε φορτιστεί έντονα με την παρουσία και την εκρηκτική παρέμβαση μιας μικρής αλλά δυναμικής ομάδας «αγανακτισμένων πολιτών», οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ήταν καθηγητές γυμνασίων και λυκείων. Αλλά μια μεγάλη «εορτή» έχει πάντα και «μεθέορτα».

Η Ελληνική Αστυνομία έχει καταρτίσει πρόγραμμα πέντε ημερίδων για την ενημέρωση του κόσμου, μέσω των ΜΜΕ, πάνω στο πρόβλημα του ηλεκτρονικού εγκλήματος.  Η πρώτη ημερίδα θα γίνει στην (η μοναδική στα Δωδεκάνησα, στις 13 Ιουλίου 2011.

2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ & ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Η Κάλυμνος περίμενε περίπου 8 μήνες την περιβόητη συνέλευση, η οποία τελικά έγινε στις 26/6/11, Κυριακή βράδυ διάρκεσε 6,5 ώρες  – μετά αγρυπνίας… Τελικά, τζάμπα... ξενύχτησε.

Το εκκλ. σ/λιο του ι. ναού Κεχαριτωμένης Χώρας, συνεχίζοντας το θεσμό που καθιέρωσε προ 20ετίας ο αείμνηστος εφημέριος της Παναγίας Γ. Χαραμαντάς και καθηγητής-θεολόγος, βράβευσε και φέτος τους μαθητές του Γυμνασίου Χώρας, που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2010-11.

Στην αυλή της ιστορικής αυτής εκκλησίας της Καλύμνου, στα σπίτια της οποίας στεγάστηκε το πρώτο δημόσιο Δημοτικό Σχολείο της Καλύμνου των Νεότερων Χρόνων (αρχές του 19ου αι.), υπό την εποπτεία και στήριξη του εκκλ. σ/λίου της Παναγιάς και της Δημογεροντίας, σ’ αυτό τον ιερό και ιστορικό χώρο, πραγματοποιήθηκε η βράβευση 36 μαθητών του 3ου Γυμνασίου Καλύμνου, στις 25/6/11, 8 μμ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης, ιερείς, δημ. και περιφ/κοί σ/λοι και πλήθος κόσμου. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο σεβασμιότατος και ο κ. δήμαρχος, ενώ τις διαδικασίες της εκδήλωσης είχε ο πρ. σχολ. σ/λος κ. Κ. Μηνέττος και την ομιλία, εκ μέρους του σχολείου, η καθηγήτρια-φιλόλογος κ. Στέλλα Βουτσά.

Στο τέλος της εκδήλωσης το εκκλ. σ/λιο προσέφερε στον κόσμο ένα γλυκό-κέρασμα και παιδιά του Λυκείου Ελληνίδων, από τα δημοτικά σχολεία Χώρας, χόρεψαν τοπικούς χορούς.

Ο θεσμός αυτός, με την πρωτοπορία και πάλι της Παναγίας Χώρας, ανεβάζει ψηλά στη συνείδηση του κόσμου το ρόλο της Εκκλησίας στην κοινωνία και την Εκπαίδευση.

Αλλά θα πρέπει η τοπική εκκλησία (ίσως με πρωτοπορία και πάλι της Παναγίας Χώρας) να θεσπίσει και υποτροφίες για σπουδές των μαθητών που (πολύ καλά πράττει και)  βραβεύει. Οι τάπητες και τα λούσα στους ενοριακούς ναούς θα πρέπει να υποχωρήσουν μπροστά στις ανάγκες της κοινωνίας για μόρφωση και σπουδές.    

Στις μέρες μας που μαίνονται οι φωτιές στην πολιτική, πανελλαδικά και τοπικά (πυρκαγιά στο Δημαρχείο) καίγοντας μαζί χλωρά και ξερά, άναψαν σε κλίμα ενθουσιασμού οι ακίνδυνες φωτιές τ’ Αη-Γιάννη.

Εις απάντηση της συνέντευξης του κ. Γ. Ρούσσου (23/6/11), ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης έδωσε συνέντευξη τύπου την επομένη, 24/6/11, με θέμα και πάλι την σύγκρουση που έχει η δημ. Αρχή με τον εργολάβο κ. Ν. Κρούσκο.

Επιτέλους στις άγονες, προβληματικές και στις νησιωτικές περιοχές, η προκήρυξη πρόσληψης επικουρικών γιατρών  δεν θα κλείνει στις 15 ημέρες, αλλά θα μένει ανοικτή μέχρι να προσληφθεί γιατρός.

Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής της HELMEPA

“Θάλασσες, δάση και βουνά είναι ο θησαυρός μας!

Ας τα προστατεύουμε σαν τον εαυτό μας”

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version