Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Το Δημ. Σχολείο Πανόρμου βρήκε δάσκαλο, δε θα γίνει πια η συγχώνευση των τμημάτων Β1 & Β2, ενώ παράλληλα ματαιώθηκε και η απόσπαση της δασκάλας από το 2ο Δημ. Σχολείο Χώρας.

Στο Δημ. Σχολείο Πανόρμου η άδεια μιας δασκάλας, λόγω εγκυμοσύνης, έφερε άνω-κάτω την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καλύμνου.

Στην κατάβαση της κεντρικής λεωφόρου προς Πάνορμο και στο σημείο που αρχίζει η πάροδος προς Καλαμίτσι (και Σαβόγια), το οδόστρωμα υποχώρησε και ο δρόμος αποκλείστηκε.

Η διαφορά υψομέτρου μεταξύ του «επάνω δρόμου», όπως λέγεται, και του βενζινάδικου κάτω από το δρόμο, αποσάθρωσε το πρανές, το οποίο κατέρρευσε με τη βροχή της 14ης/2/11. Η τρύπα κατέστησε το δρόμο επικίνδυνο για διέλευση οχημάτων και απαγορεύτηκε η κυκλοφορία.

Μετά από σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, ως ημέρα εορτασμού της Ενσωμάτωσης ορίζεται φέτος  η 8η Μαρτίου 2011, ημέρα Τρίτη, καθώς η επέτειος συμπίπτει με την Καθαρά Δευτέρα.

Η Κάλυμνος, την Κυριακή 6.2.11, με μνημόσυνο στον ι. ν. Αγ. Νικολάου, τίμησε τους αξιωματικούς του Πολεμικού μας Ναυτικού που έπεσαν στα παγωμένα νερά των Ιμίων, την 31η Ιανουαρίου του 1996.

Στη Θ. Λειτουργία και την επιμνημόσυνη ακολουθία χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος συμπαραστατούμενος από ακολουθία ιερέων.

Η αγωνία της δημ. Αρχής να καθαρίσει την Κάλυμνο και να δείξει στο εκλογικό σώμα τη διαφορά της… από την προηγούμενο δημ. Αρχή, με την Εκκλησία και πάλι δεν τα πήγε καλά. Ξεπέρασε τα όρια των σχέσεων ισορροπίας Δήμου-εκκλησίας.

Αυτή ήταν η ερώτηση συμπολίτη μας που ήρθε στο Χριστό για να εκκλησιαστεί και να τιμήσει τους νεκρούς των Ιμίων.

Πίστευε ότι σήμερα ο Δήμος θα τελούσε το μνημόσυνο των αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, που έπεσαν στη θάλασσα των Ιμίων, κατά τη μεγάλη εκείνη αναμέτρηση της χώρας μας με την τουρκική επιθετικότητα, τη νύκτα της 30ης, το 1996. Να θυμίσουμε τα ονόματά των αδικοχαμένων ηρώων μας: Παναγιώτης Βλαχάκος - υποπλοίαρχος, Χριστόδουλος Καραθανάσης – υποπλοίαρχος,  Εκτορας Γιαλοψός – σημαιοφόρος.

Το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας ιδρύει σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Μια τέτοια Σχολή ιδρύεται και στην Κάλυμνο με τη συνεργασία της ι. μητροπόλεως και την υπεύθυνη του προγράμματος κα. Παναγιώτα (Νότα) Φράγκου-Κλήμη.Το μεσημέρι της 28ης/1/11 ο μητροπολίτης κάλεσε τα ΜΜΕ στο μητροπολιτικό μέγαρο, για να ανακοινώσει, μαζί με την καθηγήτρια κα. Φράγκου, την ίδρυση Σχολής Γονέων στην Κάλυμνο. Οι υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς ή και μη γονείς αρχίζουν από την Τρίτη, 1/2/11. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στα ΚΕΠ Χώρας και Πόθιας και στα Γραφεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Το Λύκειο Ελληνίδων Καλύμνου, την Κυριακή το απόγευμα της 23/1/11, διοργάνωσε πολύ ωραία εκδήλωση, κατά την οποία έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σωματείου και βράβευσε την κ. Καλλιόπη Ταυλαρίου – Καλογιάννη, σύζυγο του αείμνηστου δημάρχου Αντ. Καλογιάννη, για το φιλανθρωπικό της έργο.

Σελίδα 50 από 50

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version