Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Οι πρόσκοποι της Καλύμνου, με επικεφαλής τους κ. Γ. Καραΐσκο και Αντ. Σακέλλη, διοργάνωσαν εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων για άπορες οικογένειες.

Τη μνήμη του μεγαλομάρτυρα και τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, προστάτη του στρατού, τίμησε η μονάδα του Συντάγματος Ευζώνων, στο χώρο της φερώνυμης εκκλησίας του στρατοπέδου, στις 29.4.11.

 

Και στο φετινό Πάσχα απαντήθηκε και πάλι με τον ίδιο τρόπο το ερώτημα: αν έλειπαν οι χοροί του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου στην πλατεία και οι δυναμίτες στο βουνό, τι Πάσχα θα είχαμε; Η απάντηση είναι κατηγορηματική: νεκρό Πάσχα!

Διαδικασία υψηλής… τεχνικής το καλύμνικο «μουούρι» (αρνί σε πήλινο και ψήσιμο στο φούρνο). Πανάρχαιο έθιμο με φανατικούς πιστούς τους Καλύμνιους όπου γης.

 

 

Στις φετινές ιδιαιτερότητες της Μεγ. Παρασκευής, στην Κάλυμνο, ήταν και η… μαζική παρουσία των πολιτικών: υπουργών (νυν και πρώην), βουλευτών, περιφερειάρχη και τοπικών αρχόντων.

Φέτος η περιφορά των επιταφίων στην κεντρική πλατεία της Καλύμνου, εκτός από την παρουσία πολλών πολιτικών, είχε αξιοσημείωτες και ιδιαιτερότητες.

Η ΜΑΡΙΑ ΤΩΝ ΡΕΚΟΡ

Κατηγορία Κάλυμνος Γράφτηκε από τον

 

Με την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών

Ανακλήθηκε η άδεια, ανεξήγητες μανούβρες αποφάσεων και η Καλυμνιακή «κοινωνία της σιωπής»

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version