Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ μελιού κι προϊόντων μέλισσας, που έγινε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου από 7-9 Δεκεμβρίου.

Την πλήρη συμφωνία του στα σχέδια του Υπουργείου Υγείας και Τουρισμού να προ-χωρήσουν στην σύνταξη σχεδίου Νόμου για τον Ιατρικό Τουρισμό εξέφρασε ο π. Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης σε ημερίδα για το θέμα αυτό που οργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος χθες (σ.σ. 17.10.12), στην Αθήνα εκφράζοντας όμως και την ανησυχία του στη πρό-ταση να οριστούν συγκεκριμένες περιοχές ως πιλοτικές για τον Ιατρικό Τουρισμό. «Αφήστε τις οριοθετήσεις διότι είναι παρεξηγήσιμες και ο κόσμος θα αναρωτιέται γιατί προκρίνετε ορισμένα μέρη, και ποιους εξυπηρετεί αυτό;», είπε ο κ. Νικητιάδης απευ-θυνόμενος στους επιστήμονες που παρουσίασαν την σχετική μελέτη. «Συμφωνήστε, τόνισε, με αυτά που είπε ο κ. Λυκουρέντζος για το επιχειρείν και την ελεύθερη αγορά. Αποφασίστε, ή ελεύθερη θα είναι η αγορά και όποιος επιχειρεί θα παίρνει και το ρί-σκο ή κατευθυνόμενη με όσα επώδυνα αποτελέσματα συνεπάγεται αυτό». Ο κ. Νικητιάδης στην παρέμβασή του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον κ. Τσακί-ρη Πρόεδρο και στα μέλη του ΞΕΕ για τις εξαιρετικές τους προσπάθειες να αναδεί-ξουν εναλλακτικές μορφές Τουρισμού όπως ο Ιατρικός. (δ.τ.18.10.12)

Η ΔΕΥΑΚ ξεκίνησε την εγκατάσταση 21 κινητών μονάδων αφαλάτωσης, σε δίκτυο που καλύπτει σχεδόν όλη την Κάλυμνο.

Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο της διαδικτυακής εφημερίδας «Αυτοδιοίκηση» (3/10/12) για τα έργα ύψους 7,6 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του Κατάκολου, στον Πύργο Ηλείας, για να κάνουμε την απλή ερώτηση: Πού βρίσκεται η εκπόνηση της μελέτης για τη μεγάλη εξωτερική προβλήτα;

Ο κ. δήμαρχος πρέπει να κάνει «έρευνα» (που δεν έγινε βέβαια από το 2008 μέχρι σήμερα) για να βρει τι απέγιναν οι 87.000 ευρώ, που άφησε ο αείμνηστος ευεργέτης Γεώργιος Σακελλαρίου ή Σοφοκλής (φωτο). Το πιθανότερο είναι ότι στο Δήμο ξεχάσανε… αυτά τα λεφτά, εκτός κι αν… «έφυγαν» αλλού.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος «Οικολόγοι Πράσινοι» (Ο.Π.) κύριος Νίκος Χρυσόγελος πραγματοποίησε περιοδεία στα νησιά μας και το απόγευμα της 28/8/12 ήταν στην Κάλυμνο. Η ΑΡΓΩ είχε μια συνάντηση μαζί του και έθεσε ερωτήματα και προβληματισμούς πάνω στην τελευταία δράση των Ο.Π.  για την προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας.

Από το 1975 μέχρι σήμερα, 37 ολόκληρα χρόνια, η Κάλυμνος πολιτεύεται (Δήμος, Επαρχείο) ασκούμενη στο σπορ του ροκανίσματος έτοιμου χρήματος, όταν τα άλλα νησιά γύρω μας θεμελίωναν  και συνεχίζουν να στεριώνουν την ανάπτυξή τους παράγοντας δικό τους πλούτο.

Δημοσιεύουμε επιστολή που μας έστειλε ο συμπατυριώτης μας  κ. Γ.Ν. Πατέλλης, αδελφός του Μιχάλη Ν. Πατέλλη που έφερε τα υδροπλάνα στην Ελλάδα. Την επιστολή τη συνοδεύουμε με 3 video από συνέντευξη που έδωσε ο κ. Μιχ. Πατέλλης σε αθηναϊκό τηλεοπτικό κανάλι (SBC - 12.1.12). Η συνέντευξη αποκαλύπτει το όργιο του ελληνικού κράτους και τους «φραγμούς» που βάζει σε κάθε επενδυτή.   

Ευοίωνες οι προοπτικές για το θαλάσσιο τουρισμό στη Ρόδο. Αρκετές πλοιοκτήτριες εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να ξεκινούν τα πλοία τους κυκλικά ταξίδια από το λιμάνι του νησιού μας το 2013, ενώ και την επόμενη σεζόν θα συνεχίσει η Costa τα κυκλικά ταξίδια με αφετηρία το λιμάνι της Ρόδου, όπως δηλώνει ο αντιπρόσωπός της στη Ρόδο-τουριστικός πράκτορας Τσαμπίκος Χατζημιχάλης.

Η Ρόδος αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, οι οποίες τη συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμα τους, παρόλο που δεν βρίσκεται στη …ρότα τους. Ξεκινώντας όμως τα ταξίδια από τη Ρόδο, θα εξοικονομούν καύσιμα οι εταιρείες, γεγονός υψίστης σημασίας.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version