Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βρέθηκε στην κατοχή του παράνομος οπλισμός και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων.

Πράξη «Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών»

Η υπουργός Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση και μακρόσυρτη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων σχολ. σ/λων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου, υπέγραψε στις 8.11.11 (έφθασε στην Περιφέρεια στις 18.11.11) την κατάσταση των επιλεγέντων σχολ. σ/λων. 

 

Η ανθρωπιστική οργάνωση κοινωνικής αλληλεγγύης «Ανοικτή Αγκαλιά», αποτελούμενη από εθελοντές γιατρούς όλων των ειδικοτήτων εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου για την εξόρμησή της στους Φούρνους Ικαρίας και τους Λειψούς, 8-16 Οκτωβρίου. 

Το ακτοπλοϊκό όλο και χειροτερεύει. Όπως έγραψε η “Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ” (10.10.11) θα πέσει «μαχαίρι» στα επιδοτούμενα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό συνέδριο, που έγινε ήδη θεσμός, μέσα από πρωτόκολλο συνεργασίας των Τεχνικών Επιμελητηρίων Ελλάδος – Τμήμα Δωδεκανήσου, και Τ.Ε. Τουρκίας – Τμήμα Μούγλων.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (Ερμούπολη Σύρου) 
εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου, με το οποίο ενημερώνει αλλά και, έμμεσα, 

προειδοποιεί ότι κυκλοφορούν στην αγορά πλαστά χαρτονομίσματα των €50,00. 

Μάλιστα τα καταθέτουν και στις τράπεζες για να «βαπτιστούν» γνήσια.
 
Ερμούπολη, 03 Σεπτεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη ενός ημεδαπού για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων στην Κω.
Κατασχέθηκαν (3) πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Συνελήφθη, 
χθες (02-08-2011) στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, 
ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 41 ετών, για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.
Ειδικότερα, χθες (02-08-2011) το πρωί, καταγγέλθηκε από υπάλληλο τράπεζας 
στην Κω ότι ο 41χρονος κατέθεσε σε ταμείο της τράπεζας τρία (3) πλαστά
χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Άμεσα μετέβησαν στην τράπεζα αστυνομικοί και
 συνέλαβαν τον 41χρονο.
Τα πλαστά χαρτονομίσματα κατασχεθήκαν.
 
Πέτρος ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, Αστυνόμος Β'
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

(Ν. Παπαδόπουλος, 29.8. 2011)

Την Τρίτη 23 Αυγούστου η Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος” είχε την χαρά και την τιμή να “κλείσει” την 46η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας & Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής στη Ρόδο, μία έκθεση με ιστορία σχεδόν μισού αιώνα, ανοίγοντας ένα “Παράθυρο στο Αιγαίο”.
Η παρουσίαση, ξεκίνησε αμέσως μετά την βράβευση των αριστούχων μαθητών και περιλάμβανε ένα σύντομο οπτικό ταξίδι στα νησιά του Αιγαίου και τις ομορφιές τους και ολοκληρώθηκε με την συναυλία της Νάσιας Κονιτοπούλου, με την συνοδεία του Μιχάλη Γαμπιεράκη στο βιολί και του Γιάννη Μεγαλούδη στο λαούτο.
Ο χώρος εκδηλώσεων της Έκθεσης κατάμεστος από εκατοντάδες κόσμου που γέμισαν την ψυχή τους με Κυκλαδίτικους και Δωδεκανησιακούς σκοπούς και τραγούδια, που ερμήνευσαν η Νάσια Κονιτοπούλου και ο Μιχάλης Γαμπιεράκης, τους οποίους και καταχειροκρότησαν!
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τις τοπικές αρχές, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Παμπάκας και ο Δήμαρχος Ροδίων κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Η Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος”, εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες της προς το Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την Οργανωτική επιτροπή της έκθεσης, για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία τους, καθώς επίσης τους χορηγούς ΣΥ.ΦΑ.ΡΟ. (Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Ρόδου) και Maritime Hotel (Κρεμαστή).
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Παμπάκα, τον κ. Αντώνιο Κολιάδη (ειδικό σύμβουλο του κ. Παμπάκα) και την κ. Κωνσταντίνα Νταλαμάνγκα από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Ροδίων για την αμέριστη συμπαράστασή τους στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει καταρτίσει πρόγραμμα πέντε ημερίδων για την ενημέρωση του κόσμου, μέσω των ΜΜΕ, πάνω στο πρόβλημα του ηλεκτρονικού εγκλήματος.  Η πρώτη ημερίδα θα γίνει στην (η μοναδική στα Δωδεκάνησα, στις 13 Ιουλίου 2011.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version