Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΜΟΣΚΟΒΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Κατηγορία Σπογγαλιεία Γράφτηκε από την

Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού
& Νεολαίας Δήμου Αθηναίων
Τμήμα Προβολής και Επικοινωνίας
Γραφείο Τύπου

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΣΚΟΒΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2019, 2020 ΚΑΙ 2021

Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία  

φέτος έκανε την πρώτη της στάση στο Γυμνάσιο Νάουσας της Πάρου  

και σύντομα εγκαινιάζει την ψηφιακή πλατφόρμα  

Opera Box 

  Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία, το εξαιρετικά επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιστρέφει ανανεωμένο για δεύτερη χρονιά φιλοδοξώντας να ξεναγήσει με πρωτότυπο τρόπο ακόμα περισσότερους εφήβους στον μαγευτικό κόσμο της όπερας. Η περιοδεία του εκπαιδευτικού προγράμματος σε Γυμνάσια σε όλη την Ελλάδα για τη σχολική χρονιά 2023/24 περιλαμβάνει 25 ακόμα σχολεία. H πρώτη στάση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2023 στο Γυμνάσιο Νάουσας της Πάρου. Επιπλέον, για όσα σχολεία επιθυμούν να μυηθούν διαδικτυακά στην ακαταμάχητη γοητεία του λυρικού θεάτρου το πρόγραμμα εγκαινιάζει τη συναρπαστική ψηφιακή πλατφόρμα Opera Box. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Οι μαθητές του Γυμνασίου Νάουσας της Πάρου υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την ομάδα του προγράμματος και είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με τον μαέστρο της παραγωγής, τους λυρικούς τραγουδιστές και τους μουσικούς, ενώ παράλληλα έλαβαν μέρος σε βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια μουσικής, μουσικοκινητικής και εικαστικής έκφρασης.

Στη συνέχεια, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του προγράμματος, συνδημιούργησαν πρωτότυπο ηχητικό, μουσικό και εικαστικό υλικό, που εντάχθηκε στη ροή της παράστασης Η Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ, η παρουσίαση της οποίας ολοκλήρωσε την επίσκεψη της ΕΛΣ στο σχολείο της Πάρου.

Το έργο, που δημιουργήθηκε για τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος, συστήνει τον μύθο της Ωραίας Ελένης μέσα από μια σύγχρονη και απολαυστική ματιά, σε μουσική Κορνήλιου Σελαμσή, λιμπρέτο Αλεξάνδρας Κ*, σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού και σκηνικά, κοστούμια και βίντεο-animation Πέτρου Τουλούδη. Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία φέτος εισάγει στις σχολικές αίθουσες το Opera Box και απογειώνει τη γνωριμία και τη διάδραση των εφήβων με το λυρικό θέατρο.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και θα προσφέρει στους χρήστες μια απολαυστική βιωματική περιήγηση στην τέχνη της όπερας μέσα από ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιβάλλον.

Εκεί θα μπορούν να ανακαλύψουν δωρεάν την κινηματογραφική εκδοχή της παράστασης σε παραγωγή της Foss Productions και σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου, καθώς και μια σειρά από πρωτότυπα πολυμεσικά και διαδραστικά υλικά διασκεδαστικής γνωριμίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών με την τέχνη του λυρικού θεάτρου, αλλά και εμπλουτισμού της μουσικής διδασκαλίας: πρωτότυπα μουσικολογικά κείμενα σχετικά με την όπερα, βιωματικές δραστηριότητες, ένα συναρπαστικό μουσικό
videogame, κουίζ, βίντεο animation, και άλλα πολλά.

Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν συμμετοχή θα έχουν τη δυνατότητα, εάν το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν
εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) διάρκειας 90΄ για τη διευκόλυνση της χρήσης του Opera Box και την καθοδήγηση με ιδέες, προτάσεις και καλές πρακτικές για τη βέλτιστη εφαρμογή του πλούσιου εκπαιδευτικού υλικού που περιέχεται σε αυτό. Υποβολή συμμετοχής αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ .

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ
Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Υποβολή εξ αποστάσεως συμμετοχής στο πρόγραμμα αποκλειστικά μέσω της
φόρμας που θα βρείτε εδώ

Σκόπιμο νομίζω είναι στη χρονική στιγμή που βρισκόμαστε να επισημάνω σε όσους ίσως δεν το γνωρίζουν , ότι υπάρχει η εγκύκλιος 867/2023, που ρυθμίζει θέματα, τα οποία αφορούν στις εμφανίσεις των υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων στα ΜΜΕ, εν όψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ακολουθεί μέρος της απόφασης του Πρωτοδικείου Κω, με την επίσημη ανακήρυξη των παρατάξεων, που διεκδικούν την εκλογή στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλύμνου για την επόμενη πενταετία πλέον.

Οι παρατάξεις είναι έξι και ισάριθμοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Καλύμνου, ενώ οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις κοινωνικές ομάδες και τους πολιτικούς χρωματισμούς, οι οποίοι συμμετέχουν σε όλα τα ψηφοδέλτια, φθάνουν  συνολικά  τους 284.

'Aρθρο του Ιταλού ψυχαναλυτή Μάσιμο Ρεκαλκάτι που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα La Repubblica.

Η Εθνική Ομάδα  Kickboxing θα συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στην Κωσταντινούπολη από τις 25 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2023.

 Χρύσα Καραγιάννη

Υποψήφια Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Ρόδος, 22/08/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση προς το Γραφείο Τύπου της ΠΝΑΙ

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑτΚ

Κατηγορία Σπογγαλιεία Γράφτηκε από την

ΚΑΛΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ

Η Α.τ.Κ σας εύχεται Χρόνια Πολλά με υγεία και τύχη.

Η Παναγία ας προστατεύει τα βήματά μας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Κατηγορία Σπογγαλιεία Γράφτηκε από την

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 20:00
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

Argo Kalymnos

Top Desktop version