Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Τους επιτυχόντες καλύμνικους μαθητές στα ΑΕΙ & ΤΕΙ βράβευσε ο Δήμος, σε ειδική εκδήλωση, στο ξενοδοχείο ΠΛΑΖΑ, τη Δευτέρα του Πάσχα, 25.4.11.
Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από μαθητές και γονείς. Στην παρουσίαση του προγράμματος υπήρχαν προβλήματα, αλλά γενικώς η γιορτή ήταν καλή.

 

Η αυτοβιογραφία ενός εισαγγελέα

Κατηγορία Γράμματα Γράφτηκε από τον

Τι ενδιαφέρον μπορεί να έχει η αυτοβιογραφία ενός εισαγγελέα; Υπάρχει η εντύπωση ότι ο ευσυνείδητος και αληθινός υπηρέτης της Θέμιδος είναι σχεδόν απόμακρος άνθρωπος, κοινωνικός ασκητής και καμιά φορά υπερβολικά αυστηρός.

Την Παρασκευή, 25 Μαρτίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στον όροφο του Πνευματικού Κέντρου η καθιερωμένη γιορτή του Αναγνωστηρίου «Αι Μούσαι» για την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, με ομιλητή το φιλόλογο του Γυμνασίου Χώρας κ. Δημήτρη Τσιλιβερδή. Θέμα της ομιλίας του : « Η ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας και η προετοιμασία της Ελληνικής Επανάστασης».

Μπορούμε σήμερα να «ακούσουμε» μία εφημερίδα ή ένα περιοδικό; Τι είναι στα αλήθεια τα  Ακουστικά και τα Ηλεκτρονικά Βιβλία; Πώς σχεδιάζονται; Πόσο ευχάριστη, χρήσιμη και ψυχαγωγική μπορεί να είναι η παρακολούθησή τους, από το σύνολο των πολιτών, αν ενταχθούν σωστά οι πληροφορίες;

Το βιβλίο " Ο Ξεναγός της Καλύμνου" του εκλεκτού  συναδέλφου Σακελλάρη Ν. Τρικοίλη είναι αξιόλογο  για τη μορφή και το περιεχόμενο του. Η ύλη δομείται και διατάσσεται κατά τρόπο αριστοτεχνικό, ώστε ο αναγνώστης να ξεναγείται εύκολα και να έχει συνοπτική και πλήρη πληροφόρηση.

Από τη Μολδαβία μας έστειλαν σε φωτογραφία ιδιόχειρη επιστολή, του Αλεξάνδρου Υψηλάντη, με ημερομηνία 8 Οκτωβρίου 1820.

Από το «Μανιάειο» 6ο Δημ. Σχολείο Καλύμνου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου (18.2.11)  για τη διάκριση που κέρδισε με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα Comenius:Το σχολείο μας στα πλαίσια του  προγράμματος  Σωκράτης – Comenius , «The European Cultural Interrailing» έλαβε το «αστέρι» ως σύμβολο μιας επιτυχημένης εμπειρίας. Με το «αστέρι» βραβεύονται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών οι πιο καινοτόμες, δημιουργικές και βιώσιμες συμπράξεις, όσες δηλαδή απέδειξαν ιδιαίτερη συμμετοχή και ενδιαφέρον και παρήγαγαν τα καλύτερα αποτελέσματα. Οι παραπάνω συμπράξεις αποτελούν ξεχωριστούς προσκεκλημένους στον Ευρωπαϊκό Κοινό Θησαυρό (EST), βρίσκονται ανάμεσα στους τοπ της λίστας του Ευρωπαϊκού Κοινού Θησαυρού  και εντάσσονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για ολόκληρη τη Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού.  Επιπρόσθετα τα βραβευμένα με το «αστέρι» σχολικά ιδρύματα θα λάβουν πρόσκληση να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις αξιολόγησης, θα επιλεχθούν για εκδόσεις και θα  προταθούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποτελώντας τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της Ευρωπαϊκής σκηνής.  

Από το Δημ. Σχολείο Αργους εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημ. Σχολείου του Άργους Καλύμνου σας ενημερώνει ότι τον περασμένο Ιανουάριο, από τις 12 ως τις 16, ο προϊστάμενος της σχολικής μονάδας, Τρικοίλης Παύλος, σαν εκπρόσωπός της, ταξίδεψε στην πόλη Vantaa της Φινλανδίας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Διά Βίου Μάθησης, Comenius. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η γνωριμία με άλλους ευρωπαίους και ευρωπαίες εκπαιδευτικούς και η συνεργασία για να προγραμματίσουμε τις δράσεις του project

Συνηθίσαμε στην Κάλυμνο να διαβάζουμε στους τοίχους πολιτικά συνθήματα, καταγγελιών, ύβρεων κ.λπ. Τώρα βλέπουμε και συνθήματα καλής καρδιάς.  

Σελίδα 4 από 4

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version