Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Η ΜΑΡΙΑ ΤΩΝ ΡΕΚΟΡ

Κατηγορία Κάλυμνος Γράφτηκε από τον

 

Με την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών

Ανακλήθηκε η άδεια, ανεξήγητες μανούβρες αποφάσεων και η Καλυμνιακή «κοινωνία της σιωπής»

Ο τέως δήμαρχος και σήμερα επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γιώργος Ρούσσος αποσπάστηκε στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη, από 31/3/2011.

Η κοινή απόφαση των υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (31.3.11) έχει ως εξής:

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ(6)

Με την 4271/22−03−2011 κοινή απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού και της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η οποία εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 63/2005 άρθρα 55, 56 και 57 αποσπάται στο Πολιτικό Γραφείο του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού ο Ρούσσος Γεώργιος του Αναστασίου, (Α.Δ.Τ. Σ 832360) μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του κλάδου ΠΕ 19/Πληροφορικής. Ο ανωτέρω υπάλληλος με δήλωσή του έχει επιλέξει τον φορέα ως προς την μισθοδοσία του. Η απόσπαση λήγει με την κατά οποιαδήποτε τρόπο λήξη της θητείας του Υφυπουργού. (αριθμ. βεβ. ΥΔΕ Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού 408/22.03.2011).

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ 

ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ                               ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

     ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ                                                       ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Ο κ. Ρούσσος, σύμφωνα με πληροφορίες, αποσπάστηκε στο γραφείο του κ. Νικητιάδης ως ειδικός συνεργάτης σε θέματα τουρισμού. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ακόμη καμιά επίσημη ενημέρωση αν ο κ. Ρούσσος θα έχει ως αντικείμενο εργασίας (α) τον τουρισμό εφ’ όλης της ύλης και για όλη τη χώρα, ή (β) τον τουρισμό στα Δωδεκάνησα, ή (γ) τον εξειδικευμένο τομέα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού: αναρριχητικό, καταδυτικό, χιονοδρομικό κ.λπ.  

Η υπόθεση της απόσπασης ξεκίνησε από τότε που βρέθηκε στην Αθήνα ο κ. Ρούσσος για προσωπικό θέμα υγείας και για πολλές ημέρες, αρχές του έτους, και ολοκληρώθηκε γραφειοκρατικά στις 31.3.11. Ο κ. Ρούσσος αναχώρησε για την Αθήνα στις 12.4.11, για να αναλάβει καθήκοντα, αλλά δεν προέβη σε καμιά ανοικτή ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας. Εξαίρεση αποτέλεσαν δύο τηλεοπτικές αναφορές, η μια με την αποκλειστική δήλωση του κ. Ρούσσου στο ΑΙΓΑΙΟ TV (11.4.11)), και η άλλη με την παρουσίαση του ΦΕΚ  από το TV12 (Η ΑΡΓΩ εξαιρέθηκε από την ενημέρωση, «άγνωστο» για τι).

Η αναζήτηση των «αιτίων»

Το «πρόβλημα» που απασχόλησε τους Καλύμνιους, κυρίως τους πολιτικούς και μερίδα των δημοσιογράφων ήταν: Για τι ο Νικητιάδης να πάρει κοντά του τον Ρούσσο.  Θεωρήθηκε πολιτική παραδοξότητα. Πώς και βάσει ποιας «λογικής» ο κ. Νικητιάδης πήρε κοντά του τον κ. Ρούσσο, ο οποίος προεκλογικά «τα έψαλλε» στον κ. Νικητιάδη καταλογίζοντάς του παρασκηνιακή παρέμβαση (!!!) στις δημοτικές εκλογές. Ήταν ένας «προβληματισμός», κομμένος και ραμμένος  «στα μέτρα» της καλυμνιακής πολιτικής σκέψης και πρακτικής.

Τα πράγματα είναι απλά. Ο κ. Νικητιάδης, ως έξυπνος και πεπειραμένος πολιτικός, δεν παγιδεύτηκε στις καλυμνιακές αντιπαλότητες. Πήρε κοντά του ένα άνθρωπο από τον οποίο περιμένει να τον βοηθήσει στο έργο του. Δεν έκανε εξυπηρέτηση ούτε, προφανώς, ξεπλήρωσε προεκλογικό γραμμάτιο.

Τη δουλειά του προσέχει και προστατεύει ο κ. Νικητιάδης. Τον κ. Ρούσσο τον πήρε για (α) τη γνώση του πάνω σε θέματα τουρισμού, ειδικά των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, )β) για την εργατικότητά του, (γ) για τις τεχνοκρατικές του ικανότητες. Ο κ. Ρούσσος υπήρξε 8 χρόνια δήμαρχος και 4 χρόνια έπαρχος, ενώ διετέλεσε και άλλα 4 χρόνια επικεφαλής της αντ/τευσης στο δημ. σ/λιο. Σ’ αυτά τα 16 χρόνια εμπειρίας σε πολιτικές εφαρμογές έδωσε σαφή δείγματα για τα πιο πάνω προσόντα του.  Ο κ. Νικητιάδης αυτά τα ουσιαστικά κριτήρια εφάρμοσε στην επιλογή ειδικού συνεργάτη. Αν ήθελε να κάνει ρουσφέτι, είχε αρκετούς «πιο δικούς του». Άλλο όμως οι πολιτικές φιλίες και άλλο η απόδοση κυβερνητικού έργου.

Ο πρώτος Καλύμνιος σε κυβερνητική θέση

Η απόσπαση του κ. Ρούσσου ως ειδικού συνεργάτη στο υφυπουργείο τουρισμού έχει μια μοναδικότητα. Με εξαίρεση την περίπτωση του Καλύμνιου υφυπουργού Εμπορίου, επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου (1964), του αειμνήστου Νικ. Κοντούρη, και του γιου κ. Μικέ Κοντούρη, Γραμματέα στο υφυπουργείο, από τις νεότερες γενιές των πολιτικών ο κ. Γ. Ρούσσος είναι το πρώτο πολιτικό στέλεχος της Καλύμνου που αξιώθηκε να περάσει πόρτα υπουργείου με την ιδιότητα του ειδικού συνεργάτη, του τεχνοκράτη. Και η θέση του ειδικού συνεργάτη αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα όταν το επιλεγόμενο πρόσωπο δεν κάποιος «κολλητός», ούτε κανένα κρατικοδίαιτο συνδικαλιστικό στέλεχος που αποζημιώνεται για τις υπηρεσίες του στο κόμμα.  

Καλυμνιακή μιζέρια

Απέναντι όμως στα κριτήρια του κ. Νικητιάδη, τα όποια τέλος πάντων κριτήρια, η Κάλυμνος είχε άλλη «άποψη». Για την κυβέρνηση ο κ. Ρούσσος έχει ικανότητες, για την Κάλυμνο όμως όχι. Πρώτα οι «αρμόδιοι» Καλύμνιοι (δηλαδή τα υπόγεια της πολιτικής μιζέριας) τον «αξιολόγησαν» ως ικανό το πολύ πολύ να κάνει μάθημα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε παιδιά του Δημοτικού. Ούτε καν του γυμνασίου, που ήταν και η οργανική του θέση. Για την κυβέρνηση ο κ. Ρούσσος είναι κατάλληλος, για την Κάλυμνο όχι. Ούτε για κάποια ψιλοθέση σε Γραφείο Εκπαίδευσης ούτε σε καμιά άλλη υπηρεσία.  Βέβαια, οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων του ευχήθηκαν καλή επιτυχία, αλλά αυτές οι ευχές είναι και σχεδόν υποχρεωτικές. Πίσω από τους πολιτικούς αρχηγούς υπάρχουν «στελέχη» της καταστροφής, που προσπάθησαν να ταπεινώσουν και υποβαθμίσουν τον κ. Ρούσσο όσο μπορούσαν πιο σκληρά.

Τυχαίο; Δε νομίζω. Η κακεντρέχεια, η πολιτική μιζέρια, το πάθος, η ζηλοφθονία και η εκδικητικότητα, είναι «αρετές» που ξεχειλίζουν στην Κάλυμνο. Ώρες ώρες είναι να απορεί κανείς πώς μερικοί ανθρωπόμορφοι αντέχουν μες στην ψυχή τους τόση κακότητα. Και να σημειώσουμε ότι αυτές οι «αρετές» δεν συνέχουν μόνο τους πολιτικούς μας αλλά και τον «πνευματικό» κόσμο του νησιού. Σε κάθε τοπική κοινωνία  υπάρχουν οι αντιθέσεις και συγκρούσεις, αλλά το κακό στην Κάλυμνο «υπερβαίνει πάσαν έννοιαν». 

 

 

Η Κάλυμνος τίμησε την μνήμη του προστάτη της Οσίου Σάββα, την τελευταία Κυριακή των Νηστειών (10.4.11) με λαμπρή πανήγυρη στο φερώνυμο ιερό ναό.

Είναι γνωστό το επίτευγμα του Σωματείου Γονέων & Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρίες «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»: Ίδρυσαν ένα περίλαμπρο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.), στο Αργος. Επίσης είναι γνωστή και η ανθρωπιστική προσφορά των Καλυμνίων για τη στήριξη του Κ.Δ.ΑΠ. Το αξιοθαύμαστο όμως είναι ότι ο εθελοντισμός υπέρ των ΑΜΕΑ συνεχώς εμπλουτίζεται και ενδυναμώνεται.

Η ηλεκτρονική ΑΡΓΩ, όπως μας δείχνουν οι καθημερινοί ηλεκτρονικοί χάρτες της Google, ξάπλωσε στα πέρατα του κόσμου.

 

 

Ανάστατη όλη η Κάλυμνος με το θαύμα στην εκκλησία της Αγ. Τριάδας Καλύμνου. Κατά τις μαρτυρίες γυναικών της ενορίας, στην εικόνα της Παναγίας του τέμπλου διαγράφηκε έντονα και καθαρά η εικόνα του Νυμφίου Χριστού.

 

 

Ανάστατη όλη η Κάλυμνος με το θαύμα στην εκκλησία της Αγ. Τριάδας Καλύμνου. Κατά τις μαρτυρίες γυναικών της ενορίας, στην εικόνα της Παναγίας του τέμπλου διαγράφηκε έντονα και καθαρά η εικόνα του Νυμφίου Χριστού.

Από τη διοικητή του νοσοκομείου κα. Χρ. Συφουνιού εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου για τη λειτουργία των αγροτικών ιατρείων στην Κάλυμνο.                           

        

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version