Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Η 20η Δεκεμβρίου 2011 ήταν για την ΑΝΕΚ ιστορική μέρα αρνητικών εξελίξεων, καθώς παραιτήθηκαν τα δύο σημαντικότερα στελέχη της: ο πρόεδρος του διοικ. σ/λίου κ. Σακ. Μαΐλλης, συντ. πλοίαρχος Ε.Ν., και ο τεχν. σ/λος της εταιρίας κ. Βασ. Ψαρομπάς, ναυπηγός του ΕΜΠ.

Μια όαση τέχνης και πολιτισμού από τη Θ.Ο.Κ., για τα παιδιά μας αυτή τη φορά, στην πολιτιστικά άνυδρη, μικρή κοινωνία μας.

Σάββατο μεσημέρι (17.12.11) τελέστηκε αγιασμός στο σημείο του εξωτερικού λιμενοβραχίονα όπου έχει διανοιχτεί σπηλαίωση στην εξωτερική βάση (από το 2010) και οι ευχές της δημ. Αρχής ήταν να κλείσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις η τρύπα-θρύλος και να αρχίσει η ανάπτυξη του νησιού.  

Αποκαταστάθηκε η διανησιωτική ισότητα και τάξη στα αεροπορικά δρομολόγια εντός του νομού: Η Κάλυμνος, ύστερα από παρέμβαση του υφυπουργού Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη εντάχθηκε στο δίκτυο σύνδεσης με τα γύρω νησιά και τη Ρόδο.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προκήρυξε το διαγωνισμό για τις άγονες αεροπορικές γραμμές, προσθέτοντας δύο νέα δρομολόγια: Αθήνα - Ζάκυνθος και Αθήνα - Σύρος. 

Για  την εξυπηρέτηση και αποπληρωμή δανείων, σε δημόσιους υπαλλήλους που, επειδή έχουν ενταχθεί στην προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή στην εργασιακή εφεδρεία αδυνατούν… 

Κατά πληροφορίες μας η ΑΝΕΚ προτίθεται άμεσα να προβεί σε διόρθωση των δρομολογίων με τα ταχύπλοα της από και προς Μαστιχάρι. Θα είναι μια πολύ καλή κίνηση.

Ανάστατοι οι μηχανικοί της Καλύμνου και όλων των περιοχών που περιλαμβάνονται στους παραδοσιακούς οικισμούς: Καταργούνται τα ΣΧΟΠ και στο εξής οι άδειες θα ελέγχονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Ο πολιούχος της Καλύμνου Άγιος Νικόλαος τιμήθηκε και φέτος με κάθε λαμπρότητα στο νησί των σφουγγαράδων, την Κάλυμνο.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version