Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Χρόνια Πολλά στους απανταχού Καλυμνίους και σε όλους τους φίλους μας. Ευχές για  υγεία και ψυχική γαλήνη. Αν και φέτος μας τσάκισαν οι ηγέτες του λαού και σωτήρες της πατρίδας. Αυτοί που φέτος πήραν χαμπάρι ότι μέχρι τώρα ταξιδεύαμε ίσια στα βράχια.

Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ
ΔΕΥΤΕ ΙΔΩΜΕΝ ΠΙΣΤΟΙ
(από τον Σακελλάρη Ν. Τρικοίλη, πρόχειρη ηχογράφηση)

 

Η 20η Δεκεμβρίου 2011 ήταν για την ΑΝΕΚ ιστορική μέρα αρνητικών εξελίξεων, καθώς παραιτήθηκαν τα δύο σημαντικότερα στελέχη της: ο πρόεδρος του διοικ. σ/λίου κ. Σακ. Μαΐλλης, συντ. πλοίαρχος Ε.Ν., και ο τεχν. σ/λος της εταιρίας κ. Βασ. Ψαρομπάς, ναυπηγός του ΕΜΠ.

Μια όαση τέχνης και πολιτισμού από τη Θ.Ο.Κ., για τα παιδιά μας αυτή τη φορά, στην πολιτιστικά άνυδρη, μικρή κοινωνία μας.

Σάββατο μεσημέρι (17.12.11) τελέστηκε αγιασμός στο σημείο του εξωτερικού λιμενοβραχίονα όπου έχει διανοιχτεί σπηλαίωση στην εξωτερική βάση (από το 2010) και οι ευχές της δημ. Αρχής ήταν να κλείσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις η τρύπα-θρύλος και να αρχίσει η ανάπτυξη του νησιού.  

Αποκαταστάθηκε η διανησιωτική ισότητα και τάξη στα αεροπορικά δρομολόγια εντός του νομού: Η Κάλυμνος, ύστερα από παρέμβαση του υφυπουργού Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη εντάχθηκε στο δίκτυο σύνδεσης με τα γύρω νησιά και τη Ρόδο.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προκήρυξε το διαγωνισμό για τις άγονες αεροπορικές γραμμές, προσθέτοντας δύο νέα δρομολόγια: Αθήνα - Ζάκυνθος και Αθήνα - Σύρος. 

Για  την εξυπηρέτηση και αποπληρωμή δανείων, σε δημόσιους υπαλλήλους που, επειδή έχουν ενταχθεί στην προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή στην εργασιακή εφεδρεία αδυνατούν… 

Κατά πληροφορίες μας η ΑΝΕΚ προτίθεται άμεσα να προβεί σε διόρθωση των δρομολογίων με τα ταχύπλοα της από και προς Μαστιχάρι. Θα είναι μια πολύ καλή κίνηση.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version