Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Δε γράψαμε εξαρχής τίποτα για την υπόθεση της ιχθυοκαλλιέργειας και την τακτική του κ. δημάρχου. Περιμέναμε να δούμε πόσο θα «σηκώσουν» το θέμα οι αντιπολιτεύσεις. Κάτι έγινε αυτή τη φορά. Αντιπολιτεύτηκαν μάλλον επαρκώς…

ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  - Μαζική παραίτηση 25 δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κυβερνώσα δημοτική παράταξη του κ. Δ. Διακομιχάλη σε απάντηση της κριτικής που του άσκησε ο δ.σ. κ. Σάκης Ζερβός – αρχιτέκτονας, τέως πρόεδρος του δημ. συμβουλίου και πρώην έπαρχος Καλύμνου – εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου.

Παραθέτουμε το δελτίο τύπου (δ.τ.)  του ΙΚΑ, το οποίο υπογράφει ο Διοικητής του Ιδρύματος κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος (φωτο) και αποτέλεσε «βόμβα μεγατόνων», στο βαθμό που απασχόλησε όχι μόνο τα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά έφτασε και μέχρι τον γερμανικό Σπίγκελ. Ακολούθως παραθέτουμε και το  δ.τ. του δημάρχου Καλύμνου κ. Δ. Διακομιχάλη, μαζί και τις τηλεοπτικές δηλώσεις στον ΣΚΑΪ.

Ήταν μια μεγάλη μέρα, ανατολή νέας εποχής..., που ποτέ δεν ήρθε. Γιατί και το έργο βγήκε μικρό..., ακατάλληλο για τα μεγάλα πλοία που ονειρευόμασταν, αλλά και γενικώς το έργο βγήκε "πατάτα". Δυστυχώς "κάθε λιμάνι και καημός... ζωή-θάλασσα δίχως άκρη".
'Οσο για την παραίτησή του, δύο φορές μας το υποσχέθηκε, αλλά δεν το κάνει. Μια για τις θέσεις εργασίας (βίντεο) και μια, πρόσφατα, για τη Δημοτική Αστυνομία. Η κυβέρνηση έκανε αυτό που ήθελε και ο δήμαρχος δεν παραιτήθηκε. Γιατί μας το έκανε αυτό;

Ο δήμαρχος της Καλύμνου κ. Δ. Διακομιχάλης ζήτησε εξουσιοδότηση από το δημ. σ/λιο, στη συνερδίαση της 10ης.7.13, για να εισηγηθεί στο συνέδριο των δημάρχων την παραίτηση όλων των δημ. σ/λίων της χώρας, για στήριξη των δημ. αστυνόμων, και κέρδισε ομόφωνη απόφαση.

Η διάνοιξη αγροτικών δρόμων σε απομακρυσμένες πλαγιές και σε βουνά της Καλύμνου, είναι ένα «πάγιο αίτημα» του Δήμου της Καλύμνου. Αυτή την πρόταση επανέφερε ο και πάλι ο δήμαρχος στον υπουργό κ. Αθ. Τσαυτάρη (φωτο, αριστερά), κατά το δημ. σ/λιο της 8.7.13. Επιφανειακά είναι μια πρόταση «οραματική», όμως κρύβει πολλές παγίδες.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτή η δημαρχία, η Δημαρχία Δ. Διακομιχάλη της β΄ περιόδου (μετά την πρώτη 8ετία της, προ της 8ετίας Ρούσσου),  επέλεξε να πορευτεί  προς τις  δημοτικές εκλογές με ένα και μόνο όπλο: τις απειλές και τις μηνύσεις. Έργο δεν υπάρχει.

Διερχόμαστε νευρική… (σε βαθμό κρίσης…)  προεκλογική περίοδο και οι πολιτικές δηλώσεις, αναλυσο-εκτιμησο-φαντασίες αυξάνονται.  Έχουμε ελευθερία Τύπου και ο κάθε…  τύπος  ή τύπαρος, μετά από "προθέρμανση" διά της ενοράσεως, μπορεί να λέει  και να γράφει ό,τι γουστάρει κι αγαπά, αφού γι’ αυτές τις δημιουργίες του  δεν πληρώνει ούτε δεκάρα ΦΠΑ.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version