Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Η συντονιστική επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε για την αποκατάσταση του ονόματος της Χώρας (που διαγράφηκε από το χάρτη κατά την τελευταία απογραφή),  εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου για την πραγματοποίηση λαϊκής συνέλευσης.

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Μαστροκούκος,  στις 17.5.13, 11πμ,  για την απόφαση της ΕΛΣΤΑΤ (16.5.13) να απορρίψει την ένταση (αίτηση θεραπείας…) του Δήμου για επαναφορά του ονόματος της Χώρας Καλύμνου, η οποία κατά την απογραφή πληθυσμού και οικισμών συγχωνεύτηκε με την Πόθια.

Η ένσταση του Δήμου Καλυμνίων κατά της απόφασης της ΕΛΣΤΑΤ, που ονόμασε τη Χώρα Πόθια, απορρίφθηκε. Η είδηση αυτή ήρθε στην Κάλυμνο χθες απόγευμα, 16.5.13, και πήραν φωτιά τα τηλέφωνα.

Το πρόβλημα με το ΧΥΤΑ λένε  ότι κατάντησε αηδία. Λάθος. Τραγωδία είναι το σωστό. Η απαλλοτρίωση που διαλαλούσε ο κ. Διακομιχάλης ως τη χρυσή λύση, απορρίφθηκε «πανηγυρικά»  από το δικαστήριο και ο κ. δήμαρχος προσπαθεί να αλλάξει θέμα. Όμως στο δρόμο είναι τα πρόστιμα που τελικά θα πληρώσει ο Καλυμνιακό λαός.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) απέρριψε την ένσταση που υπέβαλε ο Δήμος, υλοποιώντας απόφαση του δημ. σ/λίου, για αποκατάσταση της ονομασίας της Χώρας.

Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης στην υπόθεση του ΧΥΤΑ από κατήγορος βρέθηκε κατηγορούμενος με πολύ βαριές κατηγορίες, αλλά συνεχίζει να επιμένει στις καταγγελίες του για απάτη στο έργο ΧΥΤΑ και επιπλέον απειλεί με νέες μηνύσεις.

(Πηγή: in.gr 8.3.13)

Η πελατειακή λογική επέβαλε τη δυσανάλογη επέκταση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να φτάνουμε σε ποικίλες αντιδράσεις για τη σύσταση και την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά».

Ιωάννης Ρεΐσης
Κάλυμνος,
28 Φεβρουάριου 2013
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Αισθάνομαι την υποχρέωση έστω και λίγο αργά να αναφερθώ στην περιβόητη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Χώρα για την εγκληματική ενέργεια της διαγραφής του ένδοξου ιστορικού οικισμού, παλιάς πρωτεύουσας του νησιού μας, από το χάρτη της Ελλάδας.
Αφορμή για τη παρούσα αναφορά υπήρξε ένα προσωπικό θέμα σχετικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Πολιτών Χώρας. Ο Κος Δήμαρχος θεώρησε ότι αυτή η ανακοίνωση περιείχε απαράδεχτους χαρακτηρισμούς σε βάρος του. Δημόσια, σε τηλε-συνέντευξή του αλλά και κατά την διάρκεια της περιβόητης συνεδρίασης. Είπε δε ότι μου επιστρέφει αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Ασφαλώς δε μπορούσε να κάνει αλλιώς γιατί απλά ο ίδιος δε γνώριζε το ακριβές περιεχόμενο της ανακοίνωσής μας, αλλά και, χειρότερα, δεν υπάρχει κανένας απολύτως χαρακτηρισμός εις βάρος του!!  Συμπεραίνω ότι δεν είχε καν διαβάσει την ανακοίνωσή μας. Αν το έκανε και επέμενε, τότε θα πρέπει να ισχύσει το «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται».
Όλοι οι ομιλητές ξετύλιξαν βήμα - βήμα μια «βρώμικη» αλυσίδα σκοτεινών τυχαίων γεγονότων η οποία κατέληξε στην εγκληματική διαγραφή της Χώρας Καλύμνου. Για κανένα από αυτά τα σκοτεινά σημεία δεν δόθηκε ικανοποιητική εξήγηση και καθώς ακούγαμε τους ομιλητές αντιπολιτεύσεων δε πιστεύαμε στ' αυτιά μας! Τρομερή εντύπωση έκανε δήλωση ενός εξ αυτών ότι ο Δήμαρχος είναι ψεύτης, λέει συνέχεια ψέματα και ότι δε τον εμπιστεύεται πλέον.
Βασικός σκοπός αυτής της συνεδρίασης ήταν να αποδείξει ο Κος Δήμαρχος την αθωότητά του. Απέτυχε παταγωδώς. Το ομολόγησε ο ίδιος. Χωρίς καμία αμφιβολία φέρει όλη την ευθύνη του θλιβερού αποτελέσματος. Δήλωσε ότι είχε πολλές άλλες υποχρεώσεις να διεκπεραιώσει και παραμέλησε την διαδικασία της απογραφής! Κε Δήμαρχε γι' αυτό υπάρχουν και οι αντιδήμαρχοι και οι διοικητικοί υπάλληλοι. Πόσους άλλους θα έπρεπε να είχατε; Είστε ένοχος εξ  αμελείας.
Τελικά πού βρίσκεται η αλήθεια; Εάν τελικά την επιζητείτε, εάν θέλετε το φως να αντικαταστήσει το σκοτάδι, οφείλετε - για να μη το πράξουν Κε Δήμαρχε - να προχωρήσετε την έρευνα σε βάθος από Εισαγγελική Αρχή για να ριχθεί άπλετο φως, ώστε να μην υπάρχει για κανένα πρόσωπο, γκρίζα σημεία, στη συνείδηση των κατοίκων της Χώρας. Ευχόμαστε να το πράξετε.
 Με τιμή Ιωάννης Ρεΐσης
(υπογραφή)
*
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΩΡΑΣ 
ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΣΤΟΥ ΤΣΟΠΑΝΑΚΟΥ
ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΛΙΔΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ
ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΗΛ. 47929 - 29663
ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 10€
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Δ' - Ε' - ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 5€
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Ο δημ. σύμβουλος της παράταξης του κ. Γ. Μαστροκούκου (διαδόχου του κ. Γ. Ρούσσου), συνεπής με την υπόσχεση που έδωσε όταν εκλέχτηκε δημ. σ/λος,  προβαίνει σε δημόσιο προσωπικό απολογισμό.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version