Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Γ. ΠΑΤΕΛΛΗΣ: «Οριζοντίως»

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από τον

Οι λέξεις γράφουν ιστορία. Όποιος το αμφισβητεί δεν έχει παρά να αναποδογυρίσει τη μνήμη του και να την ταξιδέψει λίγο στο πριν. Θα διαπιστώσει, όχι χωρίς κάποια έκπληξη, ότι κάθε σχετικά σύντομη ιστορική περίοδος έχει και το άγραφο λεξικό της. 

«Να απαλλαγεί η Κάλυμνος από την πολιτική παρουσία Ρούσσου

ήθελαν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι»

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η Α΄ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Δυναμική παρέμβαση από Αθήνα

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από τον

 

Από την Ενωση Καλυμνίων Αττικής για τις καμάρες του Αγ. Γεωργίου

Γ. Τσάκου, θύμα της έντασης

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από τον

 

Στο δημ. σ/λιο της 12ης Απριλίου, χωρίς να υπάρχει βάση πραγματικών γεγονότων προκλήθηκε ένταση. 

Κατ’ ακολουθία, υπήρξε και η «παράπλευρη απώλεια» με την αναφορά του ονόματος κυρίας η οποία φερόταν ως δήθεν ευνοηθείσα από τη Δημαρχία Ρούσσου με εξάμηνη πρακτική εξάσκηση στο Δήμο. Και αυτό το λάθος ήταν αρκετό να απασχολήσει την πολιτική επικαιρότητα επί τρεις ημέρες.

Η υπόθεση ξεκίνησε από την εισήγηση του προϊσταμένου των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου, του κ. Μιχ. Αλαχούζου, ο οποίος παρουσίασε το θέμα της αμοιβής φοιτητών που έκαναν την πρακτική τους εξάσκηση στο Δήμο.  

Η πρώτη παρεξήγηση είχε περίεργο ιστορικό. Ο κ. Γ. Ρούσσος είχε συγκατατεθεί να γίνουν δεκτοί στο Δήμο φοιτητές των σχολών (κυρίως ΤΕΙ) που απαιτούσαν εξάμηνη πρακτική, υπό τον όρο να μην πληρώνονται από το Δήμο. Και έτσι έγινε. Σήμερα όμως κινήθηκαν οι διαδικασίες για τις αμοιβές τους. 

Η δεύτερη παρεξήγηση είχε σχέση με το πρόσωπο του δ.σ. της αντιπολίτευσης και αντ/δρου του δημ. σ/λίου κ. Γ. Μαστροκούκου. Το όνομά του ανέφερε ο κ. Αλαχούζος, απαντώντας σε ερώτηση του δ.σ. κ. Μ. Μπούκη, ως τότε αρμόδιου για την υπόθεση αυτή, με τη σημείωση ότι δεν προωθήθηκαν οι διαδικασίες αμοιβής των ασκούμενων. Ο κ. Μαστροκούκος απάντησε ότι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση, καθότι οι αρμοδιότητές του περιορίζονταν στα ζητήματα της ΔΕΥΑΚ, της οποία ήταν πρόεδρος. Επίσης, ο κ. Ρούσσος τόνισε ότι ο αρμόδιος για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης αυτής ήταν ο κ. Αλαχούζος ως διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών του δήμου. Οι αψιμαχίες συνεχίστηκαν επί διήμερο.

«Παράπλευρη απώλεια» των δύο αυτών παρεξηγήσεων και της γενικής σύγχυσης που επικρατούσε στο δημ. σ/λιο ήταν η αναφορά του ονόματος της κας Γεωργίας Τσάκου. Η κα. Τσάκου αποφοίτησε προ ετών από το ΙΕΚ Καλύμνου, με την ειδικότητα της κομμώτριας, και έκανε την πρακτική της… σε κομμωτήριο – ο Δήμος δε διαθέτει τμήμα… κομμωτικής.  Όμως, στις πρόσφατες εκλογές κατέβηκε ως υποψήφια δημ. σ/λος με την παράταξη του κ. Ρούσσου…

Αποτέλεσμα, στις συνθήκες των συγκρούσεων μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, η κα Τσάκου δέχτηκε πυρά όπως ο «άμαχος πληθυσμός» σε εμπόλεμη χώρα. Από λάθος πληροφόρηση που είχαν η αντιδ/ρχος κα Σεμ. Ψαρομπά και ο δ.σ. της πλειοψηφίας κ. Ν. Γιαννικουρής την παρουσίασαν ως απόφοιτη ΤΕΙ (αντί ΙΕΚ)  και μίλησαν για ρουσφέτι. Επόμενο ήταν να αισθανθεί θιγείσα η κα. Τσάκου, η οποία εις απάντηση έστειλε προς τα ΜΜΕ την ακόλουθη επιστολή, ενώ βγήκε και στο ΑΙΓΑΙΟ TV, στις 14/4/11:

 

Τσάκκου  Ν.  Γεωργία

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό

Κάλυμνος - Ενότητα - Αναγέννηση.

 

Προς

όλα τα ΜΜΕ Καλύμνου 

Κάλυμνος, 14 Απριλίου 2011 

Αγαπητοί  φίλοι και φίλες :

Για όσα ειπώθηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο στις 12/04/2011 και ειδικά στο 2ο θέμα Ημερήσιας διάταξης  που αφορά την πρακτική άσκηση για την απόκτηση εμπειρίας σχετικών ΤΕΙ, μιας και το όνομα μου απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, να ήθελα να σας γνωστοποιήσω τα παρακάτω:

1)       Θέλω να ευχαριστήσω αρχικά την κα Σεμίραμης Ψαρομπά, επιχειρηματία, Πρόεδρο των Πολυτέκνων, Αντιδήμαρχο Καλυμνίων και  μάνα Καλυμνιά για το ότι μου μετέτρεψε το πτυχίο ΤΕΕ που έχω (πτυχίο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)  σε  Πτυχίο ΤΕΙ (πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης) δωρεάν, απλόχερα και χωρίς κόπο, χωρίς βέβαια να έχει διευκρινίσει ποιας ειδικότητας.

2)       Θέλω να την ευχαριστήσω πάρα πολύ ως γυναίκα, γιατί με κολακεύει αφάνταστα αν και τα χρόνια έχουν περάσει και έχω παιδί  γυμνασίου, που με έκανε νεαρή φοιτήτρια (μεταξύ γυναικών, εδώ χρωστάω κέρασμα!‼).

3)       Για το αν έχω αδελφή όπως ειπώθηκε, είχα. Αλλά ο Θεός αποφάσισε διαφορετικά από την κα Ψαρομπά και την πήρε κοντά του λίγο καιρό μετά την γέννηση της, εδώ και πάρα πολλά χρόνια (και έχω την τύχη να  κληρονομήσω το όνομα της).

Δεν θα την ευχαριστήσω όμως που με παρουσιάζει ως διαπλεκόμενη  με το  σκεπτικό ότι τάχα μου διεκδικώ χρήματα από την ανύπαρκτη πρακτική μου άσκηση στον Δήμο Καλύμνου επί Δημαρχίας του Γεωργίου Ρούσσου του οποίου είχα την τιμή να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές και δίπλα στον οποίο βρίσκομαι ως  συνεργάτης αυτή την χρονική περίοδο. Κάτι που βέβαια κάποιοι δεν μπορούν να μου το συγχωρήσουν προσπαθώντας να σπιλώσουν την τιμή και την αξιοπρέπεια μου. Θα ήθελα να ενημερώσω την κα Ψαρομπά- Επιχειρηματία, ότι μπορεί να μην μεγάλωσα σε πλούσια σαλόνια και να τρώω με χρυσά κουτάλια, αλλά ο πλούτος  και η κληρονομιά μου από τους γονείς μου είναι η υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια μου.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Τσάκκου Γεωργία.

Για να κατανοήσουμε τη βάση του οικονομικού συστήματος επί τουρκοκρατίας και, κατ’ επέκταση, το φορολογικό σύστημα αλλά και την πολιτική της δημογεροντίας πάνω σε κοινωνικά ζητήματα, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε το γαιοκτησιακό καθεστώς που ίσχυε επί τουρκοκρατίας.

Πριν 10 χρόνια στην «ΑτΚ» - Μάρτιος 2001

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από την

Επιμέλεια: Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

  • Ø     Ανακαλύφθηκε ανυπολόγιστης αξίας αρχαιολογικός θησαυρός της Καλύμνου, στο Χριστό της Ιερουσαλήμ, στα Πηγάδια. 35 αγάλματα εκπληκτικής τέχνης ήρθαν στο φως και η Ιστορία της Καλύμνου μπαίνει σε νέες και ασφαλείς βάσεις. 
  • Ø     Αναγκαία κρίνεται η αλλαγή νοοτροπίας και η απόκτηση επιχειρηματικής γνώσης από τους επιχειρηματίες του τουρισμού στην Κάλυμνο. Οι επιχειρηματίες του νησιού πιστεύουν ότι για την προβολή και διαφήμιση του νησιού αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο Δήμος. Μήπως πρέπει να δουν τι γίνεται στην Κω και τη Ρόδο;
  • Ø     Αν και «νησί των πολυτέκνων» η Κάλυμνος, την τελευταία πενταετία παρουσιάζει ανησυχητική εικόνα: μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών που αποφοιτούν από τα δημοτικά σχολεία, 21% κατά μέσο όρο. πρωτοπορούν στην πτώση ο Αγ. Στέφανος με 46% και το Χωριό με 36%.
  • Ø     Σοβαρά τα προβλήματα στο Ακτινολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Καλύμνου. Διαθέτει σύγχρονο υπερηχογράφο, όμως τα άλλα μηχανήματά του είναι απαρχαιωμένης τεχνολογίας, ενώ οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι σοβαρές.

Σκ. Δουρόπουλος, Ζούμε σε μια χαώδη κατάσταση

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από τον

Πού πάμε; Για τι καταντήσαμε έτσι;

Οι πολιτικοί την οικονομία μας κατάντησαν βορά

Η ΚΟΣΜΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από τον

Με τη μεταφορά της νέας πρωτεύουσας στην Κωνσταντινούπολη και κατά τους πρώτους αιώνες της χριστιανικής εποχής, αρχίζει μια περίοδος Ελληνικής αναγέννησης, που ονομάζεται βυζαντινός πολιτισμός.

Γ. Πατέλλης, Ψάλτες

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από τον

 

Η γιορταστική περίοδος του Μεγαλοβδόμαδου και του Πάσχα προτρέπει στο ταξίδι. Ανήκω στη συνομοταξία των αταξίδευτων. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΡΟΥΣΣΟΥ:

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από τον

ΑΠΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ΣΕ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ «ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΠΕΡΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ)

 Εισήγηση-πρόταση του Δημήτρη Διακομιχάλη στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 02 Μαρτίου: Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει μέγιστο έννομο συμφέρον με όλα τα μέσα που διαθέτει πολιτικά, ένδικα και άλλα, να μην επιτρέψει να σταματήσει την λειτουργία της οποιαδήποτε δραστηριότητας δημοτικών ή ιδιωτικών συμφερόντων που είναι εγκατεστημένη και λειτουργεί στην περιοχή μετά το Λαφάσι προς το Βαθύ, καθώς και πιθανή επέκταση, ανάπτυξη και εγκατάσταση τους στο μέλλον.

Για μας τους ιθαγενείς…

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από τον

(ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ,  ΑΡΓΩ 1/3/11)

Για την εκπαραθύρωση του διοικητή του νοσοκομείου

Γ. Πατέλλης: Μπαρμπαριά και Τούνεζι

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από τον

Η Μπαρμπαριά αγκαλιάζει μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της βορειοαφρικανικής ακτής. Ξεκινά από το Μαρόκο και το Γιβραλτάρ και καταλήγει στα αιγυπτιακά παράλια. Τούνεζι είναι η σημερινή Τυνησία ή Τύνιδα, στο κέντρο περίπου της παραπάνω ακτογραμμής.

Δ. Ζερβός: Ο Πετροπόλεμος του 1935 σε εφημερίδες των Αθηνών

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από τον

 

Με την ευκαιρία του εορτασμού στις 7 Μαρτίου της επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, μεταφέρονται παρακάτω δύο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες των Αθηνών, το πρώτο τον Μάιο του 1935 για τα γεγονότα που έγιναν στην Κάλυμνο και έμειναν στην Ιστορία ως ‘‘Πετροπόλεμος’’, και το δεύτερο τον Ιούνιο του ίδιου έτους για τις δίκες και καταδίκες όσων συνελήφθησαν ως υποκινητές.

Σωτ. Κυπραίος: Για τους καθηγητές μουσικής

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από τον

 

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ

Σκ. Δουρόπουλος: Εις μνήμη της συζύγου μου

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από τον

 

Ενα χρόνο μετά το θάνατο της 

Ενας χρόνος πέρασε που ζω χωρίς εσένα

Να τους πάμε στο Greek Idol

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από τον

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ (ΑΡΓΩ, 1.3.2011)

Προτείνω να πάνε και οι τρεις στην εκπομπή-παιχνίδι Greek Idol. Τι να «παίξουν»; Ο Ρούσσος ένα «σκετς διαλόγου με ΜΜΕ», ο Διακομιχάλης τα «μαγικά του που λυγίζουν κουτάλια», ο Γαλουζής ένα «δελτίο τύπου στο φτερό». Έχουν ταλέντο.

"ΟΚΑΝΑ εν τοις υψίστοις..."

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από τον

Θα φτιάξουμε έναν ΟΚΑΝΑ για να έχουμε μια καλή μαμά  E αν μας τον πούνε κερατά και ρΟΚΑΝΑ, εμείς θα γελάμε δυνατά μέσα στην καλή χαρά E θα απαντάμε στις επικρίσεις με το «ΟΚΑΝΑ εν τοις υψίστοις» E  να τον έχει ο Θεός καλά, ωχ αμάν αμάν.

(Η συνέχεια στην έντυπη ΑΡΓΩ, 1.3.2011)

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version