Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Η ΑΡΓΩ προσφέρει στους αναγνώστες της μερικά από τα ωραία τραγούδια που ερμήνευσε η μουσική συντροφιά του πολιτιστικού-μουσικού συλλόγου το «ΑΜΟΝΙ», στις 19.11.11, με το αφιέρωμά του στον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη.

(Από αριστερα στο πάλκο: Δ. Καρδούλιας, Σπ. Ζαΐργης, Μαν. Βορδόχειλας, Θεμ. Πιζάνιας, Ιορδ. Καλίτσης, Αρης Νίνης)  

Αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη

Από το «ΑΜΟΝΙ», το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, 8 μμ., στην αίθουσα του συλλόγου.

Για δεύτερη χρονιά και φέτος , η Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος" παρουσιάζει σε σχολεία της Αττικής, τις παραδόσεις και τα ήθη & έθιμα των Δωδεκανήσων.

Ο Καλύμνιος γιατρός Σακελλάρης Κλεάνθους Ζερβός (1873-1953), που αφιέρωσε τη ζωή του υπηρετώντας με ευσυνειδησία το λειτούργημά του με περισσή αγάπη στον άνθρωπο, τιμήθηκε με χάλκινη προτομή στην κεντρική είσοδο του Βουβάλειου Νοσοκομείου.

Στην αυλή του Χριστού, άλλοτε παιδιά με ποδήλατα και άλλοτε νεαροί με μηχανές, επιδίδονται σε σούζες με αποτέλεσμα τις σοβαρές ζημίες στα ψηφιδωτά.

 

 

       ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΡΟΥ, ΚΑΛΥΜΝΟΥ                           

               και ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

 

ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 Αγ. Αθανάσιος-85200 Κάλυμνος

Τηλ.22430-28121, 23000,

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κάνουμε γνωστό ότι άρχισαν οι εγγραφές και τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως.

Σημειώνουμε ότι οι εγγραφές νέων μαθητών για το  διδακτικό έτος 1011-1012 θα διαρκέσουν μέχρι τις 20, το αργότερο, Οκτωβρίου

Η φοίτηση είναι εντελώς δωρεάν  και η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται απογευματινές ώρες στο χώρο της Σχολής (Αγ. Αθανάσιο) ή όπου αλλού θα ορισθεί, μετά από συνεννόηση με τους διδάσκοντες (Γ. Χατζηθεδώρου, Γ. Καραφύλλη, π. Κων. Σμαλιό, Ειρήνη Κουκουβά, Γιάννη Λυσγάρη, Κουμπαρά Ατσά).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά από τα γραφεία της Μητροπόλεως (τηλ.22430-23000),τους δασκάλους της Σχολής, καθώς από τον Διευθυντή της Σχολής καθηγητή κ. Γεώργιο Χατζηθεοδώρου (τηλ.22430 -28121 και κιν.:6937401271)

 

Από το γραφείο της Σχολής

 

Απλοί άνθρωποι του λαού, σφουγγαράδες που πάλεψαν μια ολόκληρη ζωή με τις αγριεμένες θάλασσες και κατέβηκαν στους σκοτεινούς βυθούς για να βγάλουν το μαύρο διαμάντι της Καλύμνου, το σφουγγάρι, είναι άνθρωποι με καλλιέργεια ψυχής.

 

Κι άλλη επίθεση εντελώς τυχαία… Κατά αποκλειστική προτίμηση η ηλεκτρονική ΑΡΓΩ δέχτηκε και πάλι σφοδρή ηλεκτρονική επίθεση. Την πέταξαν έξω, Κυριακή 25/9/11.

Η Καλυμνιά ζωγράφος κ. Μαρία Μ. Μπιλλήρη μας έστειλε το παρακάτω συγχαρητήριο σημείωμα για το μαθητή του εργαστηρίου της Ιπποκράτη Μ. Ρούσσο, ο οποίος βραβεύθηκε του από το Ιδρυμα της Βουλής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας.

 

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version