Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Η αρχική εμμονή της δημ. Αρχής να μη βγάζει τα Σαββατοκύριακα συνεργεία καθαριότητας, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων, τελικά δεν απέδωσε και υποχώρησε.

Οι πολλές βροχές του χειμώνα είχαν ως συνέπεια, μαζί με την ευλογία για  τα δέντρα, να αυξήσουν πάρα πολύ τον κίνδυνο για πυρκαγιές.

Το προσκλητήριο της δημ. Αρχής προς τον Καλυμνιακό λαό για εξόρμηση καθαρισμού των παραλιών, βρήκε ανταπόκριση. 

Για συμμετοχή σε εκστρατεία καθαρισμού παραλιών

Ο Μάιος, μας έφτασε, μας πρόλαβε

Εμπρός βήμα ταχύ

Να δούμε τα λουλούδια μας σε δρόμους εξοχής  
εν δυο, εν δυο.

  

Μολόχες, δρομολούλουδα, μαράκους εποχής

που τα κρατάμε για ντεκόρ σεζόν τουριστικής

εν δυο εν δυο.

 

Ρεεε, ρεφρέν: 

Αχ, μαργαρίτα μαγιοπούλα

Αχ, μαργαρίτα μάγισσα

 

Λατρεύει την Κάλυμνο ο διεθνούς φήμης και αναγνώρισης Ιταλός αναρριχητής Simon Moro. Μιλάει με ενθουσιασμό για τα βουνά της Καλύμνου και το καταπληκτικό της κλίμα, αλλά και μας τα «έψαλλε» και από την καλή, σαν πραγματικός φίλος.

Το Γυμνάσιο των ΑΜΕΑ Καλύμνου, ακριβέστερα το Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), εξέδωσε ένα ενδιαφέρον 16σέλιδο φυλλάδιο με τη χλωρίδα των βουνών της Καλύμνου.

Η έκδοση είναι σχολική, φέρει τον τίτλο: Βγαίνοντας μια βόλτα… στα βουνά της Καλύμνου» και υπότιτλο: Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ μας διδάσκουν τον φυτικό πλούτο του νησιού μας. Αναφέρονται ονόματα των μαθητών που εργάστηκαν για τη συγκέντρωση και επεξεργασία του υλικού, αλλά δεν αναφέρεται το όνομα του υπεύθυνου καθηγητή ούτε του δ/ντή του σχολείου που είναι ο κ. Κλ. Φραγκόπουλος.

Σας  γνωστοποιούμε την έκδοση του νέου βιβλίου που εκδώσαμε στο σχολείο μας. Για όποιον ενδιαφέρεται αποστέλλεται με αντικαταβολή. Τηλ. 22840-53410. ΚΙΝ 6977268507.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version