Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Ο σύλλογος των ψαράδων Καλύμνου με επικεφαλής τον κ. Γ. Κατσοτούρχη και σε συνεργασία με τη Δημαρχία Ρούσσου κέρδισαν το Leader Αλιείας, αλλά ο προγραμματισμός είναι ανέτοιμος, το πρόγραμμα δεν προχωράει και οι σχεδιασμοί αόριστοι.

Η ΑΡΓΩ πήγε στα Σκάλια, το απόγευμα της 1ης.9.11, στο γραφικότατο εκκλησάκι του Αγίου Μάμα για τον εορταστικό εσπερινό  – ο άγιος Μάμας είναι ο προστάτης των ποιμένων - και ζήσαμε ένα θαυμάσιο απόγευμα.

Ωρα 11:30΄, της 11.8.2011, «επιχειρηματίας» της περιοχής του “Μανιάειου Δημ. Σχολείου”,  χτυπάει τα χταπόδια του σε βαρέλι πλυντηρίου και τα βρομόνερα τα πετάει στο δρόμο.

Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης εκτιμώντας ότι ήταν χρήσιμο να προβεί ο ίδιος προσωπικά σε ανακοινώσεις πάνω σε επίκαιρα θέματα, κάλεσε τα ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι της 16.6.11.

Θα μπορούσε να το δει κανείς ως νέο μπλοκάρισμα στην υπόθεση ΧΥΤΑ, καθώς η άλλη οικογένεια φερόμενων ιδιοκτητών ορεινής έκτασης (όμορη της πρώτης) διεκδικεί κι αυτή απαλλοτρίωση εδώ και τώρα. Όμως αυτό το μπλοκάρισμα φαίνεται ευκολότερο.

Ο αντιδήμαρχος κ. Π. Ζωίδης, υπεύθυνος για την Καθαριότητα, έχει εξαπολύσει γενική περιβαλλοντική επίθεση με τον «κωδικό» «καθαρή Κάλυμνος».

Η αρχική εμμονή της δημ. Αρχής να μη βγάζει τα Σαββατοκύριακα συνεργεία καθαριότητας, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων, τελικά δεν απέδωσε και υποχώρησε.

Οι πολλές βροχές του χειμώνα είχαν ως συνέπεια, μαζί με την ευλογία για  τα δέντρα, να αυξήσουν πάρα πολύ τον κίνδυνο για πυρκαγιές.

Το προσκλητήριο της δημ. Αρχής προς τον Καλυμνιακό λαό για εξόρμηση καθαρισμού των παραλιών, βρήκε ανταπόκριση. 

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version