Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Αγαπητέ Σακελλάρη,

 Καλό βέβαια θα ήταν να ενημερωνόμαστε όλοι για την αλήθεια, το σχόλιο όμως του κ. Νυστάζου Αντώνη μάλλον δεν πείθει κανένα.

Επειδή κάποιοι κόπτονται για την αλήθεια στο θέμα ΧΥΤΑ καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι:

Ο Μικές Ιω. Ρεΐσης με τη φωτογραφία του αυτή κέρδισε το Α΄ Βραβείο στο διαγωνισμό φωτογραφίας του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Καλύμνου.  Είναι μια καταπληκτική υποβρύχια φωτογραφία και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Μικέ.

Εύκολα μπορεί  ο δήμαρχος της Καλύμνου να λέει δημόσια (συνέντευξη του, 5.7.13) ότι η ΑΡΓΩ παραπληροφορεί τον κόσμο για το θέμα των προστίμων, που θα επιβληθούν στους ΧΑΔΑ (σκουπιδότοπους) από 1.1.2014, όμως η πραγματικότητα είναι άλλη. Τα πρόστιμα θα επιβληθούν και θα είναι βαριά.

Απόψε, 1.7.13, περί τις 9 η ώρα,  πήρε φωτιά η ανατολική πλευρά των Βιγλών, στην περιοχή του σπιτιού της οικογένειας Σωτηρίου, νυν κατοικία Γ. Μαρτίνου (το άλσος αυτο κάηκε ολοσχερώς δυο φορές).

Θυμάστε εκείνες τις παλιές ντομάτες των περιβολιών; Τις μυρωδάτες, που το ζουμί τους γέμιζε το βαθύ πιάτο ή τις πήλινες λεκάνες στις πολυμελείς οικογένειες…;

Δε φτάνει που η Κάλυμνος έχει τα μαύρα της τα χάλια στην καθαριότητα, έχουμε και τα «κόλπα» του Δήμου με τις «ειδικές» αποφάσεις. Καταγράφουμε την προσωπική εμπειρία, μένοντας μόνο στα  γεγονότα:

Στις 5.6.13 η Κάλυμνος έπαιξε πολύ χοντροκομμένα κουτο-θέατρο παρουσιάζοντας στον υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Κυρ. Βιρβιδάκη, και τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, κ. Γ. Μαχαιρίδη, κατά την επίσκεψή τους στην Κάλυμνο,  το σκουπιδότοπο σβηστό.  Από την επομένη πήρε τα «επάνω» της η φλεγόμενη χωματερή.

Μιλάει για σκουπιδότοπο (ΧΑΔΑ), ανακύκλωση,-κομποστοποίηση- δεματοποίηση, ΧΥΤΑ κ.α.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version