Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Εύκολα μπορεί  ο δήμαρχος της Καλύμνου να λέει δημόσια (συνέντευξη του, 5.7.13) ότι η ΑΡΓΩ παραπληροφορεί τον κόσμο για το θέμα των προστίμων, που θα επιβληθούν στους ΧΑΔΑ (σκουπιδότοπους) από 1.1.2014, όμως η πραγματικότητα είναι άλλη. Τα πρόστιμα θα επιβληθούν και θα είναι βαριά.

Απόψε, 1.7.13, περί τις 9 η ώρα,  πήρε φωτιά η ανατολική πλευρά των Βιγλών, στην περιοχή του σπιτιού της οικογένειας Σωτηρίου, νυν κατοικία Γ. Μαρτίνου (το άλσος αυτο κάηκε ολοσχερώς δυο φορές).

Θυμάστε εκείνες τις παλιές ντομάτες των περιβολιών; Τις μυρωδάτες, που το ζουμί τους γέμιζε το βαθύ πιάτο ή τις πήλινες λεκάνες στις πολυμελείς οικογένειες…;

Δε φτάνει που η Κάλυμνος έχει τα μαύρα της τα χάλια στην καθαριότητα, έχουμε και τα «κόλπα» του Δήμου με τις «ειδικές» αποφάσεις. Καταγράφουμε την προσωπική εμπειρία, μένοντας μόνο στα  γεγονότα:

Στις 5.6.13 η Κάλυμνος έπαιξε πολύ χοντροκομμένα κουτο-θέατρο παρουσιάζοντας στον υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Κυρ. Βιρβιδάκη, και τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, κ. Γ. Μαχαιρίδη, κατά την επίσκεψή τους στην Κάλυμνο,  το σκουπιδότοπο σβηστό.  Από την επομένη πήρε τα «επάνω» της η φλεγόμενη χωματερή.

Μιλάει για σκουπιδότοπο (ΧΑΔΑ), ανακύκλωση,-κομποστοποίηση- δεματοποίηση, ΧΥΤΑ κ.α.

Ο ανεξάρτητος δημ. σ/λος κ. Γ. Μαύρος, στη νέα του εξόρμηση που πραγματοποίησε με την ομάδα του το Σάββατο (1.6.13), όχι μόνο καθάρισε την παραλία του Βουβάλη, αλλά και τη διπλασίασε. Όμως τώρα πρέπει να λυθεί και το πρόβλημα των σπιτίσιων βόθρων που ρέουν ανεξέλεγκτα από τα σπίτια της άσπας στη θάλασσα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η 5η Ιουνίου, γιορτάστηκε στην Κάλυμνο με κάθε αρνητική «επισημότητα». Ευτυχώς ο υφυπουργός κ. Βιρβιδάκης έδωσε καλό τέλος.

Πέρασαν πέντε μέρες από τότε (26.5.13) που οι εθελοντές της ομάδας του κ. Γ. Μαύρου, ανεξάρτητου δημ. σ/λου, καθάρισαν την παραλία του Μελιτσάχα και ο Δήμος ακόμη (μέχρι το μεσημέρι της 31.5.13) δεν πήρε τις σακούλες.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version