Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Γράφει Ο Παν. Καλαντζής

Άλλο ένα καλοκαίρι στην Κάλυμνο. Ξεκούραστο και ευχάριστο. Με τις γνώριμες και αγαπημένες παρέες, τους καλούς μας φίλους και συγγενείς απ’ το νησί, τις ντόπιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, το εξαίσιο φαγητό στα διάφορα ταβερνάκια του νησιού, τις παιδικές μου μνήμες.

δυνατότητες απασχόλησης σε εποχή κρίσης»

Στρογγυλό Τραπέζι, Ημερίδα, Σεμινάριο, Έκθεση

Αναλυτικό πρόγραμμα τριημέρου

Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Καλύμνου υποδέχθηκε το Δημοτικό Σχολείο του Άργους για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και υπό την αιγίδα της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου-Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου προβήκαμε την Τρίτη 05 Ιουνίου 2012 στον καθαρισμό παραλιών της Νήσου Καλύμνου προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος από τους περιβαλλοντικά δραστήριους και ευαισθητοποιημένους πολίτες. 

Κάποιος σπουδαίος διανοητής, νομίζω πως ήταν ο Nietzsche, είχε πει περιφραστικά πως το επίπεδο πολιτισμού ενός λαού αποδεικνύεται από τη στάση του απέναντι στα ζώα. 

Τα δύο ρινοδέλφινα (Τομ & Μίσα)  απελευθερώθηκαν πρόσφατα μετά την ολοκλήρωση προγράμματος αποκατάστασης. Μετά από 12 χρόνια αιχμαλωσίας, ολοκλήρωσαν ένα πολύ εντατικό πρόγραμμα, είναι πλέον ελεύθερα και παρακολουθούνται μέσω δορυφόρου από μια διεθνή ομάδα ειδικών.

 

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, ουζερί κ.λπ. της νέας παραλιακής από το Δημαρχείο ίσαμε την ιχθυόσκαλα, ακόμη και προσωπικό των τουριστικών σκαφών που δένουν στη νέα αυτή προκυμαία, ένα πράγμα απαιτούν από το δήμαρχο: Να πει επιτέλους τι θέλει. Ζητάνε πολλά;

 

Δεν θα εγκριθούν νέες μονάδες στις θαλάσσιες περιοχές των νησιών των δήμων Καλύμνου, Πάτμου , Λειψών και Χάλκης.

Ο αντιδ/ρχος κύριος Παντ. Ζωίδης, υπεύθυνος της υπηρεσίας Πρασίνου και της Καθαριότητας, μες στην εβδομάδα που πέρασε, οργάνωσε και υλοποίησε με επιτυχία μια δραστική επιχείρηση προστασίας οδηγών και οχημάτων από τις πτώσεις δένδρων και κλώνων, της δημοτικής δενδροστοιχίας κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου. 

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version