Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Μαστροκούκος,  στις 17.5.13, 11πμ,  για την απόφαση της ΕΛΣΤΑΤ (16.5.13) να απορρίψει την ένταση (αίτηση θεραπείας…) του Δήμου για επαναφορά του ονόματος της Χώρας Καλύμνου, η οποία κατά την απογραφή πληθυσμού και οικισμών συγχωνεύτηκε με την Πόθια.

Η ένσταση του Δήμου Καλυμνίων κατά της απόφασης της ΕΛΣΤΑΤ, που ονόμασε τη Χώρα Πόθια, απορρίφθηκε. Η είδηση αυτή ήρθε στην Κάλυμνο χθες απόγευμα, 16.5.13, και πήραν φωτιά τα τηλέφωνα.

Το πρόβλημα με το ΧΥΤΑ λένε  ότι κατάντησε αηδία. Λάθος. Τραγωδία είναι το σωστό. Η απαλλοτρίωση που διαλαλούσε ο κ. Διακομιχάλης ως τη χρυσή λύση, απορρίφθηκε «πανηγυρικά»  από το δικαστήριο και ο κ. δήμαρχος προσπαθεί να αλλάξει θέμα. Όμως στο δρόμο είναι τα πρόστιμα που τελικά θα πληρώσει ο Καλυμνιακό λαός.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε του ΚΚΕ, κ. Σοφιανός Νίκος, επισκέφθηκε την Κάλυμνο, το διήμερο 6 & 7 Απριλίου,  προσκαλεσμένος από την τοπική κομματική οργάνωση, ενόψει των προσυνεδριακών εργασιών του 19ου Συνεδρίου του κόμματος.

Δριμύ κατηγορώ από Κωνσταντίνα!

«Εχω πληγεί κι εγώ, όπως όλοι οι συμπατριώτες μου, από αυτή τη... λεηλασία  που έγινε στην Κύπρο!» αποκαλύπτει στην «Espresso» η Κωνσταντίνα.

Σας  ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 6 του Απρίλη θα βρίσκεται στο νησί μας ο Σοφιανός Νίκος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε του ΚΚΕ, προσκαλεσμένος της κομματικής οργάνωσης Καλύμνου.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) απέρριψε την ένσταση που υπέβαλε ο Δήμος, υλοποιώντας απόφαση του δημ. σ/λίου, για αποκατάσταση της ονομασίας της Χώρας.

Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης στην υπόθεση του ΧΥΤΑ από κατήγορος βρέθηκε κατηγορούμενος με πολύ βαριές κατηγορίες, αλλά συνεχίζει να επιμένει στις καταγγελίες του για απάτη στο έργο ΧΥΤΑ και επιπλέον απειλεί με νέες μηνύσεις.

(Πηγή: in.gr 8.3.13)

Η πελατειακή λογική επέβαλε τη δυσανάλογη επέκταση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να φτάνουμε σε ποικίλες αντιδράσεις για τη σύσταση και την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά».

Argo Kalymnos

Top Desktop version