Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                   

Ταχ. Δ/νση: 852 00 Κάλυμνος

Πληροφορ:

Τηλέφωνο: 2243024723

Fax:            2243023185                                                 

Email: poffice@kalymnos.gr

URL:   www.kalymnos-isl.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον τελευταίο καιρό στην πολιτική ζωή της Καλύμνου ζούμε παντού, μια εντεινόμενη προσπάθεια εκτράχυνσης της πολιτικής ζωής  με πρωταγωνιστή πάντοτε το ίδιο πρόσωπο, τον κ. Γεώργιο Ρούσσο.  

Από τις αρχές του χρόνου που ο  κ. Γ. Ρούσσος δε βρίσκεται στη θέση του Δημάρχου πλέον, παρακολουθήσαμε αρκετές επιθέσεις εναντίον δικαίων και αδίκων στα Δημοτικά Συμβούλια. Κάθε φορά, όταν δε θέλει να συζητηθεί κάποιο θέμα, παίρνει το λόγο και μιλά για εκτός θέματος αντικείμενα ή παρουσιάζεται θιγμένος, ανεβάζοντας έτσι την ένταση και στο τέλος κατηγορεί τους άλλους, ότι θέλουν την φυσική του εξόντωση κάθε φορά που του κάνουν κριτική.

Τώρα βλέπουμε ότι η «δράση» του αυτή επεκτείνεται και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου. Προχθές εφόρμησε ως μαινόμενος ταύρος μέσα στον τηλεοπτικό σταθμό ΤV12, προκαλώντας τον τρόμο των εργαζομένων σ’ αυτόν, επιδεικνύοντας συμπεριφορά ανεπίτρεπτη για ένα πολίτη, πολύ δε περισσότερο για έναν εκπαιδευτικό και προπάντων για έναν άνθρωπο που καυχάται ότι υπήρξε 4 χρόνια Έπαρχος και 8 χρόνια Δήμαρχος. Και είναι επιτρεπτό σε μια τέτοια επίθεση να έχει… συμπαραστάτες Δημοτικούς Συμβούλους, πρώην Προέδρους, Δικηγόρους και  άλλους. Έτσι νομίζει ότι θα κάνει αντιπολίτευση, προσπαθώντας να φιμώσει κάθε ελεύθερη φωνή;  

Εμείς παρακολουθώντας τη συμπεριφορά του αυτή, λυπούμαστε και αναλογιζόμενοι τις δηλώσεις του σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου αναρωτιόμαστε: Άραγε εκείνος σκέφτεται τι λέει και τι κάνει; Κατηγορεί εύκολα  όλους τους άλλους ότι δήθεν …θέλουν τη φυσική του εξόντωση και αυτό είναι συμπεριφορά λογική; Πως ορίζει εκείνος την έννοια της παράνοιας, την οποία επικαλέστηκε λίγες ημέρες πριν σε συνέντευξή του; Πόσο  θα κατρακυλήσει ακόμα ο κ. Ρούσσος;

Τελικά αρμόζουν στην Κάλυμνό μας τέτοιοι πολιτικοί;

Από το Γραφείο Τύπου

 

Το ιστορικό δημ. σ/λιο της 16/3/11, όπου εντελώς ανέλπιστα σηκώθηκε ανεμοστρόβιλος συγκρούσεων όλων κατά πάντων και πασών, είχε και «μεθεόρτια» δελτία τύπου, με τα οποία αντάλλαξαν «αβροφροσύνες» η αξιωματική και η ελάσσων αντ/τευση. Στις 17/3/11 η παράταξη του κ. Ρούσσου εξέδωσε δ.τ. - που έχουμε δημοσιεύσει - και στις 21/3/11 η παράταξη του κ. Γαλουζή απάντησε με το παρακάτω δ.τ.:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ

Η παράταξη του κ. Γ. Ρούσσου καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του δημ. σ/λίου κ. Νικ. Γαβαλά, για τις πρακτικές και τη συμπεριφορά του, με κορύφωση τη συνεδρίαση της 16ης/3/11, εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου, με ημερομηνία 17.3.11: 

«ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ

Α.Π.: 004

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -  17/03/11

    Η χθεσινή απόπειρα συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου ανέδειξε για άλλη μια φορά την εγκληματική πρόθεση  του προέδρου κ Γαβαλά να μετατρέψει το κυρίαρχο Σώμα της έκφρασης του Καλυμνιακού Λαού σε «φρενοκομείο» με απροκάλυπτες πια αυταρχικές,   μισαλλόδοξες και εχθρικές  διαθέσεις.

   Στον κ. Γαβαλά αλλά και στους λαλίστατους συμβούλους του κ. Γαλουζή κ. κ. Μαγκάκη και Ρήγα, δεν άρεσε προφανώς η ανάδειξη από τον κ Ρούσσο της αδυναμίας τους να αντιληφθούν ότι το πρόγραμμα «Θησέας» όχι μόνο δεν έκλεισε,  αλλά μοίρασε και 40 εκατομμύρια ευρώ.

   Από αυτά τα χρήματα η Κάλυμνος πήρε χάρη στις ενέργειες του κ.  Ρούσσου,  πριν το τέλος της θητείας του αλλά και μετά από αυτήν , 390.000 € για την αποπληρωμή του απαλλοτριωθέντος κτήματος στον Αγιο Θεολόγο, έργο για το οποίο ο κ Διακομιχάλης συστηματικά επαναλάμβανε ότι αποτελούσε επικοινωνιακό τρυκ,  επειδή τάχα δεν υπήρχαν τα χρήματα για την υλοποίηση του. 

   Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Γαλουζή κ. Ρήγας, θρασύς και στωμύλος,  καταχρώμενος της διαδικασίας  των ερωτήσεων, απηύθυνε «δήθεν» ερώτηση στον  δήμαρχο,  για να κατηγορήσει  τον κ.  Ρούσσο,  ότι έπαψε να διαθέτει το οικόπεδο του στην Ρίνα για χρήση παιδικής χαράς,  επειδή δεν είναι πλέον δήμαρχος, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι ο κ. Ρούσσος δεν έχει ιδιοκτησία στη Ρίνα του Βαθύ.

    Και σ’ αυτό το χυδαίο,  βάρβαρο και ανεπίτρεπτο δήθεν κράξιμο, ο κ. Γαβαλάς δεν ήθελε να αναγνωρίσει το αναφαίρετο  δικαίωμα του κ. Ρούσσου να πάρει τον λόγο επί προσωπικού!! Επρεπε να οδηγηθεί ο κ. Ρούσσος στα όρια επιβίωσης,  για να αποδεχθεί ο «Καίσαρ» πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ότι όφειλε να αποφανθεί η πλειοψηφία του προεδρείου και έτσι να δοθεί τελικά ο λόγος στον κ. Ρούσσο, συνοδεία αλλεπάλληλων ειρωνικών σχολίων του κ. Γαβαλά!!

    Η παράταξη μας είναι υποχρεωμένη να καταγγείλει στον καλυμνιακό λαό  την συστηματική, άνανδρη και συμπλεγματική προσπάθεια που καταβάλλεται από τις «ομομήτριες» παρατάξεις,  πρωτοστατούντων των τριών  διακεκριμένων  ιατρών,  να φέρνουν  συνεχώς τον κ. Ρούσσο στα όρια του, εξωθώντας τον σε ακραίες αντιδράσεις,  προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψη του.     

   Εδώ εντάσσονται και οι συκοφαντικές  προκλήσεις του κ. Γαβαλά περί δήθεν ιδιοκτησιών του κ. Ρούσσου στις περιοχές που πρότεινε να απογραφούν ως αυτοτελείς οικισμοί. Ισχυρισμοί ανυπόστατοι μεν,  αλλά ικανοί  να αμαυρώσουν την  εικόνα ενός πρώην δημάρχου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Με την κοινή λογική είναι αδύνατο να ερμηνευτούν οι εξαλλοσύνες που έλαβαν χώρα στο δημ. σ/λιο της 16/3/11, με «σάκο του μποξ» τον κ. Ρούσσο.

Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης, εξαιτίας του δημοσιεύματος της εφημερίδας μας για τις 390.000€ του «ΘΗΣΕΑΣ» προς το Δήμο Καλυμνίων, προέβη σε δήλωση με την οποία δίδει μιαν άλλη ερμηνεία στο γεγονός αυτό.

Από τις ήρεμες στιγμές του «ιστορικού» δημ. σ/λίου της 16.3.11 ήταν οι δύο ερωτήσεις του επικεφαλής της ελ. αντ/τευσης κ. Γιάννη Γαλουζή.

Με τη μία ερώτησή του ο κ. Γαλουζής (φωτο, στη μέση) ζητούσε από τον κ. δήμαρχο ενημέρωση πάνω στο σκάνδαλο των πλαστών επιταγών που πήρε η ΑΝΕΚ. Με την δεύτερη ερώτησή του ο κ. Γαλουζής, αφού πρώτα μίλησε για τη φοβερή ρύπανση και μόλυνση που έχει υποστεί ο βυθός του λιμανιού, εικόνα την οποία έδωσε ένα ντοκιμαντέρ σε τοπικό κανάλι, ζήτησε να μάθει σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ο Δήμος.

Χειρότερο δημ. σ/λιο από αυτό της 16ης/3/11 δε συνέβη… ποτέ στην Κάλυμνο. Διακόπηκε η συνεδρίαση μέσα σε γενικό πανικό από ακραίες συμπεριφορές και καταπάτησης κάθε πολιτική και δημοκρατικής δεοντολογίας. Μόνο ξύλο που δεν έπεσε, αλλά δεν απέχουμε και πολύ από μια τέτοια εξέλιξη στο άμεσο μέλλον…

Προκαλεί η αλαζονεία της Τουρκίας, θα κάνει κάτι η Ελληνική Κυβέρνηση;

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version