Συνέντευξη τύπου έδωσε ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Μαστροκούκος, στις 17.5.13, 11πμ, για την απόφαση της ΕΛΣΤΑΤ (16.5.13) να απορρίψει την ένταση (αίτηση θεραπείας…) του Δήμου για επαναφορά του ονόματος της Χώρας Καλύμνου, η οποία κατά την απογραφή πληθυσμού και οικισμών συγχωνεύτηκε με την Πόθια.
Η ένσταση του Δήμου Καλυμνίων κατά της απόφασης της ΕΛΣΤΑΤ, που ονόμασε τη Χώρα Πόθια, απορρίφθηκε. Η είδηση αυτή ήρθε στην Κάλυμνο χθες απόγευμα, 16.5.13, και πήραν φωτιά τα τηλέφωνα.
Το πρόβλημα με το ΧΥΤΑ λένε ότι κατάντησε αηδία. Λάθος. Τραγωδία είναι το σωστό. Η απαλλοτρίωση που διαλαλούσε ο κ. Διακομιχάλης ως τη χρυσή λύση, απορρίφθηκε «πανηγυρικά» από το δικαστήριο και ο κ. δήμαρχος προσπαθεί να αλλάξει θέμα. Όμως στο δρόμο είναι τα πρόστιμα που τελικά θα πληρώσει ο Καλυμνιακό λαός.
Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε του ΚΚΕ, κ. Σοφιανός Νίκος, επισκέφθηκε την Κάλυμνο, το διήμερο 6 & 7 Απριλίου, προσκαλεσμένος από την τοπική κομματική οργάνωση, ενόψει των προσυνεδριακών εργασιών του 19ου Συνεδρίου του κόμματος.
«Εχω πληγεί κι εγώ, όπως όλοι οι συμπατριώτες μου, από αυτή τη... λεηλασία που έγινε στην Κύπρο!» αποκαλύπτει στην «Espresso» η Κωνσταντίνα.
Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 6 του Απρίλη θα βρίσκεται στο νησί μας ο Σοφιανός Νίκος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε του ΚΚΕ, προσκαλεσμένος της κομματικής οργάνωσης Καλύμνου.
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) απέρριψε την ένσταση που υπέβαλε ο Δήμος, υλοποιώντας απόφαση του δημ. σ/λίου, για αποκατάσταση της ονομασίας της Χώρας.
Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης στην υπόθεση του ΧΥΤΑ από κατήγορος βρέθηκε κατηγορούμενος με πολύ βαριές κατηγορίες, αλλά συνεχίζει να επιμένει στις καταγγελίες του για απάτη στο έργο ΧΥΤΑ και επιπλέον απειλεί με νέες μηνύσεις.
(Πηγή: in.gr 8.3.13)
Η πελατειακή λογική επέβαλε τη δυσανάλογη επέκταση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να φτάνουμε σε ποικίλες αντιδράσεις για τη σύσταση και την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά».
Περισσότερα...
Αργω Market
Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog
Αγγελική Τρικοίλη - Blog
ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΑΝΑ-ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Αγγελική Τρικοίλη ΦιλόλογοςΜέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ολοκληρώνεται σιγά σιγά η περίοδος επεξεργασίας θέσεων και προτάσεων στο πλαίσιο του...
Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog
ΑΝΑΣΑ
Γράφει η Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη Αύγουστος, θεωρητικά το ζενίθ του καλοκαιριού κι όλοι μας θέλουμε να ζήσουμε...
Καιρος
Τελευταία Σχόλια
-
Κύριε δήμαρχε, οι πολλές ευχαριστίες είναι πολύ, μα πάρα πολύ… Συντάχθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected] στις Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 11:22
-
Για κάποια παιδιά τα οποία γαλουχηθήκαμε στην αυλή της ΙΜΑ,… Συντάχθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected] στις Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 11:47
-
Τέλειο, μπράβο! Συντάχθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected] στις Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 19:54
-
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΟΛΗ ΓΙΑΜΑΙΟ - ΣΥΝ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Δέξου τα… Συντάχθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected] στις Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 09:19
-
Αγαπητέ Σακελλάρη Αν κατάλαβα καλά έχεις γενέθλια. Σου εύχομαι και… Συντάχθηκε από Δανιήλ Ζερβός στις Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 11:43