Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

«Κινδυνεύουμε να μείνουμε με δύο δρομολόγια…»

Το ξέσπασμα δημότη κατά υπουργών & βουλευτών του Πα.Σο.Κ.

Ο δήμαρχος κ. Δημ. Διακομιχάλης είχε δημόσιο διάλογο με τους αρχιτέκτονες  με ανακοίνωση απ’ το Γραφείο του και απάντηση απ’ το ΤΕΕ. Και τα δύο κείμενα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τα δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια:

1. Η πρόσκληση-ανακοίνωση του δημάρχου

«Εύχομαι σε καθεμία και σε κάθε έναν ξεχωριστά, το Άγιο Φως της Ανάστασης, να φωτίζει την σκέψη, την καρδιά και την ψυχή μας και να μας δίνει ελπίδα αγάπη και δύναμη,  να συνεχίσουμε με πίστη και αισιοδοξία τον αγώνα μας.

Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά!»

«Οι Άγιες τούτες μέρες, φέτος έχουν την ιδιαιτερότητα, να βρίσκουν τη χώρα μας και περισσότερο εμάς τους Καλύμνιους στη δίνη βαθειάς και πολύπλευρης κρίσης. Στο πέρασμα του χρόνου όμως έχουμε αποδείξει, ότι ενωμένοι και με τη βοήθεια του Θεού, σε παρόμοιες καταστάσεις πάντα καταφέρνουμε  να ξεπερνούμε τις δυσκολίες και να προοδεύουμε.

Εύχομαι σε όλους τους συμπατριώτες μας, όπου κι αν βρίσκονται, Καλή Ανάσταση. Να περάσουν με τους αγαπημένους τους ένα λαμπρό καλύμνικο Πάσχα, με υγεία, χαρά και αισιοδοξία. Το θείο Φως να είναι οδηγός μας στο δρόμο της δημιουργίας και της προκοπής».

Ο Δήμαρχος

Δημ. Διακομιχάλης

 

Ευχές από την ΑΡΓΩ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Κατηγορία Πολιτική Γράφτηκε από τον

Ευχόμαστε σε όλους τους φίλους μας Καλό Πάσχα

Και μες στις ψυχές μας να αναστηθεί η Αγάπη

Με οικονομική ενίσχυση σχολείων και αναξιοπαθούντων

Στην κοινωνία της Ρόδου «επιστρέφουν» τα έσοδα από την πρόσφατη δράση συγκέντρωσης χαρτιού για ανακύκλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου, πρωτοβουλία που ανέλαβαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Αναλυτικό Εργαστήριο Δημήτριος Οικονομίδης.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Κασσάρας στέλλει τις πασχαλινές ευχές του προς τους απανταχού Καλυμνίους και όλους τους Δωδεκανησίους    

 

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που επιμένουν να συντηρούν το θέμα της επερχόμενης δήθεν κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, επικαλούμενα όπως πάντα «έγκυρες πληροφορίες», κατηγορώντας μάλιστα και πάλι τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για αδιαφορία, είμαι υποχρεωμένος κατά το μέρος που με αφορά να ξεκαθαρίσω τα παρακάτω:

Επανέρχομαι   για πολλοστή φορά για να δηλώσω ότι σε κάθε περίπτωση είμαι αντίθετος με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Και λέω, για πολλοστή φορά γιατί  όσοι επιθυμούν πραγματικά να γνωρίσουν τη θέση μου, επί του θέματος, μπορούν  να ανατρέξουν:

Στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ 4.1.2011.

Στην εφημερίδα ΔΡΑΣΗ 21.2.2011 που πάλι τότε οι καλώς πληροφορημένοι έλεγαν ότι η κατάργηση περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο. Και βέβαια το νομοσχέδιο είναι νόμος του κράτους και οι συντελεστές  ΦΠΑ  στα Δωδεκάνησα εξακολουθούν να είναι μειωμένοι.

Στις εφημερίδες ΠΡΟΟΔΟΣ 27.2.2011, ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΗ και όσες άλλες δημοσίευσαν το σχετικό άρθρο μου με τίτλο  «Ο ΘΡΑΣΥΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΝΗΜΗ».

Στην εφημερίδα  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ 1.3.2011 και,

Στις κατά καιρούς δηλώσεις μου στα τηλεοπτικά μέσα του Νομού μας, αλλά και στην τοποθέτησή μου από το βήμα της Βουλής.

Αφού λοιπόν διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μας ότι  δεν έχω σκοπό να υπερψηφίσω τέτοια διάταξη, αν ποτέ έρθει για ψήφιση στη Βουλή, ακόμα και αν χρειασθεί να χάσω τη βουλευτική έδρα, έχω και εγώ το δικαίωμα, ως απλός πολίτης, να αναρωτηθώ για ποιους λόγους κάποιοι συντηρούν αυτό το νοσηρό  κλίμα της αβεβαιότητας.

Ποιους εξυπηρετεί να είναι, χωρίς λόγο, σε αναστάτωση οι επιχειρηματίες των νησιών; Με αυτόν τον τρόπο υπηρετούν την ανάπτυξη του τόπου μας;

Όλοι αυτοί βεβαίως σκοπίμως αγνοούν ότι αυτή η  Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρά το τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα που κληρονόμησε από τη Ν.Δ., όχι μόνον δεν κατήργησε και δεν πρόκειται να καταργήσει τους μειωμένους συντελεστές των νησιών μας, αλλά μείωσε  τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα στον χαμηλότερο συντελεστή σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας ανταγωνιστικότερο, τον τουρισμό μας.

Τέλος για όσους ενοχλούνται που είμαι στη Βουλή, τους θυμίζω ότι είμαι εκεί γιατί 12.500 συμπατριώτες μας  Δωδεκανήσιοι με τίμησαν με την ψήφο τους. (δ.τ. 13.4.2011)

              

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version