Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Ο συμπατριώτης μας κ. Γιάννης Βαληνάκης, τέως υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ αποχωρεί από την πολιτική σκηνή και επιστρέφει στην καθηγητική έδρα, με την εξαιρετικά τιμητική θέση που του προτάθηκε από το London School of Economics.

 

Από 1ης Ιουλίου 2011 ο Δήμος Καλύμνου θα καταβάλλει κάθε μήνα ευρωπαϊκό πρόστιμο €1.000 000, αν μέχρι τότε δε θα έχει κλείσει τον καιόμενο σκουπιδότοπο, στα Γιαννοχώραφα.

Το Γραφείο Τύπου του δημάρχου, του οποίου υπεύθυνος είναι ο κ. Δρ. Ταυλάριος (φωτο), με το παρακάτω δελτίο τύπου απαντά στον επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσο, για τα θέματα που έθεσε στη συνέντευξη τύπου, της 5.6.11. 

Την Παρασκευή, 3.6.11, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΑΝΕΚ με μοναδικό θέμα την ανάδειξη νέου διοικητικού σ/λίου. Η πλήρης παράδοση, με την παρουσίαση των οικονομικών της εταιρίας θα γίνει στις 24.6.11.

Ο Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου, Γιώργος Κασσάρας, κατά τη  συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011, στα πλαίσια ψήφισης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας : «ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ», έκανε μεταξύ άλλων ιδιαίτερη αναφορά και υπερθεμάτισε για την  υπερψήφιση της  συμπεριληφθείσας τροπολογίας του ΥΘΥΝΑΛ περί καταργήσεως ορισμένων  τελών και δικαιωμάτων επί της τιμής του εισιτηρίου των επιβατών που μετακινούνται και των οχημάτων που μεταφέρονται με πλοία της ακτοπλοΐας.

Η Τοπική Οργάνωση ΠαΣοΚ διοργάνωσε δημόσιο διάλογο με προσκαλεσμένο και κεντρικό ομιλητή το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Θεόδωρο Τσίκα. Ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν ουσιαστικός και γόνιμος. 
Η συγκέντρωση έγινε στα πλαίσια των προσυνεδριακών διαδικασιών ενόψει του περιφερειακού συμβουλίου (Περιφέρειας Ν. Αιγαίου), που θα διεξαχθεί το Καλοκαίρι στην Κάλυμνο. 

Ο εκπρόσωπος τύπου του Γραφείου Δημάρχου κ. Δρ. Ταυλάριος καθιέρωσε τακτή ενημέρωση των δημοσιογράφων, κάθε Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του δημ. σ/λίου. Στις 27.5.11 έκανε την αρχή εφαρμογής του άτυπου αυτού θεσμού και ήταν θετική.

 

Είναι δυνατόν να απουσιάζει ένας υπάλληλος του Δήμου λόγω ασθενείας, να το δηλώνει τηλεφωνικά στην υπηρεσία του απ’ το πρωί, αλλά την ίδια ημέρα της απουσίας να στέλλει έγγραφο αυτός ο… Κέρβερος του Δήμου και να ζητά από τον υπάλληλο έγγραφη απολογία για την απουσία του;

Μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε στον ανοικτό διαγωνισμό για την αποκατάσταση της προβλήτας και, συνακόλουθα, την ακύρωση του διαγωνισμού (το βράδυ της 23.5.11), ο δήμαρχος κ. Διακομιχάλης έδωσε τη λύση ακαριαία: το έργο θα γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version