Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Την Παρασκευή, 3.6.11, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΑΝΕΚ με μοναδικό θέμα την ανάδειξη νέου διοικητικού σ/λίου. Η πλήρης παράδοση, με την παρουσίαση των οικονομικών της εταιρίας θα γίνει στις 24.6.11.

Ο Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου, Γιώργος Κασσάρας, κατά τη  συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011, στα πλαίσια ψήφισης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας : «ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ», έκανε μεταξύ άλλων ιδιαίτερη αναφορά και υπερθεμάτισε για την  υπερψήφιση της  συμπεριληφθείσας τροπολογίας του ΥΘΥΝΑΛ περί καταργήσεως ορισμένων  τελών και δικαιωμάτων επί της τιμής του εισιτηρίου των επιβατών που μετακινούνται και των οχημάτων που μεταφέρονται με πλοία της ακτοπλοΐας.

Η Τοπική Οργάνωση ΠαΣοΚ διοργάνωσε δημόσιο διάλογο με προσκαλεσμένο και κεντρικό ομιλητή το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Θεόδωρο Τσίκα. Ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν ουσιαστικός και γόνιμος. 
Η συγκέντρωση έγινε στα πλαίσια των προσυνεδριακών διαδικασιών ενόψει του περιφερειακού συμβουλίου (Περιφέρειας Ν. Αιγαίου), που θα διεξαχθεί το Καλοκαίρι στην Κάλυμνο. 

Ο εκπρόσωπος τύπου του Γραφείου Δημάρχου κ. Δρ. Ταυλάριος καθιέρωσε τακτή ενημέρωση των δημοσιογράφων, κάθε Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του δημ. σ/λίου. Στις 27.5.11 έκανε την αρχή εφαρμογής του άτυπου αυτού θεσμού και ήταν θετική.

 

Είναι δυνατόν να απουσιάζει ένας υπάλληλος του Δήμου λόγω ασθενείας, να το δηλώνει τηλεφωνικά στην υπηρεσία του απ’ το πρωί, αλλά την ίδια ημέρα της απουσίας να στέλλει έγγραφο αυτός ο… Κέρβερος του Δήμου και να ζητά από τον υπάλληλο έγγραφη απολογία για την απουσία του;

Μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε στον ανοικτό διαγωνισμό για την αποκατάσταση της προβλήτας και, συνακόλουθα, την ακύρωση του διαγωνισμού (το βράδυ της 23.5.11), ο δήμαρχος κ. Διακομιχάλης έδωσε τη λύση ακαριαία: το έργο θα γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση.

Ο υφυπουργός κ. Γ. Νικητιάδης στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στις 21.5.11, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Μ. Χαραμαντά ο οποίος του έβαλε δύο θέματα της «καυτής» καλυμνιακής επικαιρότητας, έδωσε απαντήσεις-μαχαίρι, παρ’ όλο που οι «αποδέκτες» είναι φίλοι του. 

Το πρώτο θέμα που έθεσε ο δημοσιογράφος ήταν πώς σχολιάζει ο κ. υφυπουργός τα τοπικά δημοσιεύματα που γράφουν ότι «ο Ρούσσος βολεύτηκε στο γραφείο του κ. Νικητιάδη». Ο κ. υφυπουργός απάντησε με εκτενή έπαινο για την εργατικότητα και αποτελεσματικότητα του τέως δημάρχου - τον οποίο, όπως τονίσαμε από την αρχή σε σχετικό άρθρο μας, ο κ. Νικητιάδης κάλεσε δίπλα του ως ειδικό συνεργάτη, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή ήθελε ικανό συνεργάτη. Τόνισε την εμπειρία και γνώση του από την πολυετή θητεία του στην Αυτοδιοίκηση και κατέληξε λέγοντας με πάσα ειλικρίνεια ότι μέχρι στιγμής του αναθέτει δύσκολα θέματα και τα αποτελέσματα είναι άκρως ικανοποιητικά. Ως συνεργάτης είναι εξαιρετικός, αλλά αν μια μέρα πάψει να έχει αυτή την απόδοση ο κ. Ρούσσος, θα διακόψει τη συνεργασία μαζί του. Καθαρές κουβέντες, που τιμάνε ιδιαίτερα τον κ. Ρούσσο.

Στο δεύτερο θέμα ο κ. Νικητιάδης απάντησε θυμωμένα και σκληρά: χαρακτήρισε «γελοίες και ανάξιες λόγου» τις αιχμές που άφησε ο προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Β/θμιας Εκπ/σης και στέλεχος της παράταξης Διακομιχάλη κ. Γ. Θανάτσης. Συγκεκριμένα, ο κ. Χαραμαντάς είπε ότι σε τηλεοπτική του εμφάνιση (ΤV12), όταν σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Θανάτσης έκρινε το αποτέλεσμα της δίκης που αθώωσε τον κ. Ρούσσο (τη μήνυση είχε υποβάλει ο κ. Θανάτσης για συκοφαντική δυσφήμηση) και είπε: «ήταν δυνατόν να καταδικαστεί ο σύμβουλος του κ. υφυπουργού;» Ο κ. Νικητιάδης συμπληρώνοντας παρατήρησε με νόημα ότι αυτή η κρίση «προσβάλει το κύρος της Δικαιοσύνης, αλλά σ’ αυτό ας τα βρει με τη Δικαιοσύνη».      

 

21  Μαΐου Σάββατο Στις 6 το ΑπόγευμαΟμιλία – συνέντευξη τύπου του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη με θέμα «Αναρριχητικός Τουρισμός, προοπτικές και επόμενα βήματα» στο όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Καλυμνίων, αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου (δ.τ.)

Το βράδυ της 18.5.11 (9:30΄) έγινε η τελετή έναρξης του 5ου αναρριχητικού φεστιβάλ Καλύμνου, στο ξενοδοχείο Πλάζα, στο Μαρούσι, με την παρουσία αρκετών αναρριχητών και του κ. δημάρχου.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version