Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Ο δήμαρχος κ. Δημ. Διακομιχάλης κατέβηκε εσπευσμένα από την Αθήνα για επείγουσα συνέντευξη με θέμα τα οικονομικά της ΑΝΕΚ.

 

Όσο περνούν οι μήνες η υπόθεση του ΧΥΤΑ γίνεται πεδίο σύγκρουσης μέχρις εσχάτων μεταξύ του νυν δημάρχου κ. Δ. Διακομιχάλη και του τέως δημάρχου κ. Γ. Ρούσσου, ο οποίος επανήλθε με συνέντευξη τύπου, στις 17.9.11, και έβαλε σε ξεκάθαρη βάση τις ευθύνες για το σταμάτημα του ΧΥΤΑ.

Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου με το οποίο καταγγέλλει την παράταξη της αξ. αντ/τευσης για την ένσταση που υπέβαλε κατά της απαλλοτρίωσης στο ΧΥΤΑ.

Η παράταξη Ρούσσου υπέβαλε ένσταση κατά της απαλλοτρίωσης που δρομολογεί ο Δήμος για ένα κομμάτι της πλαγιάς του ΧΥΤΑ, το οποίο διεκδικεί καλυμνιακή οικογένεια ως δικό της βοσκοτόπι, και η ένσταση αυτή «άναψε φωτιές».
Ο χώρος έχει τη δική του ιστορία

 

 

Η ΑΡΓΩ είχε μια βαρυσήμαντη συνέντευξη με το δήμαρχο κ. Δ. Διακομιχάλη, στις 8.9.11. Ο συντάκτης της εφημερίδας μας Σακ. Τρικοίλης έθεσε στον κ. δήμαρχο μόνο δύο θέματα από το πλούσιο «μενού» της «καυτής» επικαιρότητας: 1) Το μέλλον της ΔΕΥΑΚ, και 2) τον ΧΥΤΑ μαζί με τον ΧΥΤΥ.

Το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού ετοιμάζει τη σύνταξη νομοσχεδίου για τον αλιευτικό τουρισμό και στα πλαίσια της προετοιμασίας για την παρουσίαση στη Βουλή από τον υφυπουργό κ. Γ. Νικητιάδη ολοκληρωμένης πρότασης, είχαν συνάντηση εργασίας στην Κάλυμνο ο πρόεδρος των ψαράδων κ. Γ. Κατσοτούρχης και ο τ. δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος.

Στη συνέντευξη της Παρασκευής, το εκπρόσωπος τύπου του δημάρχου  κ. Δρ. Ταυλάριος είχε να ανακοινώσει σοβαρές εξελίξεις, οι οποίες προς το παρόν αποτελούν καλούς οιωνούς θετικών εξελίξεων σε σοβαρά ζητήματα της Καλύμνου.

Τέσσερα θέματα έθεσε ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσος στην συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ, την 1.9.11:  α) Ιχθυοκαλλιέργειες, β) η πρότασή του για συναίνεση, γ) οι χειρισμοί του δημάρχου στο έργο της προβλήτας, και δ) η πρότασή του για το μέλλον της ΔΕΥΑΚ.

Στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών, οι οποίες αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για την Κάλυμνο, μετά την κυβερνητική απόφαση να επιτραπεί η εγκατάσταση μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας γύρω από όλη σχεδόν παντού, ο κ. Ρούσσος καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στον κ. δήμαρχο, γιατί δεν δραστηριοποιείται καθόλου και αφήνει να περνάνε οι μήνες επικίνδυνα. Επανέλαβε τη συναινετική του πρόταση για σύντονη δράση των δημοτικών παρατάξεων, ώστε να αλλάξει η απόφαση του υπουργείου, αλλά, όπως επισήμανε με έμφαση, η δημ. αρχή και ολιγωρεί. 

Η αξ. αντ/τευση εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου (31.8.11) απευθυνόμενη προς τον εκπρόσωπο τύπου του κ. δημάρχου.

 

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΛΥΜΝΟΣ- ΕΝΟΤΗΤΑ –ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Του Γιώργου Ρούσσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version