Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

 

Ο εκπρόσωπος τύπου του κ. δημάρχου κ. Δρ. Ταυλάριος επανήλθε, την Παρασκευή 26.8.11, στις 11πμ, στις εβδομαδιαίες συνεντεύξεις του και μάλιστα «δριμύτερος».

Δεν είχε ανακοινώσεις ο κ. Ταυλάριος για το έργο και τις κινήσεις της δημ. Αρχής. Η συνέντευξή του ήταν «ιδιόμορφη» - όπως είπε ο ίδιος - καθώς τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ήταν κυρίως επί προσωπικού και ήταν καυστικός.

Συγκεκριμένα, μετά από μια σύντομη αναφορά στο πολιτιστικό πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» και τις εκδηλώσεις του Δήμου και με ιδιαίτερη αναφορά στις εκδηλώσεις με τους απόδημους Καλύμνιους, ο κ. Ταυλάριος περιόρισε τη συνέντευξη του στον πόλεμο που πιστεύει ότι του έκανε το ΑΙΓΑΙΟ TV, στο διάστημα των δύο τελευταίων εβδομάδων, κατά το οποίο το κανάλι έπαιζε συνεντεύξεις των προηγούμενων ημερών.

Στις ερωτησεις ο δημοσιογράφος του ΑΙΓΑΙΟ TV κ. Μ. Χαραμαντάς ρώτησε με ποια ιδιότητα ο συμπατριώτης μας πρώην υπουργός Καναδά κ. Γιάννης Κάννης συνόδευσε τον κ. δήμαρχο στην Κύπρο για έρευνα αγοράς στην τεχνολογία αφαλάτωσης. Ο κ. Ταυλάριος απάντησε ότι ο κ. Κάννης ενδιαφέρεται πατριωτικά να βοηθήσει την Κάλυμνο, γιατί έχει αποδειχτεί ότι η αφαλάτωση είναι υποχρεωτικός δρόμος.

Ερωτήσεις Σακ. Τρικοίλη

Η ΑΡΓΩ έθεσε στον κ. Ταυλάριο τις δύο παρακάτω ερωτήσεις:

Α) Πολιτική για τους απόδημους: ο Δήμος εξαγγέλλει προγράμματα για τους αποδήμους, αλλά μετά από 16 χρόνια Δημαρχιών Διακομιχάλη, Ρούσσου και ξανά Διακομιχάλη υπάρχει κάτι συγκεκριμένο εκτός από τα ΘΑ και ΘΑ;  

Ο κ. Ταυλάριος απάντησε ότι του χρόνου θα βάλει τις 2 βιντεοκασέτες, τη μια της εκπομπής στο ΑΙΓΑΙΟ TV με φιλοξενούμενο τον Σακ. Τρικοίλη, και την άλλη της σημερινής συνέντευξης, για να αποδείξει ότι θα έχουν διαψευστεί προβλέψεις του Σακ. Τρικοίλη.

Β) ακτοπλοϊκό-λιμενοβραχίονας:  Ο κ. Ταυλάριος ρωτήθηκε για τι η δημ. Αρχή ταυτίζει το ακτοπλοϊκό με την επιδιόρθωση του εξωτερικού λιμενοβραχίονα ενώ είναι δύο διαφορετικά θέματα; Πέρσι, επισήμανε ο κ. Τρικοίλης, είχαμε 7 δρομολόγια τη βδομάδα φέτος μόνο 3 δρομολόγια και όλα τα φορτώνουμε στην προβλήτα που θα μπορούσε να φιλοξενήσει μεγάλα καράβια, τη στιγμή μάλιστα που ο Δήμος μετά από 8 μήνες ακόμα ψάχνει τις ενστάσεις επί των διαδικασιών που ακολούθησε; Τέλος, ο κ. Τρικοίλης ρώτησε αν υπάρχουν λεφτά για το έργο, καθώς η προηγούμενη δήθεν χρηματοδότηση του έργου με €365.000 ήταν στον αέρα.

Ο κ. Ταυλάριος απάντησε ότι με επιδιορθωμένη την εξωτερική προβλήτα η Κάλυμνος θα μπορούσε να δεχτεί περισσότερο κόσμο, και για τη χρηματοδότηση έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα βρεθούν τα λεφτά.

Ο Δήμος (πολιτική ηγεσία και τεχνικές υπηρεσίες, αλλά και όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες) πρέπει να ενημερωθούν καλά, έγκαιρα και έγκυρα πάνω στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για την μελέτη και κατασκευή έργων.

Δημοσιεύουμε σελίδες (δελτία τύπου, δ.τ.) από τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.). Δεν παραθέτουμε δ.τ. στα οποία να αναφέρεται η Κάλυμνος και αυτό είναι εντελώς… τυχαίο.

Η κυβέρνηση διπλασίασε το κόστος έκδοσης-κυκλοφορίας των επαρχιακών εφημερίδων, που περιμένουν την οικονομική τους επιβίωση από τους συνδρομητές. Και επειδή διπλασιασμός των συνδρομών δεν είναι δυνατόν να γίνει, μοιραία οι εφημερίδες της επαρχίας πάνε για κλείσιμο. Μια ακόμη «επιτυχία» της Δημοκρατίας μας και των βουλευτών μας που ψήφισαν αυτό το νόμο χωρίς αναστολή και χωρίς ντροπή.

Η ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΗ

15/ΗΜΕΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Κάλυμνος 12/8/2011

 
Προς
Τους Βουλευτές του Νομού Δωδεκανήσου
1. Γεώργιο Νικητιάδη 2. Δημήτριο Κρεμαστινό 3. Νίκο Ζωΐδη 4. Γεώργιο Κασσάρα και 5. Μίκα Ιατρίδη.


Αγαπητοί Βουλευτές.
Εκδότης της Ι 5/ήμερης εφημερίδας «Η ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΗ», που από το 1995 κυκλοφορεί στους συμπατριώτες μας Και των 5 Ηπείρων μετά τη ψήφιση του Νόμου 3986/1-7-2Ο 1, άρθρο 48, νιώθω την ανάγκη να σας εκφράσω τη λύπη και την αγανάκτηση μου, γιατί με το παραπάνω άρθρο που προφανώς ψηφίσατε φιμώνεται ο Επαρχιακός τύπος και οδηγείται στο κλείσιμο των περισσότερων εφημερίδων, που εμπίπτουν στον παραπάνω Νόμο.
Αποφασίσαμε έτσι σε ένδειξη διαμαρτυρίας να σταματήσουμε να δημοσιεύουμε τα δελτία τύπου σχετικά με τις διάφορες δραστηριότητες και το κοινοβουλευτικό σας έργο.
Με την ψήφιση του παραπάνω άρθρου μπαίνει λουκέτο στην Καλυμνιακή, αφού το κόστος έκδοσης και κυκλοφορίας διπλασιάζεται. Είναι το ολιγότερο ανεύθυνος και ανέφικτος ο στόχος να βγούμε από την οικονομική ύφεση με την κατάργηση της ατέλειας στον ΟΤΕ και στα ΕΛΤΑ. Μόνο η αύξηση των ταχυδρομικών τελών, που ξεπερνά τα 1000% βάζει την ταφόπλακα σε εφημερίδες σαν τη δική μας, μια πρωτοβουλία μη κερδοσκοπική, που σαν μοναδικό στόχο είχε την ενημέρωση σε τοπικά και γενικά Θέματα, που απασχολούν τους συμπατριώτες μας απανταχού της γης.
Προσωπικά λυπάμαι γιατί στην παραπάνω απόφαση σας δεν λάβατε υπόψη τις δυσκολίες του Επαρχιακού τύπου, τις επιπτώσεις και την άδικη μεταχείριση του Νόμου μεταξύ του επαρχιακού τύπου και των μεγαλοεκδοτών.
Θα μας επιτρέψετε ένα απόσπασμα από τον χαρακτηρισμό του δημοσιογράφου, λογοτέχνη και Θεατρικού συγγραφέα, αείμνηστου Σπύρου Μελά, που θεωρούσε ταν Επαρχιακό τύπο τα Εμψυχα κωδωνοστάσια της Χώρας. «Κωδωνοστάσια με χιλιάδες καμπάνες μέσα στα τόξα τους. Μικρές, γλυκόφωνες, βαρύτονες, βουϊστές ή βραχνές. Καμπάνες για χαρές και πανηγύρια. Καμπάνες για τα πένθη και τους καημός μας. Καμπάνες συναγερμών και αναγκών, κινδύνων, παρακλήσεων, εκκλήσεων, κηρυγμάτων, διαγγελμάτων. Σήμαντρα πνευματικά όρθρων και πνευματικών εσπερινών. Καμπάνες για όλες τις αλήθειες, για όλες τις πλάνες, για όλους τους Θεούς και όλους τους ανθρώπους....» Αυτός είναι ο Επαρχιακός Τύπος, που μετά απο 190 χρόνια κινδυνεύει να εκλείψει και με τη δική σας ψήφο.

Με εκτίμηση

Μιχαήλ Ζαΐρης

Χειρουργός

Εκδότης

Πρώην Δήμαρχος

Νέα πολιτική πρόταση από το Γ. Ρούσσο

Κατηγορία Δήμος Γράφτηκε από τον

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»         

ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΡΟΥΣΣΟΣ

Κάλυμνος  07 Αυγούστου 2011

Aρ.Πρωτ. : 0013

 Προς:

1.  Δήμαρχο Καλυμνίων κ. Διακομιχάλη Δ

2.  Πρόεδρο του Δ.Σ. Καλύμνου κ. Γαβαλά Ν.

3.  Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας κ. ΓΑΛΟΥΖΗ Ι. 

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσος, το απόγευμα της 9.8.11, στο Πνευματικό Κέντρο, με σκοπό να θέσει ο ίδιος δύο θέματα και στη συνέχεια να δεχτεί ερωτήσεις των δημοσιογράφων πάνω στην επικαιρότητα.

Ανήμερα της πανήγυρης του μητροπολιτικού ναού του Σωτήριος Χριστού και ενώ η Θ. Λειτουργία συνεχιζόταν μέχρι τις 11π.μ., ο Δήμος είχε ξεκινήσει, από τις 9:30΄ π.μ., την Παγκαλυμνιακή Συνδιάσκεψη, την οποία συνύφανε οργανωτικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από την ίδρυση του Χριστού.

«Στον αέρα» η προβλήτα

Κατηγορία Δήμος Γράφτηκε από τον

Στο δημ. σ/λιο της 26.7.11, παραμονή του Αγ. Παντελεήμονος, αποκαλύφτηκαν δύο τερατουργήματα του δημ. σ/λίου (1) ότι η σύνθεση του Δ.Σ. στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (Δ.Λ.Τ.) ήταν παράνομη, και (2) ότι η δήθεν αυτοδίκαιη ανάληψη της προεδρίας του ως άνω ΔΣ από τον δήμαρχο κ. Διακομιχάλη, μετά την παραίτηση του προέδρου κ. Ι. Γαλιμιτάκη, ήταν και αυτή παράνομη.

Παράνομη η σύνθεση του διοικ. σ/λίου: Ο νόμος, σύμφωνα με τις νεότερες… ανακαλύψεις, επιβάλλει τη συμμετοχή στο διοικ. σ/λιο (δ.σ.) του ΔΛΤ εκπροσώπου όχι μόνο της αξ. αντ/τευσης αλλά και της ελ. αντ/τευσης, όταν το δ.σ. έχει πάνω από 5 μέλη. Στην παρούσα όμως σύνθεση του δ.σ. συμμετέχει μόνο εκπρόσωπος της αξ. αντ/τευσης και όλα τα άλλα μέλη είναι επιλογές της δημοτικής πλειοψηφίας – βάσει της «αξιοκρατικής» προϋπόθεσης ότι «ο επιλεγόμενος είναι φιλικά προσκείμενος στην παράταξη». Όσο για την αξ. αντ/τευση, σύμφωνα με την ερμηνεία που έδωσε στο νόμο ο κ. Διακομιχάλης και την υποστήριξε στο δημοτικό σ/λιο, αυτή «συμμετέχει» στο δ.σ. του ΔΛΤ με αναπληρωματικό μέλος. Οπότε εδώ μας προκύπτει και άλλη αντίληψη περί δημοκρατίας καθώς  την αναπλήρωση ο κ. Διακομιχάλης τη θεωρεί συμμετοχή. Αν δηλαδή το τακτικό μέλος του δ.σ. δεν απουσιάσει ποτέ και, κατά συνέπεια, το αναπληρωματικό μέλος δεν κληθεί ποτέ για αναπλήρωση, και η μη συμμετοχή θα λέγεται… συμμετοχή. Ο νόμος σωστά προβλέπει και επιβάλλει, αλλά δε σκέφτηκε ποτέ ο νομοθέτης ότι το δημ. σ/λιο της Καλύμνου «αίρεται στο ύψος των περιστάσεων» και υπεράνω παντός νόμου. Αλλά και Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ν. Αιγαίου κ. Φ. Χατζημιχάλης θεωρείται ότι ήλεγξε τη νομιμότητα της απόφασης του δημ. σ/λίου για τη συγκρότηση του δ.σ. στο ΔΛΤ και τη βρήκε να πλέει σε πελάγη νομιμότητας.

Παράνομη η προεδρία του κ. δημάρχου. Όταν οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν τον εκπρόσωπο τύπου του κ. Διακομιχάλη, για ποιο λόγοι δεν περνάει από το δημ. σ/λιο η ψήφιση του κ. δημάρχου ως προέδρου του ΔΛΤ η απάντηση του κ. Ταυλάριου ήταν ότι ο δήμαρχος αναπληρώνει αυτοδίκαια τον παραιτηθέντα πρόεδρο του ΔΛΤ. Επομένως, θα ήταν ίσως υποτιμητικό για τον κ. δήμαρχο να ζητήσει την ψήφο του δημ. σ/λίου, προκειμένου να αναλάβει την προεδρία του ΔΛΤ.

Όμως άλλα λέει ο νόμος: ο δήμαρχος πράγματι αναλαμβάνει αυτοδίκαια την προεδρία και χωρίς τον ψηφίσει το δημ. σ/λιο, εφόσον όμως είναι ένα από τα μέλη του δ.σ. - κι αυτό το λέει ο νόμος… και ο κ. Διακομιχάλης δεν ήταν μέλος του δ.σ. επομένως έπρεπε ο διορισμός του να περάσει από το δημ. σ/λιο. Τυπικό αυτό, αλλά είναι ρητή εντολή του νόμου και όταν παρακάμπτεται ο νόμος έχουμε, απλούστατα…, παρανομία. Συνεπώς, ο πρόεδρος είναι παράνομα τοποθετημένος στη  θέση αυτή, κι αν είναι ο δήμαρχος του νησιού. Αλλά και αυτό το θέμα δεν το είδε ο ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ήλεγξε τη νομιμότητα και «δεν είδε» τίποτα.

Δύο παρανομίες στη σύνθεση του δ.σ. στο ΔΛΤ αυτή είναι η μέχρι τώρα… σούμα νομιμότητας. Παράνομη η σύνθεση, παράνομος και ο πρόεδρος. Στον απολογισμό του δ.σ. του ΔΛΤ έχουμε και τον άθλο της μέχρι σήμερα 7μηνης «οδύσσειας» για την επιδιόρθωση της σπηλαίωσης στον εξωτερικό λιμενοβραχίονα. Και αφού «φάγαμε» 7 μήνες φλυαρίας και ακινησίας, έρχεται τώρα και η χαριστική βολή: Όλες οι μέχρι σήμερα αποφάσεις και ενέργειες του δ.σ. για την προκήρυξη του έργου της σπηλαίωσης (και ό,τι άλλο έκανε) είναι παράνομες. Άντε τώρα, ξανά από την αρχή και από μηδενική βάση όλες οι διαδικασίες για το έργο της σπηλαίωσης. Ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης προειδοποίησε ότι θα απαιτήσει την επιβολή της νομιμότητας και ότι θα καταγγείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης ότι εγκρίνει παράνομες αποφάσεις.

Η προσπάθεια τώρα της δημ. Αρχής είναι «να τα βρούνε» με τις αντ/τεύσεις «για το καλό του έργου». Να συμφωνήσουν στη συναινετική καταπάτηση των νόμων και να σκεπάσουν την υπόθεση με σιωπή.

Όσο για το έργο, είναι και πάλι «στον αέρα».  Και όσα είπε ο εκπρόσωπος τύπου του κ. δημάρχου για το «χρησμό» που τους έδωσε η Πυθία στο «Μαντείο, (ποτέ δεν αποκάλυψε τα ονόματα της αποστολής)  ότι «το έργο που δεν έκανε η προηγούμενη δημ. Αρχή 7 χρόνια και δεν μπόρεσε να το κάνει η σημερινή δημ. αρχή, θα γίνει σε 7 μήνες και αυτό θα το μάθετε σε 7 μέρες». Τελικά σε 7 μέρες βγήκε ανάποδα η προφητεία: το έργο είναι «στον αέρα».

Πάντως η ΑΡΓΩ προειδοποίησε τον κ. Ταυλάριο: προσέξετε, μην πιστεύεται στην Πυθία. Είναι μπαγαπόντισσα (πήγε και με τους Πέρσες) και προφητεύει μαστουρωμένη.  Δίδαγμα: Η δημ. Αρχή να προσέχει την εφαρμογή των νόμων και να αφήσει τα μαντεία.    

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version