Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Τέσσερα θέματα έθεσε ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσος στην συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ, την 1.9.11:  α) Ιχθυοκαλλιέργειες, β) η πρότασή του για συναίνεση, γ) οι χειρισμοί του δημάρχου στο έργο της προβλήτας, και δ) η πρότασή του για το μέλλον της ΔΕΥΑΚ.

Στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών, οι οποίες αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για την Κάλυμνο, μετά την κυβερνητική απόφαση να επιτραπεί η εγκατάσταση μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας γύρω από όλη σχεδόν παντού, ο κ. Ρούσσος καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στον κ. δήμαρχο, γιατί δεν δραστηριοποιείται καθόλου και αφήνει να περνάνε οι μήνες επικίνδυνα. Επανέλαβε τη συναινετική του πρόταση για σύντονη δράση των δημοτικών παρατάξεων, ώστε να αλλάξει η απόφαση του υπουργείου, αλλά, όπως επισήμανε με έμφαση, η δημ. αρχή και ολιγωρεί. 

Η αξ. αντ/τευση εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου (31.8.11) απευθυνόμενη προς τον εκπρόσωπο τύπου του κ. δημάρχου.

 

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΛΥΜΝΟΣ- ΕΝΟΤΗΤΑ –ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Του Γιώργου Ρούσσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινάει νέα διαδικασία για την αποκατάσταση της προβλήτας, στο σημείο που θα δέχεται μεγάλα πλοία. Τώρα, το έργο θα γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση.

 

Ο εκπρόσωπος τύπου του κ. δημάρχου κ. Δρ. Ταυλάριος επανήλθε, την Παρασκευή 26.8.11, στις 11πμ, στις εβδομαδιαίες συνεντεύξεις του και μάλιστα «δριμύτερος».

Δεν είχε ανακοινώσεις ο κ. Ταυλάριος για το έργο και τις κινήσεις της δημ. Αρχής. Η συνέντευξή του ήταν «ιδιόμορφη» - όπως είπε ο ίδιος - καθώς τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ήταν κυρίως επί προσωπικού και ήταν καυστικός.

Συγκεκριμένα, μετά από μια σύντομη αναφορά στο πολιτιστικό πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» και τις εκδηλώσεις του Δήμου και με ιδιαίτερη αναφορά στις εκδηλώσεις με τους απόδημους Καλύμνιους, ο κ. Ταυλάριος περιόρισε τη συνέντευξη του στον πόλεμο που πιστεύει ότι του έκανε το ΑΙΓΑΙΟ TV, στο διάστημα των δύο τελευταίων εβδομάδων, κατά το οποίο το κανάλι έπαιζε συνεντεύξεις των προηγούμενων ημερών.

Στις ερωτησεις ο δημοσιογράφος του ΑΙΓΑΙΟ TV κ. Μ. Χαραμαντάς ρώτησε με ποια ιδιότητα ο συμπατριώτης μας πρώην υπουργός Καναδά κ. Γιάννης Κάννης συνόδευσε τον κ. δήμαρχο στην Κύπρο για έρευνα αγοράς στην τεχνολογία αφαλάτωσης. Ο κ. Ταυλάριος απάντησε ότι ο κ. Κάννης ενδιαφέρεται πατριωτικά να βοηθήσει την Κάλυμνο, γιατί έχει αποδειχτεί ότι η αφαλάτωση είναι υποχρεωτικός δρόμος.

Ερωτήσεις Σακ. Τρικοίλη

Η ΑΡΓΩ έθεσε στον κ. Ταυλάριο τις δύο παρακάτω ερωτήσεις:

Α) Πολιτική για τους απόδημους: ο Δήμος εξαγγέλλει προγράμματα για τους αποδήμους, αλλά μετά από 16 χρόνια Δημαρχιών Διακομιχάλη, Ρούσσου και ξανά Διακομιχάλη υπάρχει κάτι συγκεκριμένο εκτός από τα ΘΑ και ΘΑ;  

Ο κ. Ταυλάριος απάντησε ότι του χρόνου θα βάλει τις 2 βιντεοκασέτες, τη μια της εκπομπής στο ΑΙΓΑΙΟ TV με φιλοξενούμενο τον Σακ. Τρικοίλη, και την άλλη της σημερινής συνέντευξης, για να αποδείξει ότι θα έχουν διαψευστεί προβλέψεις του Σακ. Τρικοίλη.

Β) ακτοπλοϊκό-λιμενοβραχίονας:  Ο κ. Ταυλάριος ρωτήθηκε για τι η δημ. Αρχή ταυτίζει το ακτοπλοϊκό με την επιδιόρθωση του εξωτερικού λιμενοβραχίονα ενώ είναι δύο διαφορετικά θέματα; Πέρσι, επισήμανε ο κ. Τρικοίλης, είχαμε 7 δρομολόγια τη βδομάδα φέτος μόνο 3 δρομολόγια και όλα τα φορτώνουμε στην προβλήτα που θα μπορούσε να φιλοξενήσει μεγάλα καράβια, τη στιγμή μάλιστα που ο Δήμος μετά από 8 μήνες ακόμα ψάχνει τις ενστάσεις επί των διαδικασιών που ακολούθησε; Τέλος, ο κ. Τρικοίλης ρώτησε αν υπάρχουν λεφτά για το έργο, καθώς η προηγούμενη δήθεν χρηματοδότηση του έργου με €365.000 ήταν στον αέρα.

Ο κ. Ταυλάριος απάντησε ότι με επιδιορθωμένη την εξωτερική προβλήτα η Κάλυμνος θα μπορούσε να δεχτεί περισσότερο κόσμο, και για τη χρηματοδότηση έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα βρεθούν τα λεφτά.

Ο Δήμος (πολιτική ηγεσία και τεχνικές υπηρεσίες, αλλά και όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες) πρέπει να ενημερωθούν καλά, έγκαιρα και έγκυρα πάνω στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για την μελέτη και κατασκευή έργων.

Δημοσιεύουμε σελίδες (δελτία τύπου, δ.τ.) από τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.). Δεν παραθέτουμε δ.τ. στα οποία να αναφέρεται η Κάλυμνος και αυτό είναι εντελώς… τυχαίο.

Η κυβέρνηση διπλασίασε το κόστος έκδοσης-κυκλοφορίας των επαρχιακών εφημερίδων, που περιμένουν την οικονομική τους επιβίωση από τους συνδρομητές. Και επειδή διπλασιασμός των συνδρομών δεν είναι δυνατόν να γίνει, μοιραία οι εφημερίδες της επαρχίας πάνε για κλείσιμο. Μια ακόμη «επιτυχία» της Δημοκρατίας μας και των βουλευτών μας που ψήφισαν αυτό το νόμο χωρίς αναστολή και χωρίς ντροπή.

Η ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΗ

15/ΗΜΕΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Κάλυμνος 12/8/2011

 
Προς
Τους Βουλευτές του Νομού Δωδεκανήσου
1. Γεώργιο Νικητιάδη 2. Δημήτριο Κρεμαστινό 3. Νίκο Ζωΐδη 4. Γεώργιο Κασσάρα και 5. Μίκα Ιατρίδη.


Αγαπητοί Βουλευτές.
Εκδότης της Ι 5/ήμερης εφημερίδας «Η ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΗ», που από το 1995 κυκλοφορεί στους συμπατριώτες μας Και των 5 Ηπείρων μετά τη ψήφιση του Νόμου 3986/1-7-2Ο 1, άρθρο 48, νιώθω την ανάγκη να σας εκφράσω τη λύπη και την αγανάκτηση μου, γιατί με το παραπάνω άρθρο που προφανώς ψηφίσατε φιμώνεται ο Επαρχιακός τύπος και οδηγείται στο κλείσιμο των περισσότερων εφημερίδων, που εμπίπτουν στον παραπάνω Νόμο.
Αποφασίσαμε έτσι σε ένδειξη διαμαρτυρίας να σταματήσουμε να δημοσιεύουμε τα δελτία τύπου σχετικά με τις διάφορες δραστηριότητες και το κοινοβουλευτικό σας έργο.
Με την ψήφιση του παραπάνω άρθρου μπαίνει λουκέτο στην Καλυμνιακή, αφού το κόστος έκδοσης και κυκλοφορίας διπλασιάζεται. Είναι το ολιγότερο ανεύθυνος και ανέφικτος ο στόχος να βγούμε από την οικονομική ύφεση με την κατάργηση της ατέλειας στον ΟΤΕ και στα ΕΛΤΑ. Μόνο η αύξηση των ταχυδρομικών τελών, που ξεπερνά τα 1000% βάζει την ταφόπλακα σε εφημερίδες σαν τη δική μας, μια πρωτοβουλία μη κερδοσκοπική, που σαν μοναδικό στόχο είχε την ενημέρωση σε τοπικά και γενικά Θέματα, που απασχολούν τους συμπατριώτες μας απανταχού της γης.
Προσωπικά λυπάμαι γιατί στην παραπάνω απόφαση σας δεν λάβατε υπόψη τις δυσκολίες του Επαρχιακού τύπου, τις επιπτώσεις και την άδικη μεταχείριση του Νόμου μεταξύ του επαρχιακού τύπου και των μεγαλοεκδοτών.
Θα μας επιτρέψετε ένα απόσπασμα από τον χαρακτηρισμό του δημοσιογράφου, λογοτέχνη και Θεατρικού συγγραφέα, αείμνηστου Σπύρου Μελά, που θεωρούσε ταν Επαρχιακό τύπο τα Εμψυχα κωδωνοστάσια της Χώρας. «Κωδωνοστάσια με χιλιάδες καμπάνες μέσα στα τόξα τους. Μικρές, γλυκόφωνες, βαρύτονες, βουϊστές ή βραχνές. Καμπάνες για χαρές και πανηγύρια. Καμπάνες για τα πένθη και τους καημός μας. Καμπάνες συναγερμών και αναγκών, κινδύνων, παρακλήσεων, εκκλήσεων, κηρυγμάτων, διαγγελμάτων. Σήμαντρα πνευματικά όρθρων και πνευματικών εσπερινών. Καμπάνες για όλες τις αλήθειες, για όλες τις πλάνες, για όλους τους Θεούς και όλους τους ανθρώπους....» Αυτός είναι ο Επαρχιακός Τύπος, που μετά απο 190 χρόνια κινδυνεύει να εκλείψει και με τη δική σας ψήφο.

Με εκτίμηση

Μιχαήλ Ζαΐρης

Χειρουργός

Εκδότης

Πρώην Δήμαρχος

Νέα πολιτική πρόταση από το Γ. Ρούσσο

Κατηγορία Δήμος Γράφτηκε από τον

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»         

ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΡΟΥΣΣΟΣ

Κάλυμνος  07 Αυγούστου 2011

Aρ.Πρωτ. : 0013

 Προς:

1.  Δήμαρχο Καλυμνίων κ. Διακομιχάλη Δ

2.  Πρόεδρο του Δ.Σ. Καλύμνου κ. Γαβαλά Ν.

3.  Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας κ. ΓΑΛΟΥΖΗ Ι. 

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version