Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Οι βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 ήταν οι πιο καθαρές εκλογές κι ας λένε ότι ο κόσμος ψήφισε πολύ φοβισμένος.

ή  Η αυτοκτονική διαδρομή μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Οι εκλογές της 17 Ιουλίου είναι ίσως οι κρισιμότερες της μετεμφυλιακής περιόδου της σύγχρονης ιστορίας μας καθώς απ’ αυτές θα κριθεί αν θα  συνεχίσει να υπάρχει ελπίδα διεξόδου από την κρίση και της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση ή αν η χώρα θα βρεθεί ενώπιον μίας καταστροφής μεγαλύτερης ίσως και αυτής του ’22 και  του ’74. Εν τέλει, το διακύβευμα σ’ αυτές τις εκλογές, είτε το θέλουμε, είτε όχι, είτε μας αρέσει, είτε όχι, είναι η απάντηση στα εξής διλήμματα:  ευρώ ή δραχμή, ευρωπαϊκή ή μοναχική πορεία, σύγχρονο ή πελατειακό κράτος; Μεταρρυθμίσεις σε κάθε επίπεδο και διαρθρωτικές αλλαγές ή αδράνεια, τέλμα και ελληνικό μπάχαλο;

 

Τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, Παρασκευή 15.6.12, πέρασαν από την Κάλυμνο για λίγες ώρες  οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Άννα Καραμανλή (Β΄ Αθήνας) και Μάνος Κόνσολας (Δωδ/νήσου). Είχαν πολύ καλή παρουσία.

Στην Κάλυμνο παραχώρησαν δημόσιες (εκτός από τις τηλεοπτικές) συνεντεύξεις την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών  το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευση κύριος Γ. Ρούσσος, στη συνέντευξη της 7.6.12, διευκρίνισε το νόημα της παραίτησής του και τις εφεξής σχέσεις του με την πολιτική.

Στη νέα του προεκλογική εξόρμηση το ΠΑΣΟΚ εξηγεί τις έξι θέσεις του και τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν σήμερα για την αντιμετώπιση του μνημονίου και τις δυνατότητες που παρέχονται σήμερα για διαπραγμάτευση των όρων του.

Κοινά σημεία διαπίστωσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη στη διάρκεια της συνάντησής τους. Στη συνάντηση που είχαν ο κ. Τσίπρας με την Λούκα Κατσέλη συμφώνησαν σε προεκλογική και μετεκλoγική συμφωνία «πάνω σε θέσεις και όχι και ανταλλάγματα». 

Η ηλιθιότητα, Τσοχατζόπουλος, οι μίζες, οι «φυλές» κ.α…

Χιλιάδες σχόλια στο FB σε βάρος της. “Δεν τα λυπάμαι τα Ελληνόπουλα”

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version