Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

ΜΗΝ ΞΟΔΕΥΕΣΤΕ !

Κατηγορία Θάλασσα - Ακτές Γράφτηκε από την

Κράτα και μικρό Καλάθι...

Κατηγορία Θάλασσα - Ακτές Γράφτηκε από την

Αγγελική Τρικοίλη

Το “καλάθι του νοικοκυριού” έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο, καθώς από την έναρξη της εφαρμογής του έχουμε τρομακτικές ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα κατανάλωσης.

OΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για άλλη μια φορά είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στα δομές υγείας του νησιού μας.

Το ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο και το Βουβάλειο Νοσοκομείο μας , νοσούν παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων σε αυτά.

Ασφαλώς είναι γνωστό ότι τα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού και μέσων μεγεθύνονται όταν πρόκειται για τη νησιωτική Ελλάδα και ιδιαίτερα μάλιστα για τα ακριτικά νησιά μας.

Δυστυχώς όμως το Υπουργείο υγείας και συνολικά η νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, περί άλλων τυρβάζουν . Όταν θεωρούν πολυτέλεια το Εθνικό Σύστημα Υγείας πώς να καλύψουν τις ανάγκες των νησιωτών;

Αντί εκμεταλλευόμενοι και την Πανδημία να είχαν ήδη προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις με τις αναγκαίες βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο και την παροχή ικανοποιητικών κινήτρων , έχουν αναγάγει σε κανονικότητα τις αποσπάσεις, τις συμβάσεις συνταξιούχων και τις μετακινήσεις, αγνοώντας ότι η γενίκευση τους δημιουργεί πολλές φορές περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιλύει.

Αποσπάσεις κάνεις όταν συνολικά έχεις επαρκώς στελεχωμένο το ΕΣΥ και απλά καλύπτεις έκτακτα κενά.

Είναι δυνατόν το ΕΚΑΒ και στην Κάλυμνο να καλύψει τις αναγκαίες βάρδιες όταν από τους 6 μόνιμους διασώστες , ένας βρίσκεται σε αναστολή εργασίας, ένας άλλος οδεύει προς συνταξιοδότηση και ένας τρίτος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας ; Ουσιαστικά δηλαδή διαθέσιμοι είναι τριε με άλλους τρεις επικουρικούς,  που οι συμβάσεις λήγουν τους προσεχείς μήνες , προσπαθούν να φέρουν σε πέρας το βαρύ τους έργο.

Επιτακτική ανάγκη λοιπόν οι προσλήψεις μόνιμων διασωστών.

Μόνιμες προσλήψεις και γιατρών που το Νοσοκομείο προσπαθεί να καλύψει τα κενά τους με διαδοχικές ολιγοήμερες αποσπάσεις , όπως επίσης και με την πρόθεση του μετατεθέντος κ. Τσικούρη να καλύπτει μέρος κενών εφημεριών

Σήμερα και άλλες βασικές κλινικές έχουν μείνει ή κινδυνεύουν να μείνουν με μόνο ένα γιατρό.

Δυστυχώς αν δεν αλλάξει η κεντρική πολιτική απέναντι στο Ε.Σ.Υ. το μέλλον προμηνύεται ζοφερό.

 

 

Η  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Το εικαστικό δίδυμο των Hypercomf και το designer duo “The New Raw” είναι οι δημιουργοί με τους οποίους εγκαινιάζει o οργανισμός Polygreen Culture & Art Initiative (PCAI) το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών και designers στο νησί της Τήλου.

Για τη μεταμόρφωση της Αστυπάλαιας στο πρώτο «πράσινο» και «έξυπνο» νησί της Μεσογείου αλλά και το όραμα για το μέλλον που «ανοίγεται» μπροστά, μίλησε ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νικόλαος Κομηνέας, στο Act For Earth και στο CNN Greece.

Σελίδα 1 από 9

Argo Kalymnos

Top Desktop version