Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

 

Ο Καλύμνιος βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γ. Κασσάρας δήλωσε ότι θα κατέβει και πάλι ως υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές (19.2.2012).

Ο Βουλευτής κ. Γιώργος Κασσάρας μίλησε στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας στις 13.10.11, για την ανάγκη να διοριστούν γιατροί στα μικρά νησιά, για τη στελέχωση του ΟΚΑΝΑ στην Κάλυμνο κ.α.

Το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού ετοιμάζει τη σύνταξη νομοσχεδίου για τον αλιευτικό τουρισμό και στα πλαίσια της προετοιμασίας για την παρουσίαση στη Βουλή από τον υφυπουργό κ. Γ. Νικητιάδη ολοκληρωμένης πρότασης, είχαν συνάντηση εργασίας στην Κάλυμνο ο πρόεδρος των ψαράδων κ. Γ. Κατσοτούρχης και ο τ. δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος.

Η ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΗ

15/ΗΜΕΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Κάλυμνος 12/8/2011

 
Προς
Τους Βουλευτές του Νομού Δωδεκανήσου
1. Γεώργιο Νικητιάδη 2. Δημήτριο Κρεμαστινό 3. Νίκο Ζωΐδη 4. Γεώργιο Κασσάρα και 5. Μίκα Ιατρίδη.


Αγαπητοί Βουλευτές.
Εκδότης της Ι 5/ήμερης εφημερίδας «Η ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΗ», που από το 1995 κυκλοφορεί στους συμπατριώτες μας Και των 5 Ηπείρων μετά τη ψήφιση του Νόμου 3986/1-7-2Ο 1, άρθρο 48, νιώθω την ανάγκη να σας εκφράσω τη λύπη και την αγανάκτηση μου, γιατί με το παραπάνω άρθρο που προφανώς ψηφίσατε φιμώνεται ο Επαρχιακός τύπος και οδηγείται στο κλείσιμο των περισσότερων εφημερίδων, που εμπίπτουν στον παραπάνω Νόμο.
Αποφασίσαμε έτσι σε ένδειξη διαμαρτυρίας να σταματήσουμε να δημοσιεύουμε τα δελτία τύπου σχετικά με τις διάφορες δραστηριότητες και το κοινοβουλευτικό σας έργο.
Με την ψήφιση του παραπάνω άρθρου μπαίνει λουκέτο στην Καλυμνιακή, αφού το κόστος έκδοσης και κυκλοφορίας διπλασιάζεται. Είναι το ολιγότερο ανεύθυνος και ανέφικτος ο στόχος να βγούμε από την οικονομική ύφεση με την κατάργηση της ατέλειας στον ΟΤΕ και στα ΕΛΤΑ. Μόνο η αύξηση των ταχυδρομικών τελών, που ξεπερνά τα 1000% βάζει την ταφόπλακα σε εφημερίδες σαν τη δική μας, μια πρωτοβουλία μη κερδοσκοπική, που σαν μοναδικό στόχο είχε την ενημέρωση σε τοπικά και γενικά Θέματα, που απασχολούν τους συμπατριώτες μας απανταχού της γης.
Προσωπικά λυπάμαι γιατί στην παραπάνω απόφαση σας δεν λάβατε υπόψη τις δυσκολίες του Επαρχιακού τύπου, τις επιπτώσεις και την άδικη μεταχείριση του Νόμου μεταξύ του επαρχιακού τύπου και των μεγαλοεκδοτών.
Θα μας επιτρέψετε ένα απόσπασμα από τον χαρακτηρισμό του δημοσιογράφου, λογοτέχνη και Θεατρικού συγγραφέα, αείμνηστου Σπύρου Μελά, που θεωρούσε ταν Επαρχιακό τύπο τα Εμψυχα κωδωνοστάσια της Χώρας. «Κωδωνοστάσια με χιλιάδες καμπάνες μέσα στα τόξα τους. Μικρές, γλυκόφωνες, βαρύτονες, βουϊστές ή βραχνές. Καμπάνες για χαρές και πανηγύρια. Καμπάνες για τα πένθη και τους καημός μας. Καμπάνες συναγερμών και αναγκών, κινδύνων, παρακλήσεων, εκκλήσεων, κηρυγμάτων, διαγγελμάτων. Σήμαντρα πνευματικά όρθρων και πνευματικών εσπερινών. Καμπάνες για όλες τις αλήθειες, για όλες τις πλάνες, για όλους τους Θεούς και όλους τους ανθρώπους....» Αυτός είναι ο Επαρχιακός Τύπος, που μετά απο 190 χρόνια κινδυνεύει να εκλείψει και με τη δική σας ψήφο.

Με εκτίμηση

Μιχαήλ Ζαΐρης

Χειρουργός

Εκδότης

Πρώην Δήμαρχος

Επεισοδιακή εξελίχθηκε η συνέντευξη που έδωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Κασσάρας, το Σάββατο μεσημέρι, της 2/7/11. Τελικά, διαχειρίστηκε πολύ καλά την «κρίση».

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Κασσάρας, μετέβη το απόγευμα της Πέμπτης 9.6.2011 στη Ρόδο και συμμετείχε το βράδυ στην τηλεοπτική εκπομπή «Πετρο-Βολήματα», με τον Πέτρο Καλιβούρη, στον τηλεοπτικό σταθμό Ίριδα, όπου σχολίασαν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, συμμετείχε στην σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Αρχαγγέλου με τον Πρόεδρο και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, παρουσία και του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής  Γιώργου Πόκκια, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιφερειακοί πρώην Δήμοι, κατά την πρώτη εφαρμογή του Καλλικράτη.

Το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί επισκέφθηκε το Αγαθονήσι όπου συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για τα φλέγοντα θέματα του νησιού όπως  η στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, το ιδιοκτησιακό καθεστώς, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα και τη  Σάμο κλπ..

Την Κυριακή το απόγευμα μετέβη στην Πάτμο όπου παραβρέθηκε στο 6ο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης των νησιών της πρώην επαρχίας Καλύμνου,  όπου συμμετείχαν το ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ, οι ΛΕΙΨΟΙ, η ΛΕΡΟΣ, η ΚΑΛΥΜΝΟΣ , η ΠΑΤΜΟΣ αλλά και η  ΣΥΡΟΣ. Το κάθε νησί   παρουσίασε την κουζίνα, τη μουσική και τους χορούς του,  σε μια προσπάθεια κοινής συνεργασίας   για την προβολή  των νησιών  μέσω της  γαστρονομίας και της λαϊκής τους παράδοσης.  Του Φεστιβάλ Γεύσης προηγήθηκε ποδηλατοδρομία  στην οποία έλαβαν μέρος  ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα, αναδεικνύοντας και αυτή τη μορφή  εναλλακτικού τουρισμού. 

Τη Δευτέρα, του Αγ. Πνεύματος από τις 9 το πρωί μέχρι τις 1 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο της Πάτμου, συμμετείχε σε αλλεπάλληλες συσκέψεις όπως για τα θέματα υγείας, με την ιδιότητά του και ως πρώην υποδιοικητής της ΔΥΠΕ, παρουσία  του Δήμαρχου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Προέδρου της Διοικούσας  Επιτροπής του Κ.Υ. Πάτμου, παρόντος και του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκου.

Ο βουλευτής συμμετείχε επίσης στη σύσκεψη για τον τουρισμό και την κρουαζιέρα, υπό τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη, καθώς και στη σύσκεψη υπό τον κ. Χατζηδιάκο για θέματα υποδομών, όπως οδικό δίκτυο, υδροδότηση, ΧΥΤΑ, ακτοπλοϊκό, κτηματολόγιο, ανακύκλωση κ.α..

Στις συσκέψεις αυτές, πέραν της αλληλοενημέρωσης, ελήφθησαν και   συγκεκριμένες αποφάσεις για κοινή δράση προς επίλυση των προβλημάτων.

Στη συνέχεια ο βουλευτής αναχώρησε με το πλοίο για τον Πειραιά.  (δ.τ. 13.6.11)

                                                                                                  

                  

 

Ο συμπατριώτης μας κ. Γιάννης Βαληνάκης, τέως υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ αποχωρεί από την πολιτική σκηνή και επιστρέφει στην καθηγητική έδρα, με την εξαιρετικά τιμητική θέση που του προτάθηκε από το London School of Economics.

Ο Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου, Γιώργος Κασσάρας, κατά τη  συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011, στα πλαίσια ψήφισης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας : «ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ», έκανε μεταξύ άλλων ιδιαίτερη αναφορά και υπερθεμάτισε για την  υπερψήφιση της  συμπεριληφθείσας τροπολογίας του ΥΘΥΝΑΛ περί καταργήσεως ορισμένων  τελών και δικαιωμάτων επί της τιμής του εισιτηρίου των επιβατών που μετακινούνται και των οχημάτων που μεταφέρονται με πλοία της ακτοπλοΐας.

Ο υφυπουργός κ. Γ. Νικητιάδης στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στις 21.5.11, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Μ. Χαραμαντά ο οποίος του έβαλε δύο θέματα της «καυτής» καλυμνιακής επικαιρότητας, έδωσε απαντήσεις-μαχαίρι, παρ’ όλο που οι «αποδέκτες» είναι φίλοι του. 

Το πρώτο θέμα που έθεσε ο δημοσιογράφος ήταν πώς σχολιάζει ο κ. υφυπουργός τα τοπικά δημοσιεύματα που γράφουν ότι «ο Ρούσσος βολεύτηκε στο γραφείο του κ. Νικητιάδη». Ο κ. υφυπουργός απάντησε με εκτενή έπαινο για την εργατικότητα και αποτελεσματικότητα του τέως δημάρχου - τον οποίο, όπως τονίσαμε από την αρχή σε σχετικό άρθρο μας, ο κ. Νικητιάδης κάλεσε δίπλα του ως ειδικό συνεργάτη, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή ήθελε ικανό συνεργάτη. Τόνισε την εμπειρία και γνώση του από την πολυετή θητεία του στην Αυτοδιοίκηση και κατέληξε λέγοντας με πάσα ειλικρίνεια ότι μέχρι στιγμής του αναθέτει δύσκολα θέματα και τα αποτελέσματα είναι άκρως ικανοποιητικά. Ως συνεργάτης είναι εξαιρετικός, αλλά αν μια μέρα πάψει να έχει αυτή την απόδοση ο κ. Ρούσσος, θα διακόψει τη συνεργασία μαζί του. Καθαρές κουβέντες, που τιμάνε ιδιαίτερα τον κ. Ρούσσο.

Στο δεύτερο θέμα ο κ. Νικητιάδης απάντησε θυμωμένα και σκληρά: χαρακτήρισε «γελοίες και ανάξιες λόγου» τις αιχμές που άφησε ο προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Β/θμιας Εκπ/σης και στέλεχος της παράταξης Διακομιχάλη κ. Γ. Θανάτσης. Συγκεκριμένα, ο κ. Χαραμαντάς είπε ότι σε τηλεοπτική του εμφάνιση (ΤV12), όταν σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Θανάτσης έκρινε το αποτέλεσμα της δίκης που αθώωσε τον κ. Ρούσσο (τη μήνυση είχε υποβάλει ο κ. Θανάτσης για συκοφαντική δυσφήμηση) και είπε: «ήταν δυνατόν να καταδικαστεί ο σύμβουλος του κ. υφυπουργού;» Ο κ. Νικητιάδης συμπληρώνοντας παρατήρησε με νόημα ότι αυτή η κρίση «προσβάλει το κύρος της Δικαιοσύνης, αλλά σ’ αυτό ας τα βρει με τη Δικαιοσύνη».      

 

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version