Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Για το μεγάλο πρόβλημα της χωροταξίας των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, που τον σχεδιασμό της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, «πνίγουν» την Κάλυμνο, ο υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Γ. Νικητιάδης έστειλε στο δήμαρχο Καλύμνου την παρακάτω επιστολή (όπως και στους δημάρχους Λέρου, Πάτμου Λειψών, Αστυπαλιάς), ζητώντας συγκεκριμένες προτάσεις για αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδίου της ΚΥΑ.

Η Λερναία Ύδρα και το σχέδιο «Ιόλαος»

Στην πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ για την Δημόσια Διοίκηση στην Ελλάδα υπήρχαν άκρως αρνητικές διαπιστώσεις. Τα στελέχη ελληνικής καταγωγής της Ε.Ε. μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.   

Αίσθηση προκάλεσαν οι χαρακτηρισμοί για τους Αγανακτισμένους που χρησιμοποίησε ο Θ. Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό κανάλι Canal 5.
Μιλώντας στον Σκάι (1.12.11) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε για το θέμα ότι: «Η ερώτηση ήταν η εξής: μερικοί λένε ότι πρέπει να φύγετε από την Ευρώπη και να υιοθετήσετε τη δραχμή” και απάντησα ότι “αυτοί είναι οι φασίστες, οι οποίοι θέλουν να καταλυθεί η τάξη στην Ελλάδα και να διαλυθεί η ελληνική πολιτεία για να επιβάλουν το καθεστώς τους, οι κομμουνιστές που για αντίστοιχους λόγους θέλουν να πάψει να υπάρχει το ισχύον οικονομικό και κοινωνικό σύστημα και οι ηλίθιοι”. Χρησιμοποίησα τη γαλλική λέξη “con”, την οποία είχε χρησιμοποιήσει και ο Ντε Γκoλ κάποτε».
Συγκεκριμένα, ο Θ. Πάγκαλος απαντώντας σε ερώτηση του Γάλλου δημοσιογράφου για το πως σχολιάζει όλους εκείνους, οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσια είπε χαρακτηριστικά:
"Θα εκφραστώ ελεύθερα όσο ελεύθερα εκφραζόταν ο στρατηγός Ντε Γκoλ. Αυτοί είναι κομμουνιστές, φασίστες, είναι μα...ες. Πως δημιουργήθηκε αυτό το χρέος αφού μας δάνεισαν χρήματα; Μας δάνεισαν χρήματα επειδή είχαμε το χρέος".
«Οι πολιτικοί είναι έξυπνοι και έχουν ωφεληθεί από το σύστημα»
Ο Θόδωρος Πάγκαλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην αγαπημένη του φράση «μαζί τα φάγαμε», την οποία προσπαθεί να την εξηγήσει και στα γαλλικά.
«Είπα τέσσερις λέξεις με τις οποίες έγινα διάσημος στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Και αυτές τις τέσσερις λέξεις θα προσπαθήσω να σας τις εξηγήσω στα γαλλικά: "Μαζί τα σπαταλήσαμε". Είναι απαράδεκτο γιατί πολύ λίγες κοινωνικές ομάδες αναγνωρίζουν την συμμετοχή τους στο σημερινό μας πρόβλημα, δηλαδή την χρεοκοπία στα δημοσιονομικά. Το πρόβλημα της Ελλάδος περιορίζεται σε αυτό. Δεν είμαστε μια φτωχή χώρα, αλλά μια χώρα όπου το κράτος για πολλά χρόνια σπατάλησε το δημόσιο χρήμα, ξοδεύοντας περισσότερα από αυτά που εισέπραττε», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την επίμαχη φράση που χρησιμοποίησε και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.
Στην συνέχεια όμως έκανε μια δήλωση που και αυτή θα συζητηθεί. « Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Κατ’ αρχήν γιατί είναι πιο ψηλά αλλά και για γιατί είναι πιο έξυπνοι και έχουν ωφεληθεί από το σύστημα».
«Εγώ ποτέ δεν προανήγγειλα την υποψηφιότητά μου»
Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές διεξαχθούν.
«Εγώ ποτέ δεν προανήγγειλα την υποψηφιότητά μου. Δεν ξέρω αν το κόμμα θα πάει με το αυτονόητο αξίωμα ότι όλοι οι βουλευτές είναι υποψήφιοι». (Πηγή:
DOU, Real.gr 1.12.11)

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού καΙ Τουρισμού εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου για την 27η Εκθεση Τουρισμού Philoxenia.

Ο λαός όχι απλώς έχει γονατίσει από τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά έχει συντριβεί. Τα απανωτά χαράτσια τον έχουνε φέρει σε απόγνωση. Είναι αδύνατο να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο κάλεσμα «για τη σωτηρία της πατρίδας» με τη δική του εξόντωση.

Δημοσιεύουμε σελίδες (δελτία τύπου, δ.τ.) από τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.). Δεν παραθέτουμε δ.τ. στα οποία να αναφέρεται η Κάλυμνος και αυτό είναι εντελώς… τυχαίο.

Η κυβέρνηση διπλασίασε το κόστος έκδοσης-κυκλοφορίας των επαρχιακών εφημερίδων, που περιμένουν την οικονομική τους επιβίωση από τους συνδρομητές. Και επειδή διπλασιασμός των συνδρομών δεν είναι δυνατόν να γίνει, μοιραία οι εφημερίδες της επαρχίας πάνε για κλείσιμο. Μια ακόμη «επιτυχία» της Δημοκρατίας μας και των βουλευτών μας που ψήφισαν αυτό το νόμο χωρίς αναστολή και χωρίς ντροπή.

Άργησε λίγο η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ να αντιδράσει στην παρέμβαση που έγινε από πολίτες (συμπεριλαμβανομένης και της υπογράφουσας) στη συνέντευξη του βουλευτή Κασσάρα, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. 
Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Εξάλλου έχουν θητεύσει στο σιγανό μαγείρεμα, εδώ και κάτι δεκαετίες. Η υστέρηση στη σύλληψη  και αντιμετώπιση της πραγματικότητας μπορεί και να σημαίνει ότι σε μια δεκαετία από τώρα ίσως  να έχουν αντιληφθεί  πως έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου η χώρα να ξεπουληθεί  και  ο λαός της να συντριβεί. Τότε,  με «γνήσια αυτοκριτική» διάθεση μπορεί να απεμπολήσουν τον κακό  πρωθιερέα του κόμματος. Γνωρίζουν καλύτερα απ’ τον καθένα  πώς να αποκαθηλώνουν και να ρίχνουν  το ανάθεμα εκ των υστέρων. Γιατί μπροστά στους εν ενεργεία αρχηγούς, όσο μικρό κι αν είναι το μπόι τους, αυτοί συρρικνώνονται και γίνονται ακόμα πιο νάνοι. Εξαγοράζουν έτσι (εκτός απ’ όλα τα’ άλλα) και τη σιωπή τους σε χρυσό. Ομερτά! Η γλώσσα τους χρησιμεύει μόνο ως σπάτουλα.   

Η Τοπική Οργάνωση ΠαΣοΚ διοργάνωσε δημόσιο διάλογο με προσκαλεσμένο και κεντρικό ομιλητή το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Θεόδωρο Τσίκα. Ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν ουσιαστικός και γόνιμος. 
Η συγκέντρωση έγινε στα πλαίσια των προσυνεδριακών διαδικασιών ενόψει του περιφερειακού συμβουλίου (Περιφέρειας Ν. Αιγαίου), που θα διεξαχθεί το Καλοκαίρι στην Κάλυμνο. 

Σελίδα 23 από 23

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version