Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Γλέζος: Ανεπίτρεπτο γεγονός η απουσία της ελληνικής κυβέρνησης

Ν. Δένδιας: Προβλέπεται η ομαλή ένταξή τους στο νέο μοντέλο δράσης της ΕΛ.ΑΣ.

Ούτε χούντα να ήταν!

Δικτατορία να είχαμε δεν θα έκλεινε ποτέ η ΕΡΤ

Πλησιάζει η ώρα της κρίσης. Η κρίση του λαού για τους τοπικούς του άρχοντες (δημάρχους, περιφερειάρχες κλπ.) αλλά και η κρίση που θα πιάσει τους δημοτικούς άρχοντες από το φόβο των εκλογών.

Δριμύ κατηγορώ από Κωνσταντίνα!

«Εχω πληγεί κι εγώ, όπως όλοι οι συμπατριώτες μου, από αυτή τη... λεηλασία  που έγινε στην Κύπρο!» αποκαλύπτει στην «Espresso» η Κωνσταντίνα.

Καλή Χρονιά, με Υγεία το 2013 &

η Πίτα των Φόρων να μοιραστεί Φυσιολογικά
να πάρουν μέρος και οι «έχοντες»
στη Σωτηρία της Πατρίδας
να σωθεί και ο λαός, όχι μόνο η πατρίδα
των 300 της άβουλης Βουλής των λιστών

Από σοβαρός οικονομικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης, η Ελλάδα ελέω κρίσης έχει μετατραπεί σε Ελντοράντο των επιχειρηματιών της γείτονος χώρας.
Από σοβαρός οικονομικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης, η Ελλάδα ελέω κρίσης έχει μετατραπεί σε Ελντοράντο των επιχειρηματιών της γείτονος χώρας.
Τουρισμός, μαρίνες, μεταφορές και βιομηχανίες έχουν μπει στο επενδυτικό στόχαστρο των Τούρκων, με τη λίστα των επιχειρηματικών συμφωνιών επί ελληνικού εδάφους διαρκώς να μακραίνει. Εκτός από την είσοδο τουρκικών ακτοπλοϊκών εταιρειών στο Αιγαίο που ανέκαθεν αποτελούσε διακαή πόθο, τους τελευταίους μήνες καταγράφεται έντονη κινητικότητα στις ελληνικές μαρίνες.
Στη Μυτιλήνη: Την περασμένη άνοιξη έκανε «απόβαση» στη Μυτιλήνη μία από τις πλουσιότερες οικογένειες της Τουρκίας. Ο πολυεθνικός κολοσσός ονόματι Κοτς ανέλαβε για 40 χρόνια τη διαχείριση του λιμένα Λέσβου από κοινού με την εταιρεία Folli Follie Group.
Στο Φλοίσβο: Ενας άλλος τουρκικός όμιλος «ξαναχτύπησε» προ εβδομάδων αποκτώντας το 50% της μαρίνας Φλοίσβου που ανήκε στη Lamda Development, του ομίλου Λάτση. Την ίδια ώρα, η Turkish Airlines, μεθοδικά εδραιώνει την παρουσία της στη χώρα μας και ήδη αρχίζει να «κυριαρχεί» στη Β. Ελλάδα.
Βιομηχανία τσιγάρων: Το τελευταίο επιχειρηματικό «χτύπημα» προέρχεται από την Ξάνθη, όπου η βιομηχανία τσιγάρων ΣΕΚΑΠ οδεύει σε τουρκικά χέρια, έστω και αν εκφράζονται φόβοι για αντιδράσεις λόγω της έντονης παρουσίας της μουσουλμανικής μειονότητας στην ιδιαίτερα «ευαίσθητη» περιοχή της Θράκης. Και όπως όλα δείχνουν, έπεται και συνέχεια στην εξ ανατολάς επέλαση.
(Έθνος, 23.12.12, Κώστας Νάνος, )

Για δωρεάν διανομή φέτας  & το  Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τριτέκνων

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο μου «Νεότερη Ιστορία της Καλύμνου» (σελ. 38 – Ιπποτοκρατίας) και ακολούθως την είδηση που δημοσίευσαν δύο έγκριτες ηλεκτρονικές εφημερίδες, για να δούμε πώς είδαν και βλέπουν, διαχρονικά, οι κατακτητές τα νησιά μας. 

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version