Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Σάββατο της 2.4.11(1μμ), το διοικ. συμ/λιο της ΑΝΕΚ έδωσε συνέντευξη τύπου για το πρόβλημα με τις καμένες μηχανές του Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ.

Στις 31.3.11, ώρα 11πμ, στο στρατόπεδο «ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΙΖΑΝΙΑ», πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής από το νέο συνταγματάρχη κ. Πρ. Παπαθανασίου της μονάδας του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων «Δελβινάκι».

 

Στις 31.3.11, ώρα 11πμ, στο στρατόπεδο «ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΙΖΑΝΙΑ», πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής από το νέο συνταγματάρχη κ. Πρ. Παπαθανασίου (φωτο, αριστερά) της μονάδας του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων «Δελβινάκι».

Την τελετή ευλόγησε η τοπική εκκλησία διά του μητροπολίτη κ. Παϊσίου με ειδική για τις περιπτώσεις αυτές ακολουθία. Το νέο διοικητή παρουσίασε, κατά τους στρατιωτικούς τύπους, στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες της μονάδας ο επίσης νέος ταξίαρχος κ. Ε. Σπανός (φωτο, δεξιά), ο οποίος ανέλαβε προ ημερών τα καθήκοντά του στην Ταξιαρχία Κω.

Ο κ. Παπαθανασίου πριν 8 χρόνια υπηρέτησε στην Κάλυμνο ως διοικητής της ίδιας μονάδας με το βαθμό του ταγματάρχη και σήμερα επανήλθε στη γνώριμή του θέση ως διοικητής της αναβαθμισμένης μονάδας από Τάγμα σε Σύνταγμα. Στη νέα δομή της μονάδας ο μέχρι σήμερα διοικητής αντισυνταγματάρχης κ. Β. Τσιάκος (από Λέρο) θα έχει τα καθήκοντα του υποδιοικητή.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος κ. Δημ. Διακομιχάλης με τον αντιδ/ρχο κ. Π. Ζωίδη, η διοικητής του νοσοκομείου κ. Χρ. Συφουνιού, έφεδροι αξιωματικοί και πολίτες, ενώ το γεγονός κάλυψαν τα τοπικά ΜΜΕ.

Μετά την εκδήλωση στο στρατόπεδο ακολούθησε η δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών, στην παραλιακή του Αγ. Στεφάνου. Το κλίμα ήταν φιλικό και οι χαιρετισμοί εγκάρδιοι. Μητροπολίτης και δήμαρχος δήλωσαν συμπαραστάτες του στρατού και έτοιμοι να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, όταν τους ζητηθεί, ενώ ο μητροπολίτης ανακοίνωσε ότι ήδη παραχώρησε στο στρατό μεγάλη οικοπεδική έκταση στο Αργος.     

Η πρώην έπαρχος Καλύμνου κ. Χρυσούλα Συφουνιού επελέγη, όπως είναι γνωστό, ως διοικητής του Βουβαλείου Νοσοκομείου Καλύμνου και ανέλαβε τα καθήκοντά της. Μετά την ορκωμοσία της εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου (δ.τ. 23.3.11):

§ 1

Χθες (26-03-2011) συνελήφθη στην Κω, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε γενόμενο Αστυνομικό έλεγχο κατελήφθη να κατέχει μία (1) αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα ηρωίνη βάρους 1,2 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Ρόδος,  21  Μαρτίου  2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΤΗΣ Α.Δ.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΠΟ : 14-03-2011  ΜΕΧΡΙ  20-03-2011 

ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ Ο ΝΕΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΑΝΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

« Ο Άγιος Νικόλαος »

Πατησίων 46, Αθήνα 106 82.  Τηλ. 210 8213200

Ο πολύ καλός καιρός έδωσε την ευκαιρία στους Καλύμνιους να κατακλύσουν την παραλιακή λεωφόρο προς Αγ. Στέφανο και να χαρούν μια λαμπρή παρέλαση των παιδιών τους.

Στις 10:30΄έγινε η Δοξολογία στον ι. μητρ. ναό του Χριστού, προεξάρχοντος του πρωτοσυγκελεύοντος π. Ι. Χαλκίτη και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δάσκαλος κ. Νομ. Κόκκινος, ο οποίος τόνισε τον εθνικό-θρησκευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα της Επανάστασης του ’21.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version