Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

 

Ο υπεύθυνος Τύπου στο Γραφείο του Δημάρχου κ. Δρ. Ταυλάριος, στη συνέντευξη που παραχώρησε προς τα ΜΜΕ (27.5.11), ανακοίνωσε ότι η επισκευή της προβλήτας θα είναι έτοιμη ώς το τέλος Ιουλίου.

 

Αφού αναφέρθηκε ο κ. Ταυλάριος στο ιστορικό του έργου, επιγραμματικά και χωρίς διευκρίνιση επί του χρονοδιαγράμματος, είπε ότι η αποκατάσταση της σπηλαίωσης που ανοίχτηκε στην βάση της εξωτερικής προβλήτας στην οποία δένουν τα μεγάλα επιβατηγά πλοία της γραμμής, θα έχει ολοκληρωθεί περίπου μέσα σε ενάμιση μήνα και το αργότερα ώς το τέλος Ιουλίου.

Το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο (Δ.Ν.Μ.) καθαρίστηκε εσωτερικά, έγινε μια πρώτη ανακατάταξη των εκθεμάτων και ήδη δέχεται το κοινό, προσφέροντας μάλιστα και ξενάγηση.

Εξέλιξη αρνητική για τον τουρισμό της Καλύμνου: η προβλήτα για την προσέγγιση μεγάλων πλοίων δε θα κατασκευαστεί άμεσα, όπως έλεγε ο κ. δήμαρχος. Ο διαγωνισμός ματαιώθηκε.

Επέστρεψε την Κυριακή 15/5/2011 το απόγευμα, η αποστολή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Καλύμνου ο «Άγιος Παντελεήμων» μετά από ένα δημιουργικό, παραγωγικό και ενδιαφέρον ταξίδι στην Κύπρο.    

Το Αναρριχητικό Φεστιβάλ φέτος είχε πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων. 

Πρωτοφανής δίκη διεξήχθη στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, στις 13.5.11, για διακίνηση ναρκωτικών από δίκτυο απλωμένο σε Κάλυμνο, Κω και Ρόδο.

Το πρωί της Τετάρτης, 12.5.11, οι τελειόφοιτοι μαθητές από τα τρία Γενικά Λύκεια της Καλύμνου μπήκαν στον αγώνα των πανελλαδικών εξετάσεων με υψηλό ηθικό και θάρρος.

Μετά την ενημερωτική εισήγηση που έκανε ο κ. δήμαρχος στην συνέντευξη της 11.5.11 για το χρέος του Δήμου, ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

(Αθήνα 7 Μαΐου 2011)

Χθες το απόγευμα στο κέντρο νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χαλανδρίου με την καθοδήγηση των Καθηγητών τους παρουσίασαν μια εξαιρετική ομαδική εργασία τους για τη ζωή και το έργο της Δωρήτριας του Σχολείου τους μεγάλης Ελληνίδας παιδαγωγού ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ (1858-1953), η οποία ήταν Καλυμνιακής καταγωγής από τον πατέρα της.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version