Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Φοβερό και πρωτοφανές το πραξικόπημα από την απελθούσα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών. Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της 14.11.11 (τις ώρες δηλαδή που η Ελλάδα ουσιαστικά δεν είχε κυβέρνηση και περιμέναμε την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου), συντελέστηκε το έγκλημα εις βάρος του τουρισμού των νησιών μας. 

Ξεκίνησε για Διαγνωστικό Κέντρο που θα είχε αξονικούς τομογράφους και «της Παναγιάς τα μάτια». Τώρα όμως θα ολοκληρωθεί ως ένα μικρούλι… Κέντρο Υγείας.  

Το κατάστημα του κ. Κ. Ζεμπιλλά, στην κεντρική πλατεία, δίπλα στο Αναγνωστήριο, έγινε για άλλη μια φορά στόχος διαρρηκτών, σήμερα τα ξημερώματα, 13.11.11 (Σάββατο προς Κυριακή). Και αυτή τη φορά το αποτέλεσμα ήταν ανεπιτυχές.  

Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης δηλώνει κατ’ επανάληψη ότι γύρισε σελίδα, αλλά δεν εξήγησε ποτέ ότι επόμενη σελίδα προβλέπει ύβρεις και προπηλακισμούς.  

Η τοπική εφημερίδα «νησιωτική Διαδρομή» μήνυσε τον τ. πρόεδρο του δημ. σ/λίου κ. Σάκη Ζερβό, για ασήμαντη αφορμή, και μάρτυρας κατηγορίας είναι ο δήμαρχος κ. Διακομιχάλης.

Η τελευταία καταγγελία που έφτασε στην ΑΡΓΩ, πολύ πειστική, μιλάει για 280 Καλύμνιους  που παίρνουν επίδομα «τυφλότητας», ενώ οι φήμες, γενικότερα, για όργιο επιδομάτων πρόνοιας στην Κάλυμνο συνεχίζουν να γίνονται όλο και πιο επίμονες.

Ενα από τα θύματα της 3.11.11 (και το ημερήσιο δελτίο διαρρήξεων) είναι και το καφενείο του Κίτσου, στις Ελιές Πανόρμου, με σημερινή ιδιοκτησία της Μαρίας Ευθ. Μαγκλή.

Θα γίνει προκήρυξη, λέει ο δήμαρχος - Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα… 

Ο εορτασμός φέτος της 28ης Οκτωβρίου 1940 σκιάστηκε από ελαφριά «συννεφιά», που προκάλεσε η ένταση των οικονομικών μέτρων και η γενικότερη οικονομική κρίση που φούντωσαν την αγανάκτηση του λαού. 

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version