Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Το δημοτικό ελαιοτριβείο Καλύμνου ξεκίνησε φέτος τη λειτουργία του τη δεύτερη βδομάδα του Νοέμβρη και μέσα σε 3-4 μέρες βρέθηκε να έχει πλήρες πρόγραμμα μέχρι τις 25 Νοεμβρίου. 

Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Γ. Κοπανέζος, με τη διαμεσολαβητική βοήθεια του πρώην υπουργού Καναδά κ. Γ. Κάννη, έφεραν στην Κάλυμνο ισραηλινή εταιρία, στα πλαίσια των διερευνητικών τους επαφών με εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αφαλάτωσης.

 

Λέμε πολλά, με αερολόγο φλυαρία, για τις επιδόσεις μας στα οργανωτικά και για την εξυπηρέτηση που προσφέρουμε στους τουρίστες και ειδικά τους αναρριχητές, από οποίους περιμένουμε πολλά – άσχετα αν μερικοί «επιχειρηματίες» τους βλέπουν με «μισό μάτι», γιατί αυτοί προτιμάνε τις φουσκωτές τσέπες.

 

 

Τα κάθετα βράχια του νησιού που οι ντόπιοι θεωρούσαν κατάρα, αποδείχθηκαν θησαυρός

Πέρασε κινδύνους σοβαρούς το κατάστημα του ΟΤΕ Καλύμνου και οδηγούνταν στο κλείσιμο. Τελικά, σώθηκε. Άλλαξε απόφαση η κεντρική διοίκηση της επιχείρησης.

Μουντιάλ Αθλητικής Αλιείας

Κατηγορία Αλιεία Γράφτηκε από τον

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ &

ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ (ΕΟΥΔΑ)

ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ

ΙΤΑΛΙΑ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Συμπατριώτισσά μας που μένει μόνιμα στην Αθήνα, και τα καλοκαίρια κατεβαίνει στην Κάλυμνο φέρνοντας μάλιστα μαζί της φίλους από την Αθήνα, ως δικούς της φιλοξενούμενους, στο φετινό της ταξίδι έζησε τη βαθιά της απογοήτευση, αγανάκτηση και οργή.

Γράφει η Ειρ. Χαλκίτη

Πιάσαμε Ιούλιο και ακόμα η δημοτική αρχή Καλύμνου δεν κατάφερε να ξεκινήσει καν το έργο αποκατάστασης της υποσκαφής  και να μπορέσουμε να δούμε κι εμείς ένα μεγάλο πλοίο της Blue Star στο νησί. 

Πάει κι αυτή η τουριστική σαιζόν και από ότι φαίνεται…  ακόμα και αν καταφέρουν να προχωρήσουν τις διαδικασίες- όπως ξεκαθαρίζει ο υπεύθυνος δρομολογίων της εταιρίας κ. Θεοδωράτος σε συνέντευξη του στο Αιγαίο ΤΒ - υπάρχει κάποια ελπίς μόνο για ένα επιπλέον δρομολόγιο την εβδομάδα. Τίποτα όμως δεν είναι βέβαιο γιατί δύσκολα αλλάζει ο προγραμματισμός μιας εταιρίας μεσοκαλόκαιρα και ενώ ήδη χιλιάδες  κόσμος έχει κάνει κρατήσεις και πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν ανταποκρίσεις .

Ο κ. Θεοδωράτος τόνισε πως η ζημιά υφίσταται από πέρυσι τον Αύγουστο και θα έπρεπε να είχε αποκατασταθεί από το χειμώνα έτσι ώστε να μπορέσει η Κάλυμνος να συμπεριληφθεί έγκαιρα στον προγραμματισμό της εταιρίας.

Επίσης δήλωσε πως δεν είναι αλήθεια ότι τα Blue Star μπορούν να προσεγγίζουν στο λιμάνι της Καλύμνου, όπως φημολογείται, και ότι  για κάποιους λόγους δεν έρχονται. Εξήγησε πως γι αυτούς προέχει η ασφάλεια των επιβατών και του πλοίου και ότι ο κύκλος στροφής του πλοίου δεν είναι ικανός για να μπει μεγάλο πλοίο στο λιμάνι με ασφάλεια παρά μόνο με ιδανικές καιρικές συνθήκες.

 Όσον αφορά το χειμώνα…  θα είναι πολύ  δύσκολος. Η οικονομική κρίση και η έλλειψη σωστού σχεδιασμού,  φαίνεται πως θα επιδεινώσει  το πρόβλημα των νησιών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του,  και είναι πολύ πιθανόν  ότι θα έχουμε μείωση δρομολογίων.

Στο έλεος του Θεού στην κυριολεξία λοιπόν τα νησιά μας. Στο κενό οι υποσχέσεις της κυβέρνησης και των βουλευτών μας. Όσον αφορά την δημοτική αρχή , καλά θα κάνει να είναι πιο προσεκτική στις διαδικασίες , να ανασκουμπωθεί και να τρέξει για την υποσκαφή , αν και δεν βλέπω να γίνεται τίποτε για εφέτος.

Κάλυμνος  5-7-11

Ειρήνη Χαλκίτη

 

Επίσημη συμφωνία συνεργασίας υπέγραψε το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ με το δίκτυο OCEAN 2012, την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη διαμόρφωση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στη βάση της αειφόρου αλιείας και την προώθηση οικολογικής «γαλάζιας» ανάπτυξης στα θαλάσσια οικοσυστήματα μας. 

Το Δίκτυο OCEAN 2012 δημιουργήθηκε το 2009 με στόχο την προώθηση της αειφόρου αλιείας και την εφαρμογή μέτρων αλιευτικής διαχείρισης μέσα από τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ.
Ήδη βρίσκεται σε φάση ωρίμανσης και πλήρους ανάπτυξης. Στο Δίκτυο συμμετέχουν 39 ομάδες μέλη από 13 χώρες της ΕΕ. Το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ως εθνικός φορέας αναλαμβάνει να ενώσει, να συντονίσει και να κάνει έτσι πιο αποτελεσματική σε ευρωπαϊκό επίπεδο τη δράση δεκάδων αλιευτικών συλλόγων, ομοσπονδιών, τοπικών κοινωνιών που μέχρι σήμερα δεν είχαν «φωνή». Να λειτουργεί ακόμα πιο αποτελεσματικά μέσω του Δικτύου σαν μοχλός πίεσης προς τις ελληνικές αρχές για την τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και τη λήψη των αναγκαίων διαχειριστικών μέτρων για την αειφόρο αλιεία και στις θάλασσες μας. Να εντάξει και την Ελλάδα στην ευρεία συμμαχία οργανώσεων που ασχολούνται με τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ. Κοινός στόχος είναι να σταματήσει η υπεραλίευση και οι καταστρεπτικές αλιευτικές πρακτικές. Η δίκαιη και ισότιμη χρήση των υγιών ιχθυαποθεμάτων. Μια νέα στρατηγική προσέγγισης στη διαχείριση της αλιείας στα ύδατα της ΕΕ και στο στόλο της σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως θεσμικός εκπρόσωπος του Δικτύου, το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ θα αναδεικνύει καθημερινά την πολυποίκιλη δραστηριότητα του ευρωπαϊκού Δικτύου OCEAN 2012. Με αυτή τη συνεργασία επιπλέον ενισχύεται κάθε παρέμβαση για τη βελτίωση της ΚΑΠ, εμπλουτίζονται και διαμορφώνονται οι θέσεις και οι δράσεις του Δικτύου. Επιτυγχάνεται η επικοινωνία με τους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες, που η ζωή και η επαγγελματική τους δράση συνδέεται με το ευαίσθητο θαλάσσιο οικοσύστημα της Ελλάδας και πλήττεται από την υποβάθμιση του. Τα σημαντικά επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία, που καθημερινά προκύπτουν από την επιτόπια αλιευτική έρευνα των ερευνητικών ομάδων του Αρχιπελάγους, οι δράσεις και τα αιτήματα των τοπικών αλιευτικών φορέων και κοινωνιών βρίσκουν βήμα προβολής στο site του Δικτύου OCEAN 2012, το οποίο με τη στήριξη του Αρχιπελάγους θα αποκτήσει πλέον και ελληνική διάσταση. Στο άμεσο μέλλον, εκτός από τα πεδία της πληροφόρησης και της ενημέρωσης, από τη συνεργασία, θα προκύψουν, πρωτοβουλίες και στη χώρα μας για την αποτελεσματικότερη προώθηση των κοινών στόχων, Αρχιπελάγους και OCEAN 2012. Για το Αρχιπέλαγος, ΙΘΠ, Γιάννης Κουτελίδας, Συντονιστής Επικοινωνίας

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version