Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου Α.Ε., σας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις ιδιωτικές επενδύσεις του τοπικού προγράμματος του άξονα 4 του Ε.Π. Αλιείας 2007 – 2013 (LEADER Αλιείας) υποβλήθηκαν συνολικά 28 επενδυτικές προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 4.406.840,74€

Ο κ. δήμαρχος πρέπει να κάνει «έρευνα» (που δεν έγινε βέβαια από το 2008 μέχρι σήμερα) για να βρει τι απέγιναν οι 87.000 ευρώ, που άφησε ο αείμνηστος ευεργέτης Γεώργιος Σακελλαρίου ή Σοφοκλής (φωτο). Το πιθανότερο είναι ότι στο Δήμο ξεχάσανε… αυτά τα λεφτά, εκτός κι αν… «έφυγαν» αλλού.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος «Οικολόγοι Πράσινοι» (Ο.Π.) κύριος Νίκος Χρυσόγελος πραγματοποίησε περιοδεία στα νησιά μας και το απόγευμα της 28/8/12 ήταν στην Κάλυμνο. Η ΑΡΓΩ είχε μια συνάντηση μαζί του και έθεσε ερωτήματα και προβληματισμούς πάνω στην τελευταία δράση των Ο.Π.  για την προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας.

Από το 1975 μέχρι σήμερα, 37 ολόκληρα χρόνια, η Κάλυμνος πολιτεύεται (Δήμος, Επαρχείο) ασκούμενη στο σπορ του ροκανίσματος έτοιμου χρήματος, όταν τα άλλα νησιά γύρω μας θεμελίωναν  και συνεχίζουν να στεριώνουν την ανάπτυξή τους παράγοντας δικό τους πλούτο.

Δημοσιεύουμε επιστολή που μας έστειλε ο συμπατυριώτης μας  κ. Γ.Ν. Πατέλλης, αδελφός του Μιχάλη Ν. Πατέλλη που έφερε τα υδροπλάνα στην Ελλάδα. Την επιστολή τη συνοδεύουμε με 3 video από συνέντευξη που έδωσε ο κ. Μιχ. Πατέλλης σε αθηναϊκό τηλεοπτικό κανάλι (SBC - 12.1.12). Η συνέντευξη αποκαλύπτει το όργιο του ελληνικού κράτους και τους «φραγμούς» που βάζει σε κάθε επενδυτή.   

«Θα σε πάω κρουαζιέρα στο Αιγαίο» είναι το τραγούδι της ναυτιλιακής εταιρίας που υποχώρησε μπροστά το δυναμικό αίτημα της Καλύμνου και μας ενέταξε στο νέο της δρομολόγιο Πάρος, Νάξος, Δονούσα, Αιγιάλη, (Αμοργού), Αστυπάλαια, Κάλυμνος.

Ευοίωνες οι προοπτικές για το θαλάσσιο τουρισμό στη Ρόδο. Αρκετές πλοιοκτήτριες εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να ξεκινούν τα πλοία τους κυκλικά ταξίδια από το λιμάνι του νησιού μας το 2013, ενώ και την επόμενη σεζόν θα συνεχίσει η Costa τα κυκλικά ταξίδια με αφετηρία το λιμάνι της Ρόδου, όπως δηλώνει ο αντιπρόσωπός της στη Ρόδο-τουριστικός πράκτορας Τσαμπίκος Χατζημιχάλης.

Η Ρόδος αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, οι οποίες τη συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμα τους, παρόλο που δεν βρίσκεται στη …ρότα τους. Ξεκινώντας όμως τα ταξίδια από τη Ρόδο, θα εξοικονομούν καύσιμα οι εταιρείες, γεγονός υψίστης σημασίας.

Πότε αρχίζει, κατά τη γνώμη του Δήμου, το καλοκαίρι στον Πλατύ Γιαλό; Κοντεύει να τελειώσει ο Ιούνιος και οι καμπινέδες, ντους, σκάλα, τα πάντα έχουν τα μαύρα τους τα χάλια. Διαλυμένα και εγκαταλειμμένα.

Η Κάλυμνος έχει μπροστά της μια εξαιρετική ευκαιρία. Υλοποιείται (επιτέλους…) το πρόγραμμα Αλιείας (Leader), που ξεκίνησε πριν χρόνια με την πρωτοβουλία και συνεργασία του προέδρου των αλιέων κ. Γ. Κατσοτούρχη και του κ. Γ. Ρούσσου.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version