Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ μελιού κι προϊόντων μέλισσας, που έγινε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου από 7-9 Δεκεμβρίου.

Μας έστειλαν με e-mail για ενδιαφέρουσα είδηση για νέα εκπομπή στην ΕΤ-1 , στην οποία η δημοσιογράφος Άννα Γριμάνη θα παρουσιάζει  μερικούς από τους διαπρεπείς Έλληνες επιστήμονες σε χώρες της Ευρώπης.  Απάντηση στην Ευρώπη των  ωμών τοκογλύφων και ανάσα εθνικής περηφάνιας  για την ταπεινωμένη Ελλάδα και τους εξουθενωμένους Έλληνες.

Την πλήρη συμφωνία του στα σχέδια του Υπουργείου Υγείας και Τουρισμού να προ-χωρήσουν στην σύνταξη σχεδίου Νόμου για τον Ιατρικό Τουρισμό εξέφρασε ο π. Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης σε ημερίδα για το θέμα αυτό που οργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος χθες (σ.σ. 17.10.12), στην Αθήνα εκφράζοντας όμως και την ανησυχία του στη πρό-ταση να οριστούν συγκεκριμένες περιοχές ως πιλοτικές για τον Ιατρικό Τουρισμό. «Αφήστε τις οριοθετήσεις διότι είναι παρεξηγήσιμες και ο κόσμος θα αναρωτιέται γιατί προκρίνετε ορισμένα μέρη, και ποιους εξυπηρετεί αυτό;», είπε ο κ. Νικητιάδης απευ-θυνόμενος στους επιστήμονες που παρουσίασαν την σχετική μελέτη. «Συμφωνήστε, τόνισε, με αυτά που είπε ο κ. Λυκουρέντζος για το επιχειρείν και την ελεύθερη αγορά. Αποφασίστε, ή ελεύθερη θα είναι η αγορά και όποιος επιχειρεί θα παίρνει και το ρί-σκο ή κατευθυνόμενη με όσα επώδυνα αποτελέσματα συνεπάγεται αυτό». Ο κ. Νικητιάδης στην παρέμβασή του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον κ. Τσακί-ρη Πρόεδρο και στα μέλη του ΞΕΕ για τις εξαιρετικές τους προσπάθειες να αναδεί-ξουν εναλλακτικές μορφές Τουρισμού όπως ο Ιατρικός. (δ.τ.18.10.12)

Η ΔΕΥΑΚ ξεκίνησε την εγκατάσταση 21 κινητών μονάδων αφαλάτωσης, σε δίκτυο που καλύπτει σχεδόν όλη την Κάλυμνο.

Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο της διαδικτυακής εφημερίδας «Αυτοδιοίκηση» (3/10/12) για τα έργα ύψους 7,6 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του Κατάκολου, στον Πύργο Ηλείας, για να κάνουμε την απλή ερώτηση: Πού βρίσκεται η εκπόνηση της μελέτης για τη μεγάλη εξωτερική προβλήτα;

Η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου Α.Ε., σας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις ιδιωτικές επενδύσεις του τοπικού προγράμματος του άξονα 4 του Ε.Π. Αλιείας 2007 – 2013 (LEADER Αλιείας) υποβλήθηκαν συνολικά 28 επενδυτικές προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 4.406.840,74€

Ο κ. δήμαρχος πρέπει να κάνει «έρευνα» (που δεν έγινε βέβαια από το 2008 μέχρι σήμερα) για να βρει τι απέγιναν οι 87.000 ευρώ, που άφησε ο αείμνηστος ευεργέτης Γεώργιος Σακελλαρίου ή Σοφοκλής (φωτο). Το πιθανότερο είναι ότι στο Δήμο ξεχάσανε… αυτά τα λεφτά, εκτός κι αν… «έφυγαν» αλλού.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος «Οικολόγοι Πράσινοι» (Ο.Π.) κύριος Νίκος Χρυσόγελος πραγματοποίησε περιοδεία στα νησιά μας και το απόγευμα της 28/8/12 ήταν στην Κάλυμνο. Η ΑΡΓΩ είχε μια συνάντηση μαζί του και έθεσε ερωτήματα και προβληματισμούς πάνω στην τελευταία δράση των Ο.Π.  για την προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας.

Από το 1975 μέχρι σήμερα, 37 ολόκληρα χρόνια, η Κάλυμνος πολιτεύεται (Δήμος, Επαρχείο) ασκούμενη στο σπορ του ροκανίσματος έτοιμου χρήματος, όταν τα άλλα νησιά γύρω μας θεμελίωναν  και συνεχίζουν να στεριώνουν την ανάπτυξή τους παράγοντας δικό τους πλούτο.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version