Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Ιδιωτικά τα μουσεία, οικονομικοί μετανάστες, η γνώση της ιστορίας, οι πυρκαγιές, τα ελάφια της Πάρνηθας…

Η Μαρία Μπίλλη είναι Καναδή, παντρεμένη με τον Καλύμνιο Γιώργο Μπίλλη. Εδώ και λίγα χρόνια ζούνε μόνιμα στον Πάνορμο Καλύμνου, με τα παιδιά και τα εγγόνια τους στον Καναδά. Αν την περιγράψουμε με μια φράση, θα πούμε ότι η Μαρία είναι ο άνθρωπος της γνήσιας (και όχι επίπλαστης) ευαισθησίας και του ακούραστου εθελοντισμού.

με πολλές ελπίδες για βίον ανθόσπαρτον

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:00 μ.μ

στην αίθουσα του συλλόγου

συμμετέχουν οι μουσικοί:

Η ΑΡΓΩ προσφέρει στους αναγνώστες της μερικά από τα ωραία τραγούδια που ερμήνευσε η μουσική συντροφιά του πολιτιστικού-μουσικού συλλόγου το «ΑΜΟΝΙ», στις 19.11.11, με το αφιέρωμά του στον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη.

(Από αριστερα στο πάλκο: Δ. Καρδούλιας, Σπ. Ζαΐργης, Μαν. Βορδόχειλας, Θεμ. Πιζάνιας, Ιορδ. Καλίτσης, Αρης Νίνης)  

 

 

       ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΡΟΥ, ΚΑΛΥΜΝΟΥ                           

               και ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

 

ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 Αγ. Αθανάσιος-85200 Κάλυμνος

Τηλ.22430-28121, 23000,

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κάνουμε γνωστό ότι άρχισαν οι εγγραφές και τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως.

Σημειώνουμε ότι οι εγγραφές νέων μαθητών για το  διδακτικό έτος 1011-1012 θα διαρκέσουν μέχρι τις 20, το αργότερο, Οκτωβρίου

Η φοίτηση είναι εντελώς δωρεάν  και η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται απογευματινές ώρες στο χώρο της Σχολής (Αγ. Αθανάσιο) ή όπου αλλού θα ορισθεί, μετά από συνεννόηση με τους διδάσκοντες (Γ. Χατζηθεδώρου, Γ. Καραφύλλη, π. Κων. Σμαλιό, Ειρήνη Κουκουβά, Γιάννη Λυσγάρη, Κουμπαρά Ατσά).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά από τα γραφεία της Μητροπόλεως (τηλ.22430-23000),τους δασκάλους της Σχολής, καθώς από τον Διευθυντή της Σχολής καθηγητή κ. Γεώργιο Χατζηθεοδώρου (τηλ.22430 -28121 και κιν.:6937401271)

 

Από το γραφείο της Σχολής

 

Η Καλυμνιά ζωγράφος κ. Μαρία Μ. Μπιλλήρη μας έστειλε το παρακάτω συγχαρητήριο σημείωμα για το μαθητή του εργαστηρίου της Ιπποκράτη Μ. Ρούσσο, ο οποίος βραβεύθηκε του από το Ιδρυμα της Βουλής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας.

 

Η ΑΡΓΩ προσφέρει δύο πανέμορφα καλύμνικα τραγούδια στα ξενιτεμένα αδέλφια μας που νοσταλγούν την Κάλυμνο.

Με την ορχήστρα του Γιάννη Καλιδώνη (βιολί) και των παιδιών του: Αντώνη (τραγούδι-λαούτο), Νικήτα (βιολί), Θεοφίλη (λαούτο-τραγούδι) ζεις πραγματικά καλύμνικες βραδιές. Προπάντων με τη φωνή του Θεοφίλη που θυμίζει παλιές καλύμνικες φωνές, τα τραγούδια αποκτούν γνήσια έκφραση και παραδοσιακή ερμηνεία. Γι’ αυτό κάνουμε αυτό το δώρο στους ξενιτεμένους συμπατριώτες μας.

Προσφέρουμε όμως, εξαιρετικά, τα τραγούδια αυτά και στους «ξενιτεμένους» του πολιτισμού και της πολιτικής στην Κάλυμνο, που ζουν στην Κάλυμνο. Γιατί, πολλοί απ’ αυτούς δεν ξέρουν προς τα πού πέφτει η Κάλυμνος. Ειδικά οι «πολιτευτάδες» εκείνοι που σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση το μορφωτικό τους «μετράρι»: οι «δικοί μας» και «οι άλλοι». Και δεν έχουν πρόβλημα να το δείξουν. Αντίθετα, το επιδεικνύουν.

Αφιερωμένα, λοιπόν, εξαιρετικά… από τον Σακελλάρη.

Ο Δήμος Κω και η Ενωση Καλυμνίων Κω σας προσκαλούν στην έκθεση ζωγραφικής, αγιογραφίας, φωτογραφίας.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version