Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Ο Δήμος Καλυμνίων, εωσότου εξεύρει λύση στο ζήτημα της είσπραξης εισιτηρίων έχει κάθε δικαίωμα να επιτρέπει διά του υπευθύνου του Ναυτικού Μουσείου, την ελεύθερη είσοδο σε συλλογή που στεγάζεται σε κτίριο, του οποίου τη διαχείριση ασκεί ο ίδιος.

Με μήνυμα που έστειλε στο ΑΙΓΑΙΟ TV (22.5.13), Καλύμνιος δημότης κατάγγειλε επώνυμα, Σάκης Ελληνας, ότι τον δάγκωσε δημοτικός σύμβουλος.

Η συντονιστική επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε για την αποκατάσταση του ονόματος της Χώρας (που διαγράφηκε από το χάρτη κατά την τελευταία απογραφή),  εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου για την πραγματοποίηση λαϊκής συνέλευσης.

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Μαστροκούκος,  στις 17.5.13, 11πμ,  για την απόφαση της ΕΛΣΤΑΤ (16.5.13) να απορρίψει την ένταση (αίτηση θεραπείας…) του Δήμου για επαναφορά του ονόματος της Χώρας Καλύμνου, η οποία κατά την απογραφή πληθυσμού και οικισμών συγχωνεύτηκε με την Πόθια.

Η ένσταση του Δήμου Καλυμνίων κατά της απόφασης της ΕΛΣΤΑΤ, που ονόμασε τη Χώρα Πόθια, απορρίφθηκε. Η είδηση αυτή ήρθε στην Κάλυμνο χθες απόγευμα, 16.5.13, και πήραν φωτιά τα τηλέφωνα.

Το πρόβλημα με το ΧΥΤΑ λένε  ότι κατάντησε αηδία. Λάθος. Τραγωδία είναι το σωστό. Η απαλλοτρίωση που διαλαλούσε ο κ. Διακομιχάλης ως τη χρυσή λύση, απορρίφθηκε «πανηγυρικά»  από το δικαστήριο και ο κ. δήμαρχος προσπαθεί να αλλάξει θέμα. Όμως στο δρόμο είναι τα πρόστιμα που τελικά θα πληρώσει ο Καλυμνιακό λαός.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) απέρριψε την ένσταση που υπέβαλε ο Δήμος, υλοποιώντας απόφαση του δημ. σ/λίου, για αποκατάσταση της ονομασίας της Χώρας.

Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης στην υπόθεση του ΧΥΤΑ από κατήγορος βρέθηκε κατηγορούμενος με πολύ βαριές κατηγορίες, αλλά συνεχίζει να επιμένει στις καταγγελίες του για απάτη στο έργο ΧΥΤΑ και επιπλέον απειλεί με νέες μηνύσεις.

(Πηγή: in.gr 8.3.13)

Η πελατειακή λογική επέβαλε τη δυσανάλογη επέκταση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να φτάνουμε σε ποικίλες αντιδράσεις για τη σύσταση και την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά».

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version