Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου (δ.τ.) που εξέδωσε ο Δήμος Ρόδου για την πρώτη συνεδρίαση του νέου πολιτικού θεσμού που ίδρυσε ο Καλλικράτης, τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης (ΔΕΔ).

1) Στην Κάλυμνο οι αρχηγοί των παρατάξεων διάλεξαν ο καθένας «δικά» του πρόσωπα και οι τρεις μαζί μοιράστηκαν τη «λαϊκή συμμετοχή», σαν ένα «γνήσιο» ΠΑΣΟΚ της διαφάνειας (στη Ρόδο ο δήμαρχος, τ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε κλήρωση).

2) Τα ΜΜΕ δεν προσκλήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της ΔΕΔ (τουλάχιστον η ΑΡΓΩ δεν προσκλήθηκε) και αποπάνω «φάγαμε» παρατήρηση που δεν ήμασταν παρόντες.

3)  Μετά τη συνεδρίαση δεν εκδόθηκε κανένα δ.τ. για την ενημέρωση της κοινής γνώμης. Δημοκρατία εν αναστολή…

    

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              

ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΣ  ΡΟΔΟΥ                                                        

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρόδος     24-3- 2011           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε πολύ καλό κλίμα, με εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή προτάσεων διεξήχθη η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ρόδου, με βασικό αντικείμενο το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του δήμου για το 2011, υπό την προεδρία του δημάρχου Στάθη Κουσουρνά

Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών κύριοι Νίκος Τσουκαλάς και Μανώλης Σαββής αντίστοιχα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παύλος Τσίπρας, και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου  Γιώργος Χατζημάρκος.  

Το σημαντικό αυτό όργανο που συστάθηκε πρόσφατα και έχει καθαρά γνωμοδοτικό- συμβουλευτικό χαρακτήρα, αριθμεί 50 μέλη εκ των οποίων τα 37 είναι φορείς του τόπου, 12 κληρωθέντες δημότες και έχει πρόεδρο το δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά.

Στη σημασία και βαρύτητα που δίδει η δημοτική αρχή στη διαδικασία διαβούλευσης και στη λειτουργία της επιτροπής αναφέρθηκε ο δήμαρχος κατά την έναρξη στης συνεδρίασης, τονίζοντας ότι «είμαστε ανοικτοί στις προτάσεις σας επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, προτάσεις που θα ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν από τους αρμοδίους του δήμου» .

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν εκπρόσωποι φορέων παρουσιάζοντας  σειρά προβλημάτων που απασχολούν τους δημότες του νησιού της Ρόδου, καταθέτοντας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για την επίλυση τους μέσω των δράσεων του δήμου. Μεταξύ των θεμάτων που έθεσαν είναι τα ζητήματα πρόσβασης των ΑΜΕΑ κυρίως στις παραλίες, πεζοδρομίων, πινακίδων, επισκευές σχολείων, τουριστικά θέματα, επιχορηγήσεις αθλητικών σωματείων και άλλα.

Ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς αφού ευχαρίστησε όλους για την άκρως εποικοδομητική και θετική συζήτηση δεσμεύθηκε ότι οι προτάσεις φορέων και δημοτών επί των θεμάτων του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του Δήμου Ρόδου για το 2011 θα ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν  από τη δημοτική αρχή με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και της ποιότητας ζωής των πολιτών του νησιού. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά : «Η Επιτροπή Διαβούλευσης, το σημαντικό αυτό όργανο θα βοηθήσει ώστε να έχουμε τα αυτιά μας ανοικτά και να αφουγκραζόμαστε την τοπική κοινωνία».

Παρότρυνε μάλιστα όλους να υποβάλλον εγγράφως τις προτάσεις τους μέχρι και την τελευταία ημέρα (Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011)  πριν συζητηθούν  τα θέματα στις δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουν προγραμματισθεί για την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011.

Ο κ. Κουσουρνάς επεσήμανε ότι είναι πολύ πιθανόν μία αξιόλογη πρόταση, που θα αφορά κυρίως άυλες δράσεις, μπορεί να ενταχθεί στον προϋπολογισμό και να υλοποιηθεί από το αποθεματικό των 5 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Γιώργος Χατζημάρκος  εξήρε τη σημασία του εν λόγω οργάνου και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα γόνιμα συμπεράσματα που εξήχθησαν από την διεξοδική συζήτηση όλων των φορέων.  

 

Αναμενόμενο είναι ένας πολιτικός να καβαλάει και το καλάμι της δήθεν εξουσίας του και να βρίζει χωρίς λόγο. Είναι όμως εντελώς «τρελό» να βγαίνει δελτίο τύπου(!!!) με υπογραφή του αντιδημάρχου κ. Παντ. Ζωίδη (δε σημαίνει ότι είναι και δικής του γραφής…), για να βρίσει την ΑΡΓΩ, μια εφημερίδα που πολλές φορές τον επαίνεσε για τον αγώνα του να πείσει τις Καλυμνιές και τους Καλύμνιους να βοηθήσουν για να είναι καθαρή η Κάλυμνος.

Το μεσημέρι της 24ης/3/11 συνεδρίασε το δημ. σ/λιο Καλύμνου με μοναδικό θέμα «Το Τεχνικό Πρόγραμμα 2011», το οποίο και ψηφίστηκε ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις του δημ. σ/λίου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                   

Ταχ. Δ/νση: 852 00 Κάλυμνος

Πληροφορ:

Τηλέφωνο: 2243024723

Fax:            2243023185                                                 

Email: poffice@kalymnos.gr

URL:   www.kalymnos-isl.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον τελευταίο καιρό στην πολιτική ζωή της Καλύμνου ζούμε παντού, μια εντεινόμενη προσπάθεια εκτράχυνσης της πολιτικής ζωής  με πρωταγωνιστή πάντοτε το ίδιο πρόσωπο, τον κ. Γεώργιο Ρούσσο.  

Από τις αρχές του χρόνου που ο  κ. Γ. Ρούσσος δε βρίσκεται στη θέση του Δημάρχου πλέον, παρακολουθήσαμε αρκετές επιθέσεις εναντίον δικαίων και αδίκων στα Δημοτικά Συμβούλια. Κάθε φορά, όταν δε θέλει να συζητηθεί κάποιο θέμα, παίρνει το λόγο και μιλά για εκτός θέματος αντικείμενα ή παρουσιάζεται θιγμένος, ανεβάζοντας έτσι την ένταση και στο τέλος κατηγορεί τους άλλους, ότι θέλουν την φυσική του εξόντωση κάθε φορά που του κάνουν κριτική.

Τώρα βλέπουμε ότι η «δράση» του αυτή επεκτείνεται και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου. Προχθές εφόρμησε ως μαινόμενος ταύρος μέσα στον τηλεοπτικό σταθμό ΤV12, προκαλώντας τον τρόμο των εργαζομένων σ’ αυτόν, επιδεικνύοντας συμπεριφορά ανεπίτρεπτη για ένα πολίτη, πολύ δε περισσότερο για έναν εκπαιδευτικό και προπάντων για έναν άνθρωπο που καυχάται ότι υπήρξε 4 χρόνια Έπαρχος και 8 χρόνια Δήμαρχος. Και είναι επιτρεπτό σε μια τέτοια επίθεση να έχει… συμπαραστάτες Δημοτικούς Συμβούλους, πρώην Προέδρους, Δικηγόρους και  άλλους. Έτσι νομίζει ότι θα κάνει αντιπολίτευση, προσπαθώντας να φιμώσει κάθε ελεύθερη φωνή;  

Εμείς παρακολουθώντας τη συμπεριφορά του αυτή, λυπούμαστε και αναλογιζόμενοι τις δηλώσεις του σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου αναρωτιόμαστε: Άραγε εκείνος σκέφτεται τι λέει και τι κάνει; Κατηγορεί εύκολα  όλους τους άλλους ότι δήθεν …θέλουν τη φυσική του εξόντωση και αυτό είναι συμπεριφορά λογική; Πως ορίζει εκείνος την έννοια της παράνοιας, την οποία επικαλέστηκε λίγες ημέρες πριν σε συνέντευξή του; Πόσο  θα κατρακυλήσει ακόμα ο κ. Ρούσσος;

Τελικά αρμόζουν στην Κάλυμνό μας τέτοιοι πολιτικοί;

Από το Γραφείο Τύπου

 

Το ιστορικό δημ. σ/λιο της 16/3/11, όπου εντελώς ανέλπιστα σηκώθηκε ανεμοστρόβιλος συγκρούσεων όλων κατά πάντων και πασών, είχε και «μεθεόρτια» δελτία τύπου, με τα οποία αντάλλαξαν «αβροφροσύνες» η αξιωματική και η ελάσσων αντ/τευση. Στις 17/3/11 η παράταξη του κ. Ρούσσου εξέδωσε δ.τ. - που έχουμε δημοσιεύσει - και στις 21/3/11 η παράταξη του κ. Γαλουζή απάντησε με το παρακάτω δ.τ.:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ

Η παράταξη του κ. Γ. Ρούσσου καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του δημ. σ/λίου κ. Νικ. Γαβαλά, για τις πρακτικές και τη συμπεριφορά του, με κορύφωση τη συνεδρίαση της 16ης/3/11, εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου, με ημερομηνία 17.3.11: 

«ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ

Α.Π.: 004

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -  17/03/11

    Η χθεσινή απόπειρα συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου ανέδειξε για άλλη μια φορά την εγκληματική πρόθεση  του προέδρου κ Γαβαλά να μετατρέψει το κυρίαρχο Σώμα της έκφρασης του Καλυμνιακού Λαού σε «φρενοκομείο» με απροκάλυπτες πια αυταρχικές,   μισαλλόδοξες και εχθρικές  διαθέσεις.

   Στον κ. Γαβαλά αλλά και στους λαλίστατους συμβούλους του κ. Γαλουζή κ. κ. Μαγκάκη και Ρήγα, δεν άρεσε προφανώς η ανάδειξη από τον κ Ρούσσο της αδυναμίας τους να αντιληφθούν ότι το πρόγραμμα «Θησέας» όχι μόνο δεν έκλεισε,  αλλά μοίρασε και 40 εκατομμύρια ευρώ.

   Από αυτά τα χρήματα η Κάλυμνος πήρε χάρη στις ενέργειες του κ.  Ρούσσου,  πριν το τέλος της θητείας του αλλά και μετά από αυτήν , 390.000 € για την αποπληρωμή του απαλλοτριωθέντος κτήματος στον Αγιο Θεολόγο, έργο για το οποίο ο κ Διακομιχάλης συστηματικά επαναλάμβανε ότι αποτελούσε επικοινωνιακό τρυκ,  επειδή τάχα δεν υπήρχαν τα χρήματα για την υλοποίηση του. 

   Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Γαλουζή κ. Ρήγας, θρασύς και στωμύλος,  καταχρώμενος της διαδικασίας  των ερωτήσεων, απηύθυνε «δήθεν» ερώτηση στον  δήμαρχο,  για να κατηγορήσει  τον κ.  Ρούσσο,  ότι έπαψε να διαθέτει το οικόπεδο του στην Ρίνα για χρήση παιδικής χαράς,  επειδή δεν είναι πλέον δήμαρχος, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι ο κ. Ρούσσος δεν έχει ιδιοκτησία στη Ρίνα του Βαθύ.

    Και σ’ αυτό το χυδαίο,  βάρβαρο και ανεπίτρεπτο δήθεν κράξιμο, ο κ. Γαβαλάς δεν ήθελε να αναγνωρίσει το αναφαίρετο  δικαίωμα του κ. Ρούσσου να πάρει τον λόγο επί προσωπικού!! Επρεπε να οδηγηθεί ο κ. Ρούσσος στα όρια επιβίωσης,  για να αποδεχθεί ο «Καίσαρ» πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ότι όφειλε να αποφανθεί η πλειοψηφία του προεδρείου και έτσι να δοθεί τελικά ο λόγος στον κ. Ρούσσο, συνοδεία αλλεπάλληλων ειρωνικών σχολίων του κ. Γαβαλά!!

    Η παράταξη μας είναι υποχρεωμένη να καταγγείλει στον καλυμνιακό λαό  την συστηματική, άνανδρη και συμπλεγματική προσπάθεια που καταβάλλεται από τις «ομομήτριες» παρατάξεις,  πρωτοστατούντων των τριών  διακεκριμένων  ιατρών,  να φέρνουν  συνεχώς τον κ. Ρούσσο στα όρια του, εξωθώντας τον σε ακραίες αντιδράσεις,  προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψη του.     

   Εδώ εντάσσονται και οι συκοφαντικές  προκλήσεις του κ. Γαβαλά περί δήθεν ιδιοκτησιών του κ. Ρούσσου στις περιοχές που πρότεινε να απογραφούν ως αυτοτελείς οικισμοί. Ισχυρισμοί ανυπόστατοι μεν,  αλλά ικανοί  να αμαυρώσουν την  εικόνα ενός πρώην δημάρχου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Με την κοινή λογική είναι αδύνατο να ερμηνευτούν οι εξαλλοσύνες που έλαβαν χώρα στο δημ. σ/λιο της 16/3/11, με «σάκο του μποξ» τον κ. Ρούσσο.

Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης, εξαιτίας του δημοσιεύματος της εφημερίδας μας για τις 390.000€ του «ΘΗΣΕΑΣ» προς το Δήμο Καλυμνίων, προέβη σε δήλωση με την οποία δίδει μιαν άλλη ερμηνεία στο γεγονός αυτό.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version