Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Τέσσερα θέματα έθεσε ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσος στην συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ, την 1.9.11:  α) Ιχθυοκαλλιέργειες, β) η πρότασή του για συναίνεση, γ) οι χειρισμοί του δημάρχου στο έργο της προβλήτας, και δ) η πρότασή του για το μέλλον της ΔΕΥΑΚ.

Στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών, οι οποίες αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για την Κάλυμνο, μετά την κυβερνητική απόφαση να επιτραπεί η εγκατάσταση μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας γύρω από όλη σχεδόν παντού, ο κ. Ρούσσος καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στον κ. δήμαρχο, γιατί δεν δραστηριοποιείται καθόλου και αφήνει να περνάνε οι μήνες επικίνδυνα. Επανέλαβε τη συναινετική του πρόταση για σύντονη δράση των δημοτικών παρατάξεων, ώστε να αλλάξει η απόφαση του υπουργείου, αλλά, όπως επισήμανε με έμφαση, η δημ. αρχή και ολιγωρεί. 

Η αξ. αντ/τευση εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου (31.8.11) απευθυνόμενη προς τον εκπρόσωπο τύπου του κ. δημάρχου.

 

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΛΥΜΝΟΣ- ΕΝΟΤΗΤΑ –ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Του Γιώργου Ρούσσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινάει νέα διαδικασία για την αποκατάσταση της προβλήτας, στο σημείο που θα δέχεται μεγάλα πλοία. Τώρα, το έργο θα γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση.

 

Ο εκπρόσωπος τύπου του κ. δημάρχου κ. Δρ. Ταυλάριος επανήλθε, την Παρασκευή 26.8.11, στις 11πμ, στις εβδομαδιαίες συνεντεύξεις του και μάλιστα «δριμύτερος».

Δεν είχε ανακοινώσεις ο κ. Ταυλάριος για το έργο και τις κινήσεις της δημ. Αρχής. Η συνέντευξή του ήταν «ιδιόμορφη» - όπως είπε ο ίδιος - καθώς τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ήταν κυρίως επί προσωπικού και ήταν καυστικός.

Συγκεκριμένα, μετά από μια σύντομη αναφορά στο πολιτιστικό πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» και τις εκδηλώσεις του Δήμου και με ιδιαίτερη αναφορά στις εκδηλώσεις με τους απόδημους Καλύμνιους, ο κ. Ταυλάριος περιόρισε τη συνέντευξη του στον πόλεμο που πιστεύει ότι του έκανε το ΑΙΓΑΙΟ TV, στο διάστημα των δύο τελευταίων εβδομάδων, κατά το οποίο το κανάλι έπαιζε συνεντεύξεις των προηγούμενων ημερών.

Στις ερωτησεις ο δημοσιογράφος του ΑΙΓΑΙΟ TV κ. Μ. Χαραμαντάς ρώτησε με ποια ιδιότητα ο συμπατριώτης μας πρώην υπουργός Καναδά κ. Γιάννης Κάννης συνόδευσε τον κ. δήμαρχο στην Κύπρο για έρευνα αγοράς στην τεχνολογία αφαλάτωσης. Ο κ. Ταυλάριος απάντησε ότι ο κ. Κάννης ενδιαφέρεται πατριωτικά να βοηθήσει την Κάλυμνο, γιατί έχει αποδειχτεί ότι η αφαλάτωση είναι υποχρεωτικός δρόμος.

Ερωτήσεις Σακ. Τρικοίλη

Η ΑΡΓΩ έθεσε στον κ. Ταυλάριο τις δύο παρακάτω ερωτήσεις:

Α) Πολιτική για τους απόδημους: ο Δήμος εξαγγέλλει προγράμματα για τους αποδήμους, αλλά μετά από 16 χρόνια Δημαρχιών Διακομιχάλη, Ρούσσου και ξανά Διακομιχάλη υπάρχει κάτι συγκεκριμένο εκτός από τα ΘΑ και ΘΑ;  

Ο κ. Ταυλάριος απάντησε ότι του χρόνου θα βάλει τις 2 βιντεοκασέτες, τη μια της εκπομπής στο ΑΙΓΑΙΟ TV με φιλοξενούμενο τον Σακ. Τρικοίλη, και την άλλη της σημερινής συνέντευξης, για να αποδείξει ότι θα έχουν διαψευστεί προβλέψεις του Σακ. Τρικοίλη.

Β) ακτοπλοϊκό-λιμενοβραχίονας:  Ο κ. Ταυλάριος ρωτήθηκε για τι η δημ. Αρχή ταυτίζει το ακτοπλοϊκό με την επιδιόρθωση του εξωτερικού λιμενοβραχίονα ενώ είναι δύο διαφορετικά θέματα; Πέρσι, επισήμανε ο κ. Τρικοίλης, είχαμε 7 δρομολόγια τη βδομάδα φέτος μόνο 3 δρομολόγια και όλα τα φορτώνουμε στην προβλήτα που θα μπορούσε να φιλοξενήσει μεγάλα καράβια, τη στιγμή μάλιστα που ο Δήμος μετά από 8 μήνες ακόμα ψάχνει τις ενστάσεις επί των διαδικασιών που ακολούθησε; Τέλος, ο κ. Τρικοίλης ρώτησε αν υπάρχουν λεφτά για το έργο, καθώς η προηγούμενη δήθεν χρηματοδότηση του έργου με €365.000 ήταν στον αέρα.

Ο κ. Ταυλάριος απάντησε ότι με επιδιορθωμένη την εξωτερική προβλήτα η Κάλυμνος θα μπορούσε να δεχτεί περισσότερο κόσμο, και για τη χρηματοδότηση έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα βρεθούν τα λεφτά.

Ο Δήμος (πολιτική ηγεσία και τεχνικές υπηρεσίες, αλλά και όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες) πρέπει να ενημερωθούν καλά, έγκαιρα και έγκυρα πάνω στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για την μελέτη και κατασκευή έργων.

Νέα πολιτική πρόταση από το Γ. Ρούσσο

Κατηγορία Δήμος Γράφτηκε από τον

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»         

ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΡΟΥΣΣΟΣ

Κάλυμνος  07 Αυγούστου 2011

Aρ.Πρωτ. : 0013

 Προς:

1.  Δήμαρχο Καλυμνίων κ. Διακομιχάλη Δ

2.  Πρόεδρο του Δ.Σ. Καλύμνου κ. Γαβαλά Ν.

3.  Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας κ. ΓΑΛΟΥΖΗ Ι. 

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσος, το απόγευμα της 9.8.11, στο Πνευματικό Κέντρο, με σκοπό να θέσει ο ίδιος δύο θέματα και στη συνέχεια να δεχτεί ερωτήσεις των δημοσιογράφων πάνω στην επικαιρότητα.

Ανήμερα της πανήγυρης του μητροπολιτικού ναού του Σωτήριος Χριστού και ενώ η Θ. Λειτουργία συνεχιζόταν μέχρι τις 11π.μ., ο Δήμος είχε ξεκινήσει, από τις 9:30΄ π.μ., την Παγκαλυμνιακή Συνδιάσκεψη, την οποία συνύφανε οργανωτικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από την ίδρυση του Χριστού.

«Στον αέρα» η προβλήτα

Κατηγορία Δήμος Γράφτηκε από τον

Στο δημ. σ/λιο της 26.7.11, παραμονή του Αγ. Παντελεήμονος, αποκαλύφτηκαν δύο τερατουργήματα του δημ. σ/λίου (1) ότι η σύνθεση του Δ.Σ. στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (Δ.Λ.Τ.) ήταν παράνομη, και (2) ότι η δήθεν αυτοδίκαιη ανάληψη της προεδρίας του ως άνω ΔΣ από τον δήμαρχο κ. Διακομιχάλη, μετά την παραίτηση του προέδρου κ. Ι. Γαλιμιτάκη, ήταν και αυτή παράνομη.

Παράνομη η σύνθεση του διοικ. σ/λίου: Ο νόμος, σύμφωνα με τις νεότερες… ανακαλύψεις, επιβάλλει τη συμμετοχή στο διοικ. σ/λιο (δ.σ.) του ΔΛΤ εκπροσώπου όχι μόνο της αξ. αντ/τευσης αλλά και της ελ. αντ/τευσης, όταν το δ.σ. έχει πάνω από 5 μέλη. Στην παρούσα όμως σύνθεση του δ.σ. συμμετέχει μόνο εκπρόσωπος της αξ. αντ/τευσης και όλα τα άλλα μέλη είναι επιλογές της δημοτικής πλειοψηφίας – βάσει της «αξιοκρατικής» προϋπόθεσης ότι «ο επιλεγόμενος είναι φιλικά προσκείμενος στην παράταξη». Όσο για την αξ. αντ/τευση, σύμφωνα με την ερμηνεία που έδωσε στο νόμο ο κ. Διακομιχάλης και την υποστήριξε στο δημοτικό σ/λιο, αυτή «συμμετέχει» στο δ.σ. του ΔΛΤ με αναπληρωματικό μέλος. Οπότε εδώ μας προκύπτει και άλλη αντίληψη περί δημοκρατίας καθώς  την αναπλήρωση ο κ. Διακομιχάλης τη θεωρεί συμμετοχή. Αν δηλαδή το τακτικό μέλος του δ.σ. δεν απουσιάσει ποτέ και, κατά συνέπεια, το αναπληρωματικό μέλος δεν κληθεί ποτέ για αναπλήρωση, και η μη συμμετοχή θα λέγεται… συμμετοχή. Ο νόμος σωστά προβλέπει και επιβάλλει, αλλά δε σκέφτηκε ποτέ ο νομοθέτης ότι το δημ. σ/λιο της Καλύμνου «αίρεται στο ύψος των περιστάσεων» και υπεράνω παντός νόμου. Αλλά και Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ν. Αιγαίου κ. Φ. Χατζημιχάλης θεωρείται ότι ήλεγξε τη νομιμότητα της απόφασης του δημ. σ/λίου για τη συγκρότηση του δ.σ. στο ΔΛΤ και τη βρήκε να πλέει σε πελάγη νομιμότητας.

Παράνομη η προεδρία του κ. δημάρχου. Όταν οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν τον εκπρόσωπο τύπου του κ. Διακομιχάλη, για ποιο λόγοι δεν περνάει από το δημ. σ/λιο η ψήφιση του κ. δημάρχου ως προέδρου του ΔΛΤ η απάντηση του κ. Ταυλάριου ήταν ότι ο δήμαρχος αναπληρώνει αυτοδίκαια τον παραιτηθέντα πρόεδρο του ΔΛΤ. Επομένως, θα ήταν ίσως υποτιμητικό για τον κ. δήμαρχο να ζητήσει την ψήφο του δημ. σ/λίου, προκειμένου να αναλάβει την προεδρία του ΔΛΤ.

Όμως άλλα λέει ο νόμος: ο δήμαρχος πράγματι αναλαμβάνει αυτοδίκαια την προεδρία και χωρίς τον ψηφίσει το δημ. σ/λιο, εφόσον όμως είναι ένα από τα μέλη του δ.σ. - κι αυτό το λέει ο νόμος… και ο κ. Διακομιχάλης δεν ήταν μέλος του δ.σ. επομένως έπρεπε ο διορισμός του να περάσει από το δημ. σ/λιο. Τυπικό αυτό, αλλά είναι ρητή εντολή του νόμου και όταν παρακάμπτεται ο νόμος έχουμε, απλούστατα…, παρανομία. Συνεπώς, ο πρόεδρος είναι παράνομα τοποθετημένος στη  θέση αυτή, κι αν είναι ο δήμαρχος του νησιού. Αλλά και αυτό το θέμα δεν το είδε ο ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ήλεγξε τη νομιμότητα και «δεν είδε» τίποτα.

Δύο παρανομίες στη σύνθεση του δ.σ. στο ΔΛΤ αυτή είναι η μέχρι τώρα… σούμα νομιμότητας. Παράνομη η σύνθεση, παράνομος και ο πρόεδρος. Στον απολογισμό του δ.σ. του ΔΛΤ έχουμε και τον άθλο της μέχρι σήμερα 7μηνης «οδύσσειας» για την επιδιόρθωση της σπηλαίωσης στον εξωτερικό λιμενοβραχίονα. Και αφού «φάγαμε» 7 μήνες φλυαρίας και ακινησίας, έρχεται τώρα και η χαριστική βολή: Όλες οι μέχρι σήμερα αποφάσεις και ενέργειες του δ.σ. για την προκήρυξη του έργου της σπηλαίωσης (και ό,τι άλλο έκανε) είναι παράνομες. Άντε τώρα, ξανά από την αρχή και από μηδενική βάση όλες οι διαδικασίες για το έργο της σπηλαίωσης. Ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης προειδοποίησε ότι θα απαιτήσει την επιβολή της νομιμότητας και ότι θα καταγγείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης ότι εγκρίνει παράνομες αποφάσεις.

Η προσπάθεια τώρα της δημ. Αρχής είναι «να τα βρούνε» με τις αντ/τεύσεις «για το καλό του έργου». Να συμφωνήσουν στη συναινετική καταπάτηση των νόμων και να σκεπάσουν την υπόθεση με σιωπή.

Όσο για το έργο, είναι και πάλι «στον αέρα».  Και όσα είπε ο εκπρόσωπος τύπου του κ. δημάρχου για το «χρησμό» που τους έδωσε η Πυθία στο «Μαντείο, (ποτέ δεν αποκάλυψε τα ονόματα της αποστολής)  ότι «το έργο που δεν έκανε η προηγούμενη δημ. Αρχή 7 χρόνια και δεν μπόρεσε να το κάνει η σημερινή δημ. αρχή, θα γίνει σε 7 μήνες και αυτό θα το μάθετε σε 7 μέρες». Τελικά σε 7 μέρες βγήκε ανάποδα η προφητεία: το έργο είναι «στον αέρα».

Πάντως η ΑΡΓΩ προειδοποίησε τον κ. Ταυλάριο: προσέξετε, μην πιστεύεται στην Πυθία. Είναι μπαγαπόντισσα (πήγε και με τους Πέρσες) και προφητεύει μαστουρωμένη.  Δίδαγμα: Η δημ. Αρχή να προσέχει την εφαρμογή των νόμων και να αφήσει τα μαντεία.    

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version