Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Στην συνέντευξη της Παρασκευής, 11.11.11, ο εκπρόσωπος του γραφείου τύπου του δημάρχου κ. Δρ. Ταυλάριος μίλησε σχεδόν αποκλειστικά «επί προσωπικού» και, κατ’ επέκταση, για την οικογένεια του: για την ευγενική καταγωγή της και την προσφορά της στην Κάλυμνο.

Το συζητούμενο θέμα ήταν ο απολογισμός του κ. Δρ. Ταυλάριου από τα ταξίδια του σε Γαλλία και Αυστραλία, αλλά οι προκλητικές κόντρες του προέδρου του δημ. σ/λίου «επέβαλαν» στην αποχώρηση των δύο αντιπολιτεύσεων.

Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης έστειλε στον εισαγγελέα την υπόθεση των επιδομάτων «μαϊμού» και ζήτησε δικαστική διερεύνηση του θέματος.

Παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις στελεχών της δημ. Αρχής αλλά και «δημοσιογράφων» (παρακοιμώμενων του κ. δημάρχου), οι οποίοι (όπως μας πληροφόρησαν) έσπευσαν να κατακρίνουν την ΑΡΓΩ που έγραψε για το μεγάλο σκάνδαλο «τυφλών», ο κ. Διακομιχάλης «άδειασε» τους πάντες. Την κατάλληλη χρονική στιγμή και έστειλε εκείνος πρώτος στον εισαγγελέα την υπόθεση, πριν κινηθεί η δικαιοσύνη. Την πρωτοβουλία του αυτή την κοινοποίησε σήμερα, 9.11.11, σε συνέντευξη του με  τους δημοσιογράφους κ. Μ. Χαραμαντά και Μπ. Μαΐλλη (ΑΙΓΑΙΟ TV και ΕΡΑ).

Τα πρώτα στοιχεία που πήρε στα χέρια του ο κ. δήμαρχος μιλάνε για Καλύμνιους που παίρνουν επίδομα αναπηρίας, αλλά βρίσκονται στην Αυστραλία, όπου και εργάζονται και αποκτούν περιουσία, αλλά και το επίδομα της «πατρίδας» το θέλουν. Και πηγαίνουν οι εδώ εκπρόσωποί τους με κουρσάρες και το παίρνουν «υπέρ υγείας γονέων». Ο κ. δήμαρχος βρήκε, επίσης, επιδόματα πρόνοιας που δίνονταν σε νεκρούς, μέσω των… «κληρονόμων του επιδόματος». Τα επιδόματα «τυφλών» δεν διερευνήθηκαν ακόμη. Ίσως γιατί αυτή η έρευνα είναι πιο σύνθετη, αφού στον «κύκλο εργασιών» εμπλέκονται, όπως είναι φυσικο, γιατροί και λοιπές τοπικές δυνάμεις.

Προς το παρόν ο κ. Διακομχιάλης εντυπωσίασε με την πρωτοβουλία του να στείλει το θέμα στον εισαγγελέα, αλλά ξεκίνησε από τα εύκολα, από τους νεκρούς και τους μετανάστες. Η έρευνα των επιδομάτων στους «τυφλούς» θέλει «μάτια δέκα». Είναι καθαρό ναρκοπέδιο που μπορεί να έχει πολλά θύματα.

Αλλά το σοβαρό ερώτημα που μας έθεσαν σήμερα (9.11.11) πολλοί συμπολίτες μας είναι: Τι θα γίνει από δω και πέρα;  Και δυστυχώς οι ίδιοι πολίτες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, για να μην πούμε στην παμψηφία τους, δίνουν την αφοπλιστική τους απάντηση με πλήρη βεβαιότητα: «Δε θα γίνει τίποτα, κανένας δε θα τιμωρηθεί, γιατί η Ελλάδα είναι ένα μπουρδ…». Αυτή είναι η άποψη του κόσμου.

Δε γνωρίζουμε αν οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι έχουν άλλη… άποψη. Θα δούμε…    

Οι σχέσεις του δημάρχου κ. Δ. Διακομιχάλη με τον εκπρόσωπο τύπου και υπεύθυνο για τους απόδημους Καλύμνιους κ. Δρ. Ταυλάριο, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του ιδίου του κ. Ταυλάριου, δεν τις έχει σκιάσει κανένα «συννεφάκι».  

 

Επικίνδυνη, λέει ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσος, η καθυστέρηση στην γνωστοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. για το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών στους αρμόδιους φορείς

Υπάρχει μια περίεργη σιωπή εκ μέρους του Δήμου. Στο σκοτάδι κρατάει ο κ. δήμαρχος το θέμα της συνεργασίας του με τον κ. Δρ. Ταυλάριο, τον οποίο προσέλαβε ως υπεύθυνο (α) για το Γραφείο Αποδήμων Καλυμνίων, και (β) για το Γραφείου Τύπου του δημάρχου.

Από το Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό εκδόθηκε, σήμερα 31.10.11, το παρακάτω δελτίο τύπου. Το δημοσιεύουμε και σημειώνουμε τις παρατηρήσεις μας:

Πήρε απόφαση το δημ. σ/λιο, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση τον περασμένο Ιούλιο, για το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών.

 

Ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσος προέβη στην ακόλουθη δημόσια δήλωση για την επιστροφή του φακέλου από τον εισαγγελέα εφετών Δωδεκανήσου στην εισαγγελέα πρωτοδικών Κω.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version