Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Το ερώτημα που έθεσε η ΑΡΓΩ στη δημοσκόπηση (η οποία συνεχίζεται) είναι απλό και κατανοητό. Το αποτέλεσμα όμως που καταγράφεται, μέχρι τη στιγμή που συνάσσεται το παρόν άρθρο (28.12.2011, ώρα 7 μ.μ.) είναι συγκλονιστικό. 

Ευέξαπτοι άπαντες: παλιοί και νέοι, ήρεμοι και εριστικοί, ευπρεπείς και αγενείς, συναινετικοί και εμπρηστές της ομαλότητας. Η πολιτική ως «ακραίο σπορ».  

Κύριε Δήμαρχε , λυπάμαι αν σας στεναχωρώ με αυτά που σας γράφω, όμως με την τακτική που ακολουθείτε βάζετε σε κίνδυνο την νομιμότητα της λειτουργίας του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων…

Ο δ.σ. της μείζ. αντ/τευσης και πρώην αντιδ/ρχος κ. Φίλ. Χριστοδούλου έστειλε την παρακάτω επιστολή προς το δήμαρχο κ. Δ. Διακομιχάλη ελέγχοντας τον για την απώλεια 2 εκατ. ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ, που προορίζονταν για την επισκευή του Καρπάθειο 4ου Δημ. Σχολείου.

Η συνεδρίαση του δημ. σ/λίου στις 29.11.11 είχε ένα και μοναδικό θέμα προς ανάλυση και ψήφιση: το σχέδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος, όπως προβλέπει ο νόμος από το 2009, αλλά με πρόσθετες φέτος τις απαιτήσεις του «Καλλικράτη».

Ο Δήμος Καλύμνου δεν προλαβαίνει με τίποτα τις ημερομηνίες για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του 2012, όποια ταχύτητα και αν αναπτύξει από δω και πέρα. Τι θα γίνει όμως;

Στην συνέντευξη της Παρασκευής, 11.11.11, ο εκπρόσωπος του γραφείου τύπου του δημάρχου κ. Δρ. Ταυλάριος μίλησε σχεδόν αποκλειστικά «επί προσωπικού» και, κατ’ επέκταση, για την οικογένεια του: για την ευγενική καταγωγή της και την προσφορά της στην Κάλυμνο.

Το συζητούμενο θέμα ήταν ο απολογισμός του κ. Δρ. Ταυλάριου από τα ταξίδια του σε Γαλλία και Αυστραλία, αλλά οι προκλητικές κόντρες του προέδρου του δημ. σ/λίου «επέβαλαν» στην αποχώρηση των δύο αντιπολιτεύσεων.

Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης έστειλε στον εισαγγελέα την υπόθεση των επιδομάτων «μαϊμού» και ζήτησε δικαστική διερεύνηση του θέματος.

Παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις στελεχών της δημ. Αρχής αλλά και «δημοσιογράφων» (παρακοιμώμενων του κ. δημάρχου), οι οποίοι (όπως μας πληροφόρησαν) έσπευσαν να κατακρίνουν την ΑΡΓΩ που έγραψε για το μεγάλο σκάνδαλο «τυφλών», ο κ. Διακομιχάλης «άδειασε» τους πάντες. Την κατάλληλη χρονική στιγμή και έστειλε εκείνος πρώτος στον εισαγγελέα την υπόθεση, πριν κινηθεί η δικαιοσύνη. Την πρωτοβουλία του αυτή την κοινοποίησε σήμερα, 9.11.11, σε συνέντευξη του με  τους δημοσιογράφους κ. Μ. Χαραμαντά και Μπ. Μαΐλλη (ΑΙΓΑΙΟ TV και ΕΡΑ).

Τα πρώτα στοιχεία που πήρε στα χέρια του ο κ. δήμαρχος μιλάνε για Καλύμνιους που παίρνουν επίδομα αναπηρίας, αλλά βρίσκονται στην Αυστραλία, όπου και εργάζονται και αποκτούν περιουσία, αλλά και το επίδομα της «πατρίδας» το θέλουν. Και πηγαίνουν οι εδώ εκπρόσωποί τους με κουρσάρες και το παίρνουν «υπέρ υγείας γονέων». Ο κ. δήμαρχος βρήκε, επίσης, επιδόματα πρόνοιας που δίνονταν σε νεκρούς, μέσω των… «κληρονόμων του επιδόματος». Τα επιδόματα «τυφλών» δεν διερευνήθηκαν ακόμη. Ίσως γιατί αυτή η έρευνα είναι πιο σύνθετη, αφού στον «κύκλο εργασιών» εμπλέκονται, όπως είναι φυσικο, γιατροί και λοιπές τοπικές δυνάμεις.

Προς το παρόν ο κ. Διακομχιάλης εντυπωσίασε με την πρωτοβουλία του να στείλει το θέμα στον εισαγγελέα, αλλά ξεκίνησε από τα εύκολα, από τους νεκρούς και τους μετανάστες. Η έρευνα των επιδομάτων στους «τυφλούς» θέλει «μάτια δέκα». Είναι καθαρό ναρκοπέδιο που μπορεί να έχει πολλά θύματα.

Αλλά το σοβαρό ερώτημα που μας έθεσαν σήμερα (9.11.11) πολλοί συμπολίτες μας είναι: Τι θα γίνει από δω και πέρα;  Και δυστυχώς οι ίδιοι πολίτες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, για να μην πούμε στην παμψηφία τους, δίνουν την αφοπλιστική τους απάντηση με πλήρη βεβαιότητα: «Δε θα γίνει τίποτα, κανένας δε θα τιμωρηθεί, γιατί η Ελλάδα είναι ένα μπουρδ…». Αυτή είναι η άποψη του κόσμου.

Δε γνωρίζουμε αν οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι έχουν άλλη… άποψη. Θα δούμε…    

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version