Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

 

Κι άλλη επίθεση εντελώς τυχαία… Κατά αποκλειστική προτίμηση η ηλεκτρονική ΑΡΓΩ δέχτηκε και πάλι σφοδρή ηλεκτρονική επίθεση. Την πέταξαν έξω, Κυριακή 25/9/11.

Η Καλυμνιά ζωγράφος κ. Μαρία Μ. Μπιλλήρη μας έστειλε το παρακάτω συγχαρητήριο σημείωμα για το μαθητή του εργαστηρίου της Ιπποκράτη Μ. Ρούσσο, ο οποίος βραβεύθηκε του από το Ιδρυμα της Βουλής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας.

 

 

Το «βάπτισμα του θρανίου», δηλαδή της πειθαρχίας και συμβιβασμού με τους κανόνες της σχολικής ζωής πήραν σήμερα τα παιδιά των νηπιαγωγείων.

Η ΑΡΓΩ προσφέρει δύο πανέμορφα καλύμνικα τραγούδια στα ξενιτεμένα αδέλφια μας που νοσταλγούν την Κάλυμνο.

Με την ορχήστρα του Γιάννη Καλιδώνη (βιολί) και των παιδιών του: Αντώνη (τραγούδι-λαούτο), Νικήτα (βιολί), Θεοφίλη (λαούτο-τραγούδι) ζεις πραγματικά καλύμνικες βραδιές. Προπάντων με τη φωνή του Θεοφίλη που θυμίζει παλιές καλύμνικες φωνές, τα τραγούδια αποκτούν γνήσια έκφραση και παραδοσιακή ερμηνεία. Γι’ αυτό κάνουμε αυτό το δώρο στους ξενιτεμένους συμπατριώτες μας.

Προσφέρουμε όμως, εξαιρετικά, τα τραγούδια αυτά και στους «ξενιτεμένους» του πολιτισμού και της πολιτικής στην Κάλυμνο, που ζουν στην Κάλυμνο. Γιατί, πολλοί απ’ αυτούς δεν ξέρουν προς τα πού πέφτει η Κάλυμνος. Ειδικά οι «πολιτευτάδες» εκείνοι που σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση το μορφωτικό τους «μετράρι»: οι «δικοί μας» και «οι άλλοι». Και δεν έχουν πρόβλημα να το δείξουν. Αντίθετα, το επιδεικνύουν.

Αφιερωμένα, λοιπόν, εξαιρετικά… από τον Σακελλάρη.

Ο Πάνορμος γιόρτασε και φέτος την πρώτη θρησκευτική πανήγυρη του Καλοκαιριού τιμώντας την Αγία Μαρίνα, 17.7.11, στην εκκλησία του Αρχαγγέλου.

Όταν φέρνουμε στο μυαλό μας τις καλοκαιρινές διακοπές, οι περισσότεροι σκεφτόμαστε δραστηριότητες στη φύση, κολύμπι, βόλτες στη θάλασσα και τα σοκάκια των νησιών, παιχνίδια στην άμμο… Θα περίμενε λοιπόν κανείς το καλοκαίρι να είναι μια περίοδος που δεν παχαίνουμε αλλά χάνουμε βάρος με φυσικό τρόπο.

Διαστημικές Καταιγίδες και Σέλας

Κατηγορία Γράμματα Γράφτηκε από τον

του Διονύση Π. Σιμόπουλο, διευθυντή Ευγενιδείου Πλανηταρίου

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version