Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Η ΑΡΓΩ προσφέρει δύο πανέμορφα καλύμνικα τραγούδια στα ξενιτεμένα αδέλφια μας που νοσταλγούν την Κάλυμνο.

Με την ορχήστρα του Γιάννη Καλιδώνη (βιολί) και των παιδιών του: Αντώνη (τραγούδι-λαούτο), Νικήτα (βιολί), Θεοφίλη (λαούτο-τραγούδι) ζεις πραγματικά καλύμνικες βραδιές. Προπάντων με τη φωνή του Θεοφίλη που θυμίζει παλιές καλύμνικες φωνές, τα τραγούδια αποκτούν γνήσια έκφραση και παραδοσιακή ερμηνεία. Γι’ αυτό κάνουμε αυτό το δώρο στους ξενιτεμένους συμπατριώτες μας.

Προσφέρουμε όμως, εξαιρετικά, τα τραγούδια αυτά και στους «ξενιτεμένους» του πολιτισμού και της πολιτικής στην Κάλυμνο, που ζουν στην Κάλυμνο. Γιατί, πολλοί απ’ αυτούς δεν ξέρουν προς τα πού πέφτει η Κάλυμνος. Ειδικά οι «πολιτευτάδες» εκείνοι που σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση το μορφωτικό τους «μετράρι»: οι «δικοί μας» και «οι άλλοι». Και δεν έχουν πρόβλημα να το δείξουν. Αντίθετα, το επιδεικνύουν.

Αφιερωμένα, λοιπόν, εξαιρετικά… από τον Σακελλάρη.

Ο Πάνορμος γιόρτασε και φέτος την πρώτη θρησκευτική πανήγυρη του Καλοκαιριού τιμώντας την Αγία Μαρίνα, 17.7.11, στην εκκλησία του Αρχαγγέλου.

Όταν φέρνουμε στο μυαλό μας τις καλοκαιρινές διακοπές, οι περισσότεροι σκεφτόμαστε δραστηριότητες στη φύση, κολύμπι, βόλτες στη θάλασσα και τα σοκάκια των νησιών, παιχνίδια στην άμμο… Θα περίμενε λοιπόν κανείς το καλοκαίρι να είναι μια περίοδος που δεν παχαίνουμε αλλά χάνουμε βάρος με φυσικό τρόπο.

Διαστημικές Καταιγίδες και Σέλας

Κατηγορία Γράμματα Γράφτηκε από τον

του Διονύση Π. Σιμόπουλο, διευθυντή Ευγενιδείου Πλανηταρίου

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων «Καλύδνιες Αποδράσεις», η Ένωση Καλυμνίων Αττικής επισκέφθηκε τον αρχαίο οικισμό του Θορικού στο Λαύριο, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, φέρνοντας παράλληλα στην επιφάνεια μια λησμονημένη, θα λέγαμε, σελίδα της νεότερης ιστορίας της Καλύμνου.

Στον ι.ν. του Αγ. Νικολάου τιμώνται οι Αγ. Κωνσταντίνος και Ελένη, στους οποίους είναι αφιερωμένο το ένα κλίτος του τρισυπόστατου ναού. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο προσκαλεί:

 

Ο Δήμος Κω και η Ενωση Καλυμνίων Κω σας προσκαλούν στην έκθεση ζωγραφικής, αγιογραφίας, φωτογραφίας.

Το Νικηφόρειο 1ο Γυμνάσιο Καλύμνου μαζί με το «αδελφό» Λύκειο τέλεσαν το ετήσιο μνημόσυνο του ιδρυτή τους (1906) Νικηφόρου Ζερβού, στις 10.5.11, στο παρακείμενο εκκλησάκι της Αγ. Μαρίνας.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version