Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Θα υλοποιηθεί στα έτη 2012-2014 και θα πάρουν μέρος σχολεία από τη Γερμανία (Βρανδεμβούργο), Πολωνία (Pulawy), Ιρλανδία (Co Kildate), Ρουμανία (Βουκουρέστι) και Ισπανία (Μαγιόρκα).

Το ιστορικό σωματείο με την πολύτιμη, διαχρονικά,  προσφορά του «Δωδεκανησιακή Μέλισσα» πραγματοποίησε, το απόγευμα της  12ης.9.12, μιαν εξαίρετη λογοτεχνική βραδιά παρουσιάζοντας το βιβλίο κ. Κώστα Χατζηαντωνίου «Αγκριτζέντο» (ο αρχαίος ελληνικός Ακράγας, αποικία των Ροδίων στη Σικελία), παρουσία του ιδίου του συγγραφέα.

Στις 11 Σεπτεμβρίου έγινε σε όλα τα σχολεία τη Χώρας ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2012-13. Η ΑΡΓΩ παραβρέθηκε στον κοινό αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου και του συναυλιζόμενου Νηπιαγωγείου.

ΚΥΘΗΡΑ – ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ – ΒΑΤΙΚΑ - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

“Η    Ιροπλόος,  Ιοστέφανη  και  Σμιγοπέλαγη  Παναγιά”

Έκθεση Φωτογραφίας του Klaus Valtin von Eickstedt, από 12 έως 29 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Παρουσίαση βιβλίου και στήριξη του σωματείου φοιτητικών υποτροφιών.

Ο Νικόλας Λουκατάρης (φωτο, δεξιά), μηχανικός μοτοποδηλάτων, και ο Καλύμνιος του Ντάργουιν της μακρινής Αυστραλίας Ζαχαρίας Βρόντος, δύο φίλοι από τα παλιά και μπατζανάκηδες, φωτογραφίζονται με το μηχανάκι – αντίκα του Ζαχαρία, Florett της Kreidler, μοντέλο του 1968.

διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου

Ωραίος καλύμνικος γάμος (video)

Το νεαρό ζευγάρι του νησιού μας Νικόλας Μουσσάς και Νατάσα Μαΐλλη ένωσαν τις τύχες τους με τα ιερά δεσμά του γάμου στον ι. ν. Αγίου Γεωργίου Πανόρμου, το απόγευμα 1.9.12,  και γλέντησαν τη μεγάλη τους αυτή ημέρα με ωραίο γλέντι, στο ξενοδοχείο «Ελιές», και πάρα πολύ κόσμο.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version