Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

(Ανταπόκριση από Αθήνα)

Αφιέρωμα τιμής και μνήμης στον Γιάννη Μπουφίδη από την Εταιρεία των Φίλων του Λαού έγινε στις 15 Απριλίου στην Αθήνα.

Η αυτοβιογραφία ενός εισαγγελέα

Κατηγορία Γράμματα Γράφτηκε από τον

Τι ενδιαφέρον μπορεί να έχει η αυτοβιογραφία ενός εισαγγελέα; Υπάρχει η εντύπωση ότι ο ευσυνείδητος και αληθινός υπηρέτης της Θέμιδος είναι σχεδόν απόμακρος άνθρωπος, κοινωνικός ασκητής και καμιά φορά υπερβολικά αυστηρός.

Η επέτειος του ιστορικού Πετροπολέμου του 1935 των γυναικών της Καλύμνου εναντίον των Ιταλών κατακτητών τιμήθηκε την Κυριακή των Βαΐων, στην Παναγία Χώρας.

Επειδή βγήκε η «θεωρία» ότι οι καμάρες του Αγ. Γεωργίου είναι κτίσμα του 1960 και, επομένως, δεν έχουν ιστορική και αρχιτεκτονική αξία(!!!), προβάλλουμε φωτογραφία των αρχών του 20ου αι.

Με τη "θεωρία" περί νεότερου κτίσματος έπεισαν (Καλύμνιοι «ειδήμονες») την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου (στη Ρόδο) και έτσι μπόρεσαν να εκδώσουν άδεια παραμόρφωσης της εκκλησίας.

Τη φωτογραφία μάς έστειλαν από την Ενωση Καλυμνίων Αττικής.  

Τα κάλαντα του Λαζάρου

Από το Γιάννη και τη Σεβαστή Χαλιπήλια (16/4/2011)
Καλή Ανάσταση

 

Με την Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος»

Η ιστορικότητα ενός ι. ναού, σε συνάρτηση με την αρχιτεκτονική του ταυτότητα, τις αγιογραφίες και την εν γένει εσωτερική του διακόσμηση, προσδιορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ποιότητα του λατρευτικού αυτού χώρου.

Χρόνια κρατάει αυτή η ιστορία. Ενορίτες και κατά καιρούς μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου της ιστορικής εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου Πανόρμου, βάλθηκαν να κλείσουν τις καμάρες - της δυτικής προέκτασης του ναού.

Την Παρασκευή, 25 Μαρτίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στον όροφο του Πνευματικού Κέντρου η καθιερωμένη γιορτή του Αναγνωστηρίου «Αι Μούσαι» για την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, με ομιλητή το φιλόλογο του Γυμνασίου Χώρας κ. Δημήτρη Τσιλιβερδή. Θέμα της ομιλίας του : « Η ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας και η προετοιμασία της Ελληνικής Επανάστασης».

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version