Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ 

14-16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για την τοποθέτηση μπασκέτας στη σκηνή του ανοικτού θεάτρου Χώρας

Για τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους, που βιώνουν την απόλυτη φτώχεια στη χώρα μας!

2η συνάντηση της  Θεατρικής Ομάδας Καλύμνου για την δράση " Ένα βιβλίο την ημέρα τη βαρεμάρα κάνει πέρα."

Εις απάντηση του δημοσιεύματος μας  (7.11.12) για την τοποθέτηση μπασκέτα στο ανοικτό θέατρο Χώρας, αλλά και της επιστολής που έστειλε στην ΑΡΓΩ η  κα. Κατ. Κλωνάρη (14.11.12), ο κ. Ταυλάριος εξέδωσε το ακόλουθο δ.τ. με ημερομηνία 16.11.12.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                         Κάλυμνος, 16-11-2012

ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΔΡΟΣΟΣ ΤΑΥΛΑΡΙΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Δρόσος Ταυλάριος

Τηλέφωνο:22430 29979

6944 502697

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

ΠΡΟΣ: Τοπικά ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τοποθέτηση μπασκέτας στην παιδική χαρά Ανοικτού Θεάτρου Χώρας.

Ενέργειες Δημοτικής Αρχής για την προστασία του χώρου από παραβατικές εκδηλώσεις.

Κατόπιν εισήγησης του Υπεύθυνου Πολιτισμού Δρόσου Ταυλάριου, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην τοποθέτηση μπασκέτας στον χώρο ανάμεσα στο Θέατρο και την παιδική χαρά, που λειτουργεί εκεί από την αρχή της κατασκευής του συγκροτήματος.

Ο λόγος της τοποθέτησης δεν ήταν η έλλειψη γηπέδων μπάσκετ στην περιοχή αλλά η ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής ζωής και παρουσίας κόσμου στον χώρο, ο οποίος δυστυχώς είχε μετατραπεί σε πεδίο εκδήλωσης βανδαλισμών και πράξεων παραβατικότητας.  Πριν τον μερικό εξωραϊσμό που έγινε προσφάτως, οι τοίχοι ήταν γεμάτοι με ρατσιστικά και άσεμνα συνθήματα, ο χώρος είχε βανδαλισθεί  και είχε μετατραπεί σε άνδρο παραβατικότητας.

Έπρεπε και πρέπει να ενεργήσουμε έτσι ώστε πέραν του καλοκαιρινού διμήνου, να υπάρχει εκεί ζωή και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.

Η τοποθέτηση της μπασκέτας, αυτήν την ανάγκη εξυπηρετεί, δεν υποδηλώνει ασέβεια ή πρόθεση αλλοίωσης του χαρακτήρα του χώρου. Για την απόφαση αυτή, της Δημοτικής Αρχής, ενημερώθηκε από τον Υπεύθυνο Πολιτισμού, κατ’ επανάληψη το Διοικητικό Συμβούλιο της Θεατρικής Ομάδας και δεν εκφράσθηκε διαφωνία από κανέναν.

Η μπασκέτα είναι πτυσσόμενη, αφαιρείται και επανατοποθετείται πολύ εύκολα, αυτό σκοπεύουμε να πράξουμε το καλοκαίρι κατά την διάρκεια των παραστάσεων. Επιβάλλονται όμως λύσεις για το ζωντάνεμα της περιοχής και τους υπόλοιπους 10 μήνες, γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή προχώρησε:

  • O Στον ορισμό χώρου του συγκροτήματος ως έδρας της Επιτροπής Πολιτισμού. Ήδη γίνονται εκεί συσκέψεις με πολιτιστικά σχήματα.
  • O Στην πρόταση κατ’ αρχήν στην Θεατρική Ομάδα Καλύμνου να λειτουργήσει το κυλικείο, διαμορφώνοντας καλλιτεχνικό καφενείο, που να διαχειρίζεται η ίδια.
  • O Στην έναρξη διαβούλευσης με τις δημοτικές παρατάξεις και τους πολιτιστικούς φορείς για την  αξιοποίηση του χώρου προς διαμόρφωση πρότασης παρέμβασης ώστε το Ανοικτό Θέατρο Χώρας να παραδοθεί πριν το καλοκαίρι όπως πρέπει για θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις.

Τελειώνοντας, καλούμε τους πολιτικούς παράγοντες και ορισμένους ανθρώπους του Πολιτισμού που συνηθίζουν την εύκολη κριτική και απαξίωση των πάντων :

  • · Να επιτρέψουν και σε άλλους να έχουν ευαισθησίες για τον Πολιτισμό.
  • · Να μην αντιμετωπίζουν με καχυποψία και αντιδραστικό τρόπο, οποιαδήποτε ενέργεια πάει να κάνει η Δημοτική Αρχή.
  • · Να καταθέσουν, όπως τους ζητήσαμε, τις δικές τους προτάσεις για όλα τα συγκεκριμένα ζητήματα του χώρου.
  • · Να δώσουν έστω ελάχιστο χρόνο ανοχής στην Δημοτική Αρχή, να ξεδιπλώσει τις σκέψεις και τις δράσεις της για τον Πολιτισμό, που όπως σύντομα όλοι θα διαπιστώσουν, έχουν όραμα, στόχευση και αποτέλεσμα.

Δρόσος Ταυλάριος 

Υπεύθυνος Πολιτισμού

Δήμου Καλυμνίων

Μετά την Κακοποίηση … η ματαίωση

Παραθέτουμε την επιστολή της
17χρονης σήμερα Μ., θύματος σεξουαλικής κακοποίησης, για την εμπειρία της ως μάρτυρας κατηγορίας κατά την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο

Από την Κατερίνα Κλωνάρη, καθηγήτρια Αγγλικών, ιδρύτρια της Θεατρικής Ομάδας Καλύμνου και σκηνοθέτη, πήραμε την παρακάτω επιστολή, την οποία δημοσιεύουμε και με φωτογραφίες που δείχνουν σοβαρές ελλείψεις του Δήμου: επικίνδυνα για τα παιδιά κενά στη σχάρα παροχέτευσης των νερών της βροχής,  κόντρα πλακέ στα τζάμια αντί για σιδεριές,  ξήλωμα προβολέων , ζημιές στα ωρολόγια της ΔΕΗ από έλλειψη σιδερένιας σχάρας ή ντουλαπιού κ.α.

Ευχαριστήριο από το Ε.Σ. του Χριστού

Το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, ευχαριστεί δημοσίως τον
κ. Ηλία Γερακιό, δικηγόρο, για τις νομικές υπηρεσίες του και την στήριξη των νομικών συμφερόντων του Ιερού Ναού, πού παρέχει ανιδιοτελώς εδώ και ένα έτος, και εύχεται σε αυτόν την άνωθεν ενίσχυση και υγεία.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version