Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Ο αγαπητός μας Θεοφ. Τσουκαλάς, καθηγητής-φιλόλογος, έκανε σχόλιο πάνω στο άρθρο μας «Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες…» (19.5.13), για την οριστική διαγραφή της Χώρας από το χάρτη. Το βρίσκουμε πολύ εύστοχο το σχόλιο. Και επειδή χρησιμοποιεί στίχους από το ποίημα του Καβάφη «Οροφέρνης» (βασιλιάς Καππαδοκίας, γιος του Αριαράθη Δ΄), δημοσιεύουμε ολόκληρο το ποίημα και το συνοδεύουμε με τη φωτο του ποιητή και το τετράδραχμο με την κεφαλή του Οροφέρνη.

«Ο ΛΟΥΣΗΡΟΣ» ΤΟΥ ΣΤ. ΧΑΛΚΙΤΗ

Κατηγορία Γράμματα Γράφτηκε από τον

«Ο ΛΟΥΣΗΡΟΣ» είναι το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα Στέλιου Χαλκίτη μετά την έκδοση του «Μάργκινους Μόριους», που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2012 με εξαιρετική αποδοχή από το αναγνωστικό κοινό.

«To ποντίκι με την κόκκινη μύτη»

Κατηγορία Γράμματα Γράφτηκε από τον

Ονομάζομαι Άννα Κουτούζη και μένω στην Αθήνα. Κατάγομαι από την Κάλυμνο, το περίτρανο νησί του πατέρα μου Ιωάννη Κουτούζη. Έχω την ανάγκη να αφιερώσω το πρώτο μου παραμύθι στο πατέρα μου που δεν ζει πια, θέλοντας να τον τιμήσω ακόμα πιο πολύ.

Η αναγγελία για την μουσική παράσταση υπό τον τίτλο «Ερώτων καμώματα», έγινε με μια άκρως ενδιαφέρουσα αισθητικά φωτογραφία των πρωταγωνιστών, η οποία αναρτήθηκε διακριτικά, μόνο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Τα παρακάτω είναι σίγουρα για το καλό σας. Ακόμη κι αν θεωρείτε ότι τα ξέρετε όλα.

Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Μυταρά με τίτλο Η Γλώσσα της Τέχνης παρουσιάζεται σε ειδική εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου τη Δευτέρα 8 Απριλίου και ώρα 19:00.

Η μορφολογία αυτών των προγόμφιων που βρέθηκαν σε σπηλιά της Μάνης μαρτυρά ότι τα δόντια προέρχονται από Νεάντερταλ.

Συμμετοχή στο Lets do it Aegean 2013.

Με μεγάλη προσέλευση και χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε ο 3ος και 4ος γύρος του 4ου τουρνουά σκακιού που διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» στην έδρα του επί της Πίνδου 1 κάθε Σάββατο στις 17:00, στο πλαίσιο του 1ου Grand Prix Ρόδου 2013.

Συνέχεια στις διακρίσεις των Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό ήρθε να δώσει η Ελένη Αντωνιάδου, καθώς αναδείχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς στην ετήσια εκδήλωση 2013 FDM Everywoman In Technology Awards στο Λονδίνο.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version